Dolar 32,3736
%0.17
Euro 34,9717
%-0.27
Altın 2.326,080
%0.24
Bist-100 9,07
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şiddetli rüzgar yatı karaya sürükledi

Şiddetli rüzgar yatı karaya sürükledi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde hızı saatte 70 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle, 13 metre uzunluğundaki 'Cuohataurı' adlı ABD bayraklı yelkenli yat karaya sürüklendi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 11:39
Marmaris İlçesi'nde aralıklı devam eden sağanak yağmur ile birlikte saatteki hızı 70 kilometreyi bulan keşişleme yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 13 metre uzunluğundaki 'Cuohataurı' adlı ABD bayraklı yelkenli yat, saat 03.30 sıralarında Atatürk Caddesi Orman İşletme Müdürlüğü karşısında bulunan Halk Plajı'nda karaya vurdu. Yaklaşık 200 metre açıkta demirli bulunan ve karaya sürüklenen yatın içinde kimsenin bulunmadığı belirlendi. 

METEOROLOJİ UYARDI
İçmeler ve Turunç mahallelerinde toprağın yumuşamasıyla karayoluna dökülen küçük kaya parçaları trafiği aksattı. Tepe Mahallesi Yat Limanı'nda, 3 metrelik 2 balıkçı kayığı battı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi'ne bağlı ekipler ilçe genelinde dolaşarak tıkalı rögar kapaklarını açtı, yollara düşen palmiye ve ağaç dallarını temizledi.

Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarının tedbir alması gerektiği belirtilerek, vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü sağanak yağışların devam edeceğini, rüzgarın hızının saatte  70 kilometreye kadar çıkabileceğini bildirdi.



DENİZ ÇAMUR RENGİNİ ALDI
Marmaris Körfezi'nde denizin rengi, derelerden gelen çamurlu su nedeniyle kahverengiye döndü. Denizin her sel sonrasında renk değiştirdiğini belirten Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Özdemir şunları söyledi:

"Marmaris'te dereler ıslah edilmeyip insanlar bilinçlendirilmedikçe bu seller ve toprak kaymaları devam edecek. Görüntüye bakarak deniz kirlendi demek yanlış olur. Önemli olan çamurun dibe çöküp çökmemesi. Denize gelen partiküller yani çamur ile diğer atıklar körfeze çöktüğü zaman derinlik azalıyor. Denizin sürekli dolmasıyla birlikte alttaki su sirkülasyonu azalır. Bu sayede de dipte birikenler kalıcı olur. Bunları önlemek için mutlaka bir üniversite ile birlikte ilgili kurum ve kuruluşlar ortak çalışma yapmalı." 



DERE YATAKLARI DERİNLEŞTİRİLSİN
Doç. Dr. Özdemir, dere yataklarının her tarafının betonlaştırılmasının da zararlı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Derelerden gelen partikülleri önlemek için, dereler birkaç yerde derinleştirilmeli. Derinleştirilen yerlere kırık taşlar döşeyerek süzgeç görevi görebilecek geçirgen bir zemin yaratılabilir. Bu kırık taşlar sayesinde suların getirdiği partiküllerin çok büyük bir bölümü denize ulaşmayıp bu geçirgen taşlar üzerinde kalır. Buraların da yetkili kurumlarca sık sık temizlenmesi suretiyle de sorun ortadan kalkmış olur."  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.