Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sıcak hava dalgasına dikkat!

Sıcak hava dalgasına dikkat!

Yeni bir sıcak hava dalgası geliyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Meteoroloji vatandaşı sıcak havaya karşı uyarırken İzmir'de 6 derece birden yükselecek Meteorolojiden kritik sıcak hava dalgası uyarısı

  • Ege Postası
  • 27.07.2015 - 14:41
EGEPOSTASI- Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. ifadesi kullanılırken İzmir'de hava sıcaklığının 6 derece birden yükseleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları, İzmir'de Temmuz ortalamasının 33 derece olmasına karşın mevsim normallerinin üzerine çıkarak 39 dereceye yükseleceğini belirttiler.     

HAFTASONU DA SICAK
Uzmanlar sıcak hava dalgasının Pazar gününe kadar İzmir'i etkilemeye devam edeceğini belirttiler.


Meteoroloji vatandaşı sıcak havaya karşı uyardı;

Deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının 35-38 derece tahmin edilmesine karşın, hissedilen sıcaklıklar oldukça yüksek (41-42 derece) olacaktır.

Bu hafta hava sıcaklıklarının normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması tahmin ediliyor. 

Uzmanlar, geçmiş yıllarda daha yüksek sıcaklıkların da yaşandığını anımsatırken, Bu hafta rekor sıcaklıklara yaklaşılacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın "Güneş çarpmalarına karşı dikkatli olmalarını, mümkün olduğunda güneşten kaçınmalarını istiyoruz. Gölgede bulunsunlar ve zorunlu olmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmasınlar" tavsiyesinde bulundular.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU; 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.