Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sevda Erdan Kılıç vekillik için startı verdi

Sevda Erdan Kılıç vekillik için startı verdi

CHP İzmir İl eski Sekreteri Sevda Erdan Kılıç Genel Merkez’e yaptığı başvurunun ardından ilk olarak Ata’nın huzuruna çıktı. Kılıç aday adaylığı kararı hakkında da detaylı bir açıklama yaparken final mesajını yitirdiğimiz büyük usta Yaşar Kemal’in sözleriyle verdi. Kılıç vekillik için startı verdi

  • Ege Postası
  • 03.03.2015 - 16:02
CHP’de önseçim kararı ve aday adaylığı başvuru maratonuyla seçim heyecanı tavan yaparken, Meclis’i yolunu seçen önemli isimler de ‘sahaya çıktı!’

CHP İzmir’de uzun süre İl Sekreterliği görevinde bulunan Sevda Erdan Kılıç da 1.bölgeden aday adayı olurken, Genel Merkez’e yaptığı başvuru sonrası Ata’nın huzuruna çıktı.

Kılıç Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, İkinci Cumhurbaşkanı ve CHP’nin İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü’yü ziyaret ederken adaylık kararı hakkında da önemli mesajlar verdi.

İŞTE KILIÇ’IN ADAYLIK MESAJI 
Kendini yenileyen, gücünü tarihin derinliklerinden alan, geleceğe umutla bakan bir çınarın, Cumhuriyet Halk Partisinin, kökleriyle, tarihiyle, her zaman her yerde onur duyan yaşamı boyunca örgütünün verdiği her görevi üstlenmenin gururuyla şimdi de sizleri Türkiye Büyük Meclisi gibi kutsal bir kurumda temsil etmeye adayım.
Bu seçimde partimizin adaylarını önemli ölçüde önseçimle belirleyecek olmasının, partimiz için bir kazanç ve Türkiye siyaseti için örnek alınması gereken bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bu çerçevede ve bu anlayışla, 29 Mart’ta yapılacak önseçimde kendimi Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün vicdanına emanet ediyor ve İzmir 1. Bölge’de 65 bini bulan üyelerimizle yapacağımız milletvekili ön seçiminin, 7 Haziran’daki genel seçim zaferinin bir provası olacağına inanıyorum.
 
İzmir demokrasinin beşiği, aydın insanların, güler yüzlü insanların,  hayatı seven insanların kenti. İzmir’den aldığımız enerjiyi, tüm Türkiye’ye yaymak için yola çıkıyoruz. Ülkemizin her zamankinden daha fazla umuda ihtiyacı var. Maalesef, umut yerine umutsuzluk aldı. Geleceğe güvenli bakamıyoruz. 7 Haziran’da, halkın iktidarında karamsarlığa yer olmayacaktır. Halkın desteğiyle bütün Türkiye’yi kucaklayacağız.
 
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir der büyük kurtarıcımız. Mustafa Kemal’in sözüdür bu. Türkiye Büyük Millet Meclisinin duvarında yazar. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisini adeta yürütmenin emrine verdiler. Milletvekillerini parmak indirme, kaldırma makineleri haline dönüştürdüler. Milletin egemenliği bu değildir. Milletin egemenliği parlamentoya yansımıyor.
 
Genç bir siyasetçi olarak milletin egemenliğini meclise yansıtmak için, halka ulaşmak halkın içinde daha fazla olmak için, daha fazla dinleyeceğiz daha fazla konuşacağız. Çözümlerimizi kararlılıkla anlatmak için yola çıktık.
 
İdealist bir hukukçu olarak görüyorum ki yasama, yargı ve yürütme arasındaki denge tümüyle bozulmuş durumda. Yürütme organı yasamayı ve yargıyı atık kontrol ediyor. Böyle bir düzen olamaz. Adalet, yargı tümüyle iflas etmiş durumda. Yargıya adalete duyulan güven sarsılmıştır. Gazetecileri, yazarları çizerleri, sanatçıları, bilim insanları hapiste olan bir ülkede demokrasi yoktur ve siyasallaşan yargı yargı değildir.
 
Aydınlık bir Türkiye’yi, gelecek bir Türkiye’yi, onurlu bir Türkiye’yi beraber kuracağız.
 
Kimsenin önünde boyun eğmeyen, dik duran, kararlı duran Mustafa Kemal’in Türkiye’sini beraber ayağa kaldıracağız.
 
Yılmayacağız, korkmayacağız, korkunun kitabını çöp sepetine atacağız.
 
Yaşasın Türkiye, üreten Türkiye, hakça bölüşen Türkiye, işsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı, terörün olmadığı, barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye.
 
Çok kısa bir süre önce kaybettiğimiz dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal’in dediği gibi “Dağın öte yüzü güneşe bakıyormuş çocuklar. De hadi davranın, güneşle sohbetimiz var. Geç kalmayalım…”
 
SEVDA ERDAN KILIÇ KİMDİR' 
1980 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimini Eskişehir’de tamamladı.1998 yılında Dokuz Eylül Hukuk Fakültesini kazanıp İzmir’e geldi. 2002 yılında mezun olup ve stajını tamamladıktan sonra 2003 yılında serbest avukat olarak meslek hayatına başladı.
Üniversite öğrencisi olduğu dönemde 1999 seçimleriyle birlikte aktif olarak Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapmaya başladı. Buca gençlik kolları çalışmalarına katılıp ve Buca Gençlik Kolu İlçe Yöneticisi olarak görev yaptı. 2004 yılında yapılan Gençlik Kolu Kongrelerinde İl Gençlik Kolu Başkanı seçildi.
2006 yılında yapılan İl Kongresinde İl Disiplin Kurulu Üyesi seçildi. Bu görevi yaklaşık 3 buçuk yıl sürdü. Aynı zamanda bu süre içerisinde CHP’yi temsilen İzmir Valiliği İl İnsan Hakları Kurulunda görev aldı.
2011 yılında Genel Merkez tarafından İl yönetim kurulu üyesi olarak atandı. 2011 genel seçimlerinde Gençlik Kollarından ve Seçim –Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı ve sonrasında İl Yönetim Kurulunda yapılan seçim ile İl Sekreteri seçildi.
2012 yılında çarşaf listeyle yapılan İl Kongresinde yeniden yönetim kurulu üyesi oldu ve  yeniden İl Sekreteri seçilerek görevine devam etti. 2015 Genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere 25.12.2014 tarihinde İl Sekreterliği görevinden istifa etti.
5 yılı aşkın süredir İzmir ve çevresinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na karşı açılan tüm davalarda partinin avukatı olarak partiyi temsil etti. Son dönemde gezi olayları, twitter davası ve birçok güncel olayda partiyi temsilen mağdurların gözaltı ve soruşturma süreçlerini takip etti.
2004 yılından bu yana CHP İl ve İlçe Hukuk komisyonlarında yer aldı. İl yönetim kurulunda görev yaptığı sürece İl Hukuk Komisyonu çalışmalarını koordine etti.Birçok kez İl ve İlçe Seçim Kurullarında görev aldı.2004’ten bu yana seçim koordinasyon kurulları, seçim komitelerinde yer aldı.Birçok kez il ve ilçe kongre delegesi oldu.
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ile Kamu İhale Hukuku alanlarında ayrıca eğitim alıp, çalışmalarda bulunmaktadır. Gönüllü olarak CMUK ve Adli Yardım avukatlığı da yapmaktadır.
35 yaşında, Evli,  Deniz adında 7 yaşında bir erkek çocuk annesidir. İş yaşamını halen serbest avukatlık yaparak sürdürmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.