Dolar 32,4903
%-0.15
Euro 34,9212
%0.27
Altın 2.440,520
%0.72
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel dosyasında flaş gelişme: CHP İzmir İl Disiplin Kurulu kararını verdi

Sertel dosyasında flaş gelişme: CHP İzmir İl Disiplin Kurulu kararını verdi

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu'nun aylardır incelediği Atilla Sertel dosyasında önemli bir gelişme yaşandı. İl Disiplin Kurulu Sertel dosyasında tüzük gereği ifadesini alamayacağı yeni isimlerin eklenmesi nedeniyle dosyayı Ankara'ya gönderdi. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, "Biz karar vermedik. Kararı Yüksek Disiplin Kurulu verecek. Kimseyi suçlu da ilan etmedik, aklamadık da. Partinin vicdanı olarak parti içi birliği sağlamak ve gereğini de yapmak zorundayız" dedi. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu kararını verdi

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 14:45
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP’de ön seçime girerek 2’inci bölgede 3’üncü olarak 6’ıncı sıradan milletvekili adayı olan ancak Basın İlan Kurumu Genel Kuruluna katılması gerekçe gösterilerek adaylığı düşürülen İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel’in dosyasında önemli bir gelişme yaşandı. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda CHP İzmir İl Disiplin Kurulu il binasında Sertel dosyasıyla ilgili olarak toplandı. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, il binasında yaptığı toplantının ardından Atilla Sertel dosyasıyla ilgili verdiği karar hakkında açıklamada bulundu. 



ÇOK KRİTİK BİR DOSYA
Kurul Başkanı Soylu yaptığı açıklamada isim vermedi. Soylu, “ Atilla Sertel dosyasının bizi ilgilendiren kısmının nihai kararını verdik. Biz kurul olarak görev yaptığımız sürece parti tüzüğü ve yönetmeliğinin bize emretmiş olduğu hiçbir konunun dışına çıkmamaya azami önem arz ettik. Bugün basına bilgi vermek zorunda kalışımızın sebebi kurumumuz çeşitli basın açıklamalarıyla yıpratılmaya çalışılmasıdır. Bizler partinin vicdanıyız. Dosyaya bakarız kişilerle ilgilenmeyiz. Dosya üzerindeki objektif kararımızı veririz. Bu dosayla ilgili kararımızı, incelemelerimiz tanık ifadelerini yazılı ve sözlü aldıktan sonra Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkini yaptık. İsim zikretmenin doğru olacağını düşünmüyorum. Dosyanın kendisini ilettik.  Biz daha önceden de tanık ifadeleri doğrultusunda hareket etmiştik. Yetkimiz dahlinde olan iki kişiyi çağırmıştık. Onlar da yazılı olarak bilgi vermeyi seçtiler.  Bundan önce isim zikretmedim. Bugün de zikretmeyeceğim. Dosyayı konuşuyorum. Çok kritik bir dosya. Biz burada ne karar verirsek verelim kaosa sürükleyecek. Biz partinin bütünlüğünü korumak ve aynı zamanda gereğini de yapmak zorundayız. Biz karar vermedik. Kimseyi suçlu da ilan etmedik, aklamadık da” şeklinde konuştu. 

TEBLİĞİMİZ OLMADI
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’la ilgili konuşan Soylu,  “Bizim başkanla ilgili bir açıklamamız ve tebliğimiz olmadı. Kendisi neden öyle bir açıklama yapma gereği duydu onu da bilmiyorum.  CHP’de herkesin herkesi MYK’ya şikayet etme hakkı vardır. Bunu kimse kimsenin elinden alamaz. Bizi de şikayet edebilirler” diye konuştu. 

İl disiplin kurulunun tüzük gereği ifadesini alamayacağı yeni isimlerin olması nedeniyle dosya Ankara'ya gönderildi. Dosyaya daha önce eklendiği ifade edilen iki kişinin isminin Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan olduğu söylenmişti. İki isim de yaptıkları açıklamada İl Disiplin Kurulu Başkanı Soylu’nun Çiğli’ye belediye başkanı adayı olamadığı için kendilerini yıprattığını iddialarını ortaya atmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.