Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Sertel'i YSK'ya şikayet edenlerin tamamı istifa etti!

CHP'de Sertel'i YSK'ya şikayet edenlerin tamamı istifa etti!

CHP İzmir Milletvekili Adaylığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla düşürülen Atila Sertel’i YSK’ya şikayet eden üç partili de disiplin süreci tamamlanmadan istifa etti. İl Disiplin Kurulu’na savunma yapan Ozan Çelik isimli partili savunmasını yaptıktan sonra partiden istifa ettiğini duyurdu. Üç partilinin dosyası düştü ancak İl Disiplin Kurulu, tanıkların iddiaları doğrultusunda İl yöneticisi Niyazi Arslan ve il eski yöneticisi Abdullah Engin’e yönelik disiplin soruşturmasını genişletecek.

  • Ege Postası
  • 23.05.2015 - 00:19
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP’nin İzmir’de yapılan önseçiminde milletvekili adayı olmayı başaran ancak üç partilinin itirazı sonrası YSK tarafından adaylığı düşürülen Atila Sertel, AYM’den gelecek haberi beklerken, parti içi disiplin sürecinde flaş gelişmeler yaşanıyor.

"CHP'de Sertel dosyası 2 fireyle start aldı: Söz savunmanın!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCE VURAL İSTİFA ETTİ
CHP MYK’sının üç partili için kesin ihraç istemiyle disiplin sürecini başlatması sonrası Sertel’in adaylığının düşürülmesine neden olan şikayeti YSK’ya yapan Karşıyaka’ya kayıtlı Ülker Vural isimli kadın partili, noter aracılığıyla istifa etmişti.  Önseçim sonucuna Sertel’in adaylığının düşürülmesi için itirazda bulunan  Çiğli'ye kayıtlı Ozan Çelik ve Levent Ünal için İl Disiplin Kurulu savunma yapmak için çağrıda bulunurken, Ünal çağrı sonrası partiden istifa etmişti.


SAVUNMA YAPTI İSTİFA ETTİ
İl Disiplin Kurulu’nun çağrısıyla savunma yapmayan gelen Ozan Çelik de “istifa” kararı aldı. Çelik savunmasını yaptıktan sonra partiden istifa etti. Çelik, istifasını sosyal medya üzerinden duyurdu.
Çelik, şu ifadeleri kullandı, “ Bir umutla gittiğim il başkanlığına kesin ihraç fermanımın geçerliliğini söylemler ve ifadelerle ne yazık ki net bir şekilde anladım.altı kişinin bulunduğu kurulda bir iki kişinin demokrasiden yana olduğu diğerlerinin taraflı olduğunu net bir şekilde gördüm.oysaki yazılı savunmamda partimizin 60. Maddesi ve 72. Tüzük maddelerine aykırı bir kararın tarafıma iletileceğini gördüm.Yıllarca verdiğim emeklerim AKP’nin antidemokratik rejimine, parti içi demokrasi ve parti içi adalete olan mücadelemin hiçbir anlamının olmadığını görmek üzdü beni...Atilla Sertel ile ilgili düşüncelerim ve uygulamalarımın tamamını bile yazmayan bir disiplin kurulundan demokrasi adına nasıl bir karar bekleyebilirim.Yine adil olmayacak kararla partimin kamuoyunda ve yandaş medyada yıpratılmaması adına yıllarca emek vermekten onur ve şeref duyduğum partim Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa etmemin önünü açmıştır.Yaşanılan süreç sadece partimizde seçme ve seçilme hakkımı elimden almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne olan inancım ve genel başkanımız sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüst ilkeli ve adaletçi olan kişiliğine olan inancım doğrultusundaki düşüncelerim hala aynıdır ve partim için yapacağım mücadelelerime engel değildir.”

KILIÇDAROĞLU “KALMAYACAKLAR” DEMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sertel’in adaylığı düştükten sonra, canlı yayında “Şikayet edenleri araştırıyorum, eğer onlar bizim partili ise bu partide kalmayacak. Talimatı ilgili arkadaşlara verdim gereği yapılacak” demişti. İtirazda bulunan üç partili de istifa ederek CHP’den ayrılmış oldu.

TANIKLAR “ARSLAN VE ENGİN” DEDİ
İl Disiplin Kurulu, kendilerine başvurup tanıklık yapmak isteyen partilileri de dinledi. Tanıkların, Sertel için yapılan itirazın arkasında il yöneticisi Niyazi Arslan ve il eski yöneticisi Abdullah Engin’in olduğunu iddia ettikleri öğrenildi. Disiplin Kurulu’nun toplantı sonunda disiplin soruşturmasını genişletme kararı aldığı ve önümüzdeki toplantılarda tanıklık yapmak isteyen başka isimleri dinleyeceği öğrenildi. Disiplin Kurulu'nun bir sonraki toplantıya Arslan ve Engin'i çağırıp tanıkların iddiaları hakkında görüşlerinin alınacağı belirtildi. Üç partili istifa ettiği için haklarındaki dosya düşerken, disiplin kurulu üç partilinin itirazının arkasında başka isimler olup olmadığı yönündeki soruşturmayı devam ettirecek.

TEZCAN VE BALBAY TAKİPTE
Öte yandan Ege Postası’nın edindiği özel bilgiye göre CHP Genel Merkezi, AYM’deki süreci yakından takip ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın süreç hakkında sürekli istişare yaptıkları öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.