Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül'den çarpıcı açıklamalar

Şengül'den çarpıcı açıklamalar

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, yerel seçim sonrası bazı partilileri isim vermeden eleştirdi ve uyarılarda bulundu. Şengül, “Siyasette maalesef birçok makam ve mevkiye gelmiş, dedikodudan beslenen insanlar, milletvekilleri, parti yöneticileri olabilir. Onlar da çok kısa sürede silinip giderler. Onlara tavsiyem; çamur atmayın. Dedikodu üzerinden siyaset yapmayın. Kendi işlerinizi yapın” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.04.2014 - 12:32
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Egepostası aracılığı ile İzmir teşkilatına önemli mesajlar verdi. Şengül, isim vermeden bazı partilileri sert sözlerle eleştirip, uyarılarda da bulundu. Milletvekili Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyle Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu’nun icraatlarını yakından takip etmeye devam edeceklerini ifade etti.

DAHA GÜÇLÜ MUHALEFET YAPISI OLUŞTU!
Şengül, İzmir’de ortaya çıkan seçim sonuçlarını değerlendirerek, “İlk olarak seçim sonucuna saygı duymak lazım. Genel seçim havasında bir seçim oldu. Gezi parkı, 17 Aralık olayları olmasaydı daha çok projeler, adaylar konuşulacaktı. O zaman bizim şansımız da daha artardı. Ama tüm bunlar unutturuldu. AK Parti karşıtlığı oluşturuldu. Sandığa daha önce gitmeyen insanlar, ‘acaba AK Parti’yi yenilgiye uğratabilir miyiz'’ diye ciddi bir yüklenme yaptı. Ayrışma ve kutuplaşma bizim aleyhimize işledi. Genel seçimde aldığımız oyumuzu aldık. Milletimiz böyle takdir etti. Bir olan belediye sayımız altıya çıktı. Meclis üyesi sayımız arttı. Bu bize biraz daha güç verdi. Seçmen, ‘Belediye başkanlarından memnun değilim. Ben sadece ideolojik olarak seni destekliyorum. Kendinize çeki düzen verin. Hizmet edin’ gibi bir mesaj verdi. Bize ise 2009’a göre daha güçlü muhalefet yapısı oluşturdu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerin vatandaşa verdikleri sözün takipçisi olacağız. Muhalefet görevini en iyi şekilde yapacağız” dedi.

SESİMİZİ DAHA YÜKSEK ÇIKARTIRIZ
AK Partili Şengül, CHP’li Kocaoğlu’nun olumlu yaptığı her işe destek vereceklerini söyledi. Şengül, “Ama ben bilirim zihniyeti ile muhalefeti İzmir’in sorunlarını yok sayıp, kendi bildiğini okursa sesimizi daha da yüksek çıkartırız” dedi.

KOCAOĞLU ÇOK ŞANSLI!
İzmir’de seçimlerin yerel seçim havasında geçmesi durumunda, büyükşehiri almalarının kaçınılmaz olacağını öne süren AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim çok başarılı olacağımızı İzmirli biliyor. Ama seçim; yerel seçim atmosferinde olsaydı büyükşehiri almamız kaçınılmazdı. Bu biraz Kocaoğlu’nun şansı. Hiçbir iz bırakmayan belediye başkanını üç defa seçilmesi talihsizlik. 2009’da ekonomik kriz vardı. 2014 yerel seçimleri öncesi bu tür olaylar oldu. İzmir’in üzerine kabus gibi çöktü. İlçe belediyeciliğin yapması gereken her şeyi yapacağız. Sosyal projelere önem verilecek. Toplu konut üretimi, tadın ve gençlerle ilgili projeleri arkadaşlarımız hayata geçirecek” dedi.

PARTİ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR
Şengül, İzmir teşkilatına da önemli mesajlar vererek, şunları söyledi:
“Siyaseti kendi nefsi, egosu için yapan, olayları kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirenler, konuşanlar her zaman kaybolup giderler. Siyaset başkalarına çamur atarak yapılmaz. Siyaset dik ve ilkeli duruşu gerektirir. Sizin doğrularını ve yanlışlarınızı herkes bilir. Siyasette sizi herkes sevmek zorunda değil. Herkesle dost ya da düşman olmak zorunda değilsiniz. İsminiz söylendiğinde, ‘bu siyasetçi budur. Bunları yapar ama bunlar yapmaz’ gibi şablon çıkması gerekiyor. Bunu yapabiliyorsanız iyi bir siyasetçi olursunuz. Siyaset hizmet etmek, sorunları çözmektir. Eğer siz o görev ve sorumluluktan çıkıp halkı unutup kendi kişisel hırslarınızı, koltuk, makam hırsını ön plana çıkartırsanız saygınlığınızı kaybedersiniz. ‘Dedikoducu’ diye alınırsınız. Siyasette maalesef bazen birçok makam ve mevkiye gelmiş, dedikodundan beslenen insanlar, milletvekilleri, parti yöneticileri olabilir. Onlar da çok kısa sürede silinip giderler. Onlara tavsiyem çamur atmayın. Dedikodu üzerinden siyaset yapmayın. Kendi işlerinizi yapın”

BÜYÜK ÇAPLI BİR DEĞİŞİM BEKLEMİYORUM
AK Partili Şengül, parti teşkilatında geniş ölçekli bir değişim beklemediğini belirterek, “İlçelerde boşalmalar oldu. Arkadaşlarımız meclis üyesi aday adayı oldular. İlçelerde bir zayıflama olabilir. Ancak bunu kendilerin talep eder genel merkezimiz de uygun görürse yenilenme adına bir şeyler olabilir. Ancak ciddi bir değişim görmüyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.