Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikalardan İsrail protestosu

Sendikalardan İsrail protestosu

İzmir Barosu'nda basın açıklaması yapan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadı.

  • Ege Postası
  • 21.07.2014 - 14:08
İZMİR - KESK Dönem Sözcüsü İdil Uğurlu İsrail'in sivilleri hedef aldığını dile getirip Türkiye'yi yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri aynı biçimde sürdüklerini savunup bu duruma tepki gösterdi, saldırıların son bulmasını istedi.

İzmir Barosu'ndaki toplantı salonunda bugün yapılan basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, KESK Dönem Sözcüsü İdil Uğurlu ile TMMOB adına Melih Yalçın ve destek veren sendikaların üyeleri katıldı. İsrail'in sivilleri hedef aldığını kaydeden Uğurlu, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu yüzlerce sivil hayatını kaybetti. İnsanlık dışı eylemler, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteği ile hayata geçiriliyor. Ortadoğu'da İsrail'e benzer şekilde kendinden olmayan herkesi düşman gören bir başka güç de kendine Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) diyen çetedir. Onlar da bugün Rojava'da kendilerinden olmayan herkesi sivil, kadın çocuk demeden katletmektedir. Bugün Gazze'de yaşanan vahşet, Irak'ta, Suriye'de ve Rojava'da IŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği katliamlardan bağımsız değildir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin Ortadoğu politikaları iflas etmiştir. Kendi yurttaşları 10 Haziran'dan beri IŞİD'in elinde rehinken, serbest bırakılmalarını temenni etmekle yetinen bir hükümetin, israil'e karşı hamasi sözlerinin de Ortadoğu halkları gözünde hiçbir inandırıcılığı yoktur. Türkiye'yi yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri aynı biçimde sürdürmekteki ısrarını kınıyoruz. Gazze ve Rojava'da yaşanan katliamın derhal durdurulmasını ve bölge halklarının barış içinde bir arada yaşamasını istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından konuşan Memiş Sarı ise kısa bir süre sonra, konuşa dikkat çekmek için geniş katılımlı bir eylem yapma hazırlığında olduklarını dile getirdi.
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.