Dolar 32,2633
%-0.03
Euro 35,0683
%-0.05
Altın 2.465,160
%-0.04
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikadan Başkan İrfan Önal'a ültimatom; Dosta düşmana göstereceğiz

Sendikadan Başkan İrfan Önal'a ültimatom; Dosta düşmana göstereceğiz

31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal belediye şirketinde çalışan 84 personeli işten çıkardı. İşten çıkarılan 84 işçiden 16'sının belediye dershanesinde görevli öğretmen, 9'unun engelli işçi, geri kalan 62 işçinin ise son iki-üç ayda işe alınanlar olduğu belirtildi. İşten çıkarma kararı sonrası dershane önünde toplanan DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız ve sendika yönetimi ile öğretmenler açıklama yaptı. Şube Başkanı Yıldız, belediye yönetimine ültimatom verirken, karardan dönülmez ise eyleme geçeceklerini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2024 - 23:30
  • Güncelleme: 16.04.2024 - 01:03

EGEPOSTASI- 31 Mart Yerel Seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal, 84 işçiyi işten çıkardı.

İşten çıkarılan personelin 16'sının belediye bünyesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim veren dershanede görev yapan öğretmenlerden oluşması tepki yarattı. 

Bayraklı Belediyesi'nde örgütlü DİSK'e bağlı Genel İş Sendikasından işçi kıyımına tepki geldi.

İşten çıkarma kararı sonrası dershane önünde toplanan DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız ve sendika yönetimi ile öğretmenler açıklama yaptı.

Şube Başkanı Değer Yıldız açıklamasında şunları söyledi;

"Akşam 18.00'den itibaren yaklaşık 6 yıldır Bayraklı Belediyesi dershanesinde Bayraklı'da yaşayan yoksul çocuklara eğitim veren, aynı zamanda AKP iktidarı döneminde de atamaları yapılmamış sözleşmeli çalışmak zorunda bırakılmış 16 arkadaşımızın iş akitleri fesh edilmiş ve işten atılmış durumda.

6 YILDIR EĞİTİM VERİYORLAR

Şu bilinmeliki belediye seçimlerden sonra yeni gelen belediye başkanları onlardan önce ya da kendi adaylıklarının belli olmasından önce işe alınan işçilerin işe alınmasıyla ilgili hamlele yapıyorlar. Bu arkadaşlarımızın 6 yıldır Bayraklı Belediyesi ile organik bağı var. 6 yıldır burada eğitim veriyorlar. Yüzlerce, binlerce Bayraklılı çocuğa eğitim vermiş ve onları üniversitelerde liselerde okumasını sağlamışlardır. 

BELEDİYE BAŞKANINA SORUYORUZ

Biz sayın belediye başkanına şunu soruyoruz; 'Siz bu arkadaşları işten atarken, bu arkadaşların 6 yıldır buarada kölelik koşullarında çalıştığını biliyormuydunuz ya da CHP'nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, ataması yapılmayan öğretmenlerle ilgili hükümete çağrıda bulundu. partinin genel başkanı ataması yapılmayan öğretmenlerin ataması ile ilgili mücadele ederken, partinin bir belediye başkanının bunu yapması ne kadar doğru onu da kamuoyuna bırakıyoruz.

HOŞ OLMAYAN AÇIKLAMALARI VARDI

Sayın belediye başkanının bayramlaşma töreninde söylediği bizce hiç hoş olmayan açıklamaları vardı. Bunlardan bir tanesi 'kendi adaylığım açıklandıktan sonra işe alınan bütün işçileri işten atacağım'. İkincisi 'bütün işçiler istedikleri sendikada örgütlensinler.' Üçüncüsü ise 'bu sendika yüzde 40 zam aldı. Sendika bu yüzde 40 zamdan vazgeçerse. İşe giren işçilerin maaşını ödeyebilirim.' gibi cümleler kullanmıştı.

HİÇ KİMSENİN HADDİNE DEĞİL

Bir sendikanın mücadele ederek elde ettiği zam oranını geri istemek hiç kimsenin haddine değil. Bunu herkes bilecek. Biz bu mücadeleyi verirken bedel ödeyerek bu noktaya geldik. Bu saatten sonra da daha fazla bedel ödememek için ne gerekiyorsa yapacağız.

İŞTEN ATMAK BU KADAR KOLAY DEĞİL

Biz sayın belediye başkanınndan şunu istiyoruz. 84 işçiyi işten attın bunlardan 16'sı öğretmen, 9'u engelli işçi geri kalan 62 işçi arkadaşımız ise son iki-üç ayda işe alınanlar. Kanun nizam belli. Deneme süreci geçmiş bir işçiyi işten atmak bu kadar kolay değil. 

DOSTA DÜŞMANA GÖSTEREĞİZ

Yarın saat 10.00'da Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ile bir görüşme yapacağız. Neticesinde de başta öğretmenlerimiz olmak üzere sendikamızın diğer üyeleriyle ilgili yapmamız gereken neyse harfiyen yerine getirip burada işçinin de öğretmenlerin de yalnız olmadığını dosta düşmana göstereceğiz. 

İŞÇİYE ŞU MESAJI VERİYOR

Şu tehlikeli bir söylem; 'Ben işçiye maaş veremem'. Ama işçiye neden maaş veremem derken de yıllardır burada çalışan işçilere şu mesajı vermek istiyorlar. 'Size ben maaş veremeyeceğim. Siz maaş veremiyor olmamın sebebi yeni işe giren işçiler'. Aslında şunu yapıyorsun. Diyorsunki; 'Sendika yarın mevcut işçiler için bir mücadele verdiğinde arkasında durmayın. Sendikayı yalnız bırakın. Ben de Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde istediğim işçiyi işten atayım. İstedeğim gibi işçiyi işe alayım' demek istiyor.Bizi haklı mücadelemizde hiçbir arkadaşımız yalnız bırakmaz. 

BU SAATTEN SONRA BU YANLIŞLAR DÜZELTİLMEZ İSE...

Evet bu belediyeyi dört dönemdir aynı partinin aday gösterdiği başkanlar yönetiyor. Çok sıkıntılar yaşadık. Son 5 senedir buarada bir işçinin maaşı bir günden bir güne gecikmedi. Eğer bu saatten sonra yapılan bu yanlışlar düzeltilmez ise işten çıkarılan arkadaşlarımız işe geri alınmaz ise arkasından maaşlarımızla ilgili bir sıkıntı yaşarsak ayın 20'si geldiğinde biz maaşlarımızı alamazsak şunu herkes bilsin biz üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Biz huzur bulamazsak kimsenin rahat edemeyeceğini de herkes bilsin.

İŞE İADELERİNİ TALEP EDİYORUZ

Biz sayın belediye başkanından bu hatadan dönmesini başta öğretmenler olmak üzere işten atılan tüm arkadaşlarımızın işe iadesini talep ediyoruz. Eğer bu durumun devamında ısrar ederse biz her türlü eylemi yapmaya hazırız. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.