Dolar 32,5725
%0.08
Euro 34,8901
%0.07
Altın 2.434,310
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika başkanları da halay çekti

Sendika başkanları da halay çekti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaz aylarında gerçekleşen hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanması sonrasında işlerini kaybetmekle karşı karşıya kalan 1170 belediye personeli, şirketten gelen çekilme kararı sonrasında belediye önünde halaylı kutlama yaptı. Aylardır sürdürdükleri eylemler ile “Taşerona hayır” diyen 1170 İZENERJİ A.Ş. işçisi adına açıklama yapan sendika durumu zafer olarak nitelerken, bundan sonra kadro mücadelesi vereceklerini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 27.11.2014 - 17:53

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geride kalan kritik ihale virajında yeni bir sürpriz yaşanmayınca önümüzdeki üç yıl için rahat nefes alan binlerce çalışan, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün üç aylık hizmet alım ihalesini kazanan taşeron firmanın da çekilmesiyle bayram etti. Belediye önünde toplanarak davul zurna eşliğinde halaylar çeken personel, iş güvenceleri ve mevcut haklarını 1 Aralık’tan itibaren koruyarak belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’de çalışmaya devam edeceklerini açıklarken, “Taşerona geçit vermeyeceğiz” sloganları ve pankartlar ile son bir eylem daha yaptı.
 
 
“BUNDAN SONRA MÜCADELEMİZ KADRO İÇİN”
Taşerona karşı sürdükleri uzun soluklu mücadeleden galibiyetle ayrıldıklarını belirten ve destek olan herkese ve tüm kurumlara teşekkür eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi, belediye önünde işçilere seslenerek şu açıklamayı yaptı: “Eylemlere başladığımızda taşerona karşı tek ses tek yürek demiştik. İlk günden itibaren taşerona geçit vermeyeceğiz dedik. Bundan sonra alanlarda kadro için mücadeleye devam edeceğiz. Bugün burada kazandığımız zaferi kutluyoruz.”
 
“DÜN BİZE ÇAPULCU DİYENLER BUGÜN KAÇIP GİTTİLER”
1170 işçinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı ise “Bu ülkede birileri kendi çıkarları için mücadele ederken, bir yanda da ekmeği için koşturanlar var. Bizim derdimiz ekmek, bizim kavgamız ekmek kavgası. Bir yanda ekmeğin yanında duranlar, bir yanda zulmü savunanlar var. Bu ihaleler bizim kaderimiz olmamalı. Bundan sonra kadro istiyoruz diyeceğiz. Dün bize çapulcu diyenler bugün pılını pırtını topladılar, kaçıp gittiler. Bu zaferi gösterdiğimiz kararlılığımıza borçluyuz. Bugünden itibaren daha fazla kenetlenmeli, kaderimizi başkasının eline bırakmamalıyız. İşçinin kendinden başka dostu yoktur” dedi.
 
“TAŞERON SİSTEMİ YASAKLANINCAYA KADAR…”
Eyleme destek veren TMMOB Dönem Sözcüsü Melih Yalçın da, “Direnenler her zaman kazanamayabilir, ama kazananlar her zaman direnenlerdir. AKP iktidarı işçiyi daha fazla sömürebilmek için sendikaları yasaklıyor, taşeronun önünü açıyor. Her gün binlerce işçi yaşanan iş kazalarında yaşamlarını yitirmeye devam ediyor. demek ki daha fazla birlik olup, daha fazla mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu. KESK adına söz alan Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır ise, geçmişte dile getirdiği “Mücadeleniz  mücadelemizdir” sözlerini hatırlatarak, “Biz mesai arkadaşlarımızı taşerona teslim etmeyeceğiz demiştik. AKP iktidarı ile mücadelede tek yürek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Burada kazandığımız mücadele işçi sınıfına ışık tutacaktır. Mücadelemiz taşeron sistemi yasaklanıncaya kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.
 


TAŞERONU ATEŞE VERDİLER

Yapılan basın açıklamasının ardından eylem sürecinin başından bu yana giydikleri “Taşerona hayır” yazılı tişörtleri yakarak kutlamalarına devam eden işçiler yaktıkları ateş etrafında halay çekerek sevinç gösterisinde bulundu. Öte yandan, davulu zurnalı kutlama esasında sendika yönetimi ve eyleme destek veren diğer sivil toplum örgütlerinin liderleri de işçilerin sevincine ortak olarak halaya katıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.