Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu ilk bayramını çalışanlarıyla kutladı

Selvitopu ilk bayramını çalışanlarıyla kutladı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu belediye başkanı olduktan sonra ilk bayramını çalışanlarıyla kutladı. İşçi ve memurlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik etti. Belediyede bir süredir yaşanan maaş sıkıntısının ve ekonomik zayıflığın kısa sürede çözüleceğini işçilere müjdeleyen Başkan Selvitopu, önceliğinin çalışanların iş güvencesi olduğunu söyledi. Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırının da bütün dünyayı yasa boğduğunu bu yüzden buruk bir bayram geçireceklerini vurgulayan Selvitopu bu vahşetin son bulmasını dünyada barışın, kardeşliğin hakim olmasını diledi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 13:22
İZMİR-Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu iki gününü çalışanlarıyla bayramlaşmaya ayırdı. İlk gün Fen İşleri Şantiyesi, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler, Mali Hizmetler, Veteriner İşleri ve Sağlık İşleri müdürlüklerini ziyaret ederek işçi ve memurların bayramını kutlayan Selvitopu ikinci gün ise Başkanlık Binası’nda bulunan Çalıkuşu Nikah Salonu’nda müdürlüklerle bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşma törenine Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin Belediye başkan yardımcıları ve bürokratlar katıldı.
Başkan Selvitopu belediyede Kar-Bel işçilerinin bir aylık maaş sorunu olduğunu belediyede ciddi anlamda bir ekonomik sıkıntı yaşandığını bu sorunları çok kısa sürede çözeceklerini söyledi.

“Önceliğimiz işçilerimizin iş güvenliği”
Göreve geldiklerinde bir ihale kriziyle karşı karşıya kaldıklarını çalışanların iş güvenliği ile ilgili olan bu krizi sağlıklı bir şekilde atlattıklarını belirten Başkan Selvitopu, önceliklerinin iş güvenliği olduğunu vurguladı. Sorunlara kalıcı çözümler ürettiklerini ve belediye şirketi güçlendirmeyi hedeflediklerine de değinen Selvitopu şunları söyledi, “ Göreve geldiğimizden bir ay sonra bir ihale krizi oldu. Bu kriz çalışanların iş güvenliği ile ilgiliydi. Eğer ihaleyi alamasaydık sizlerin işleri sıkıntıya düşecekti. Biz idare olarak önce bunun önlemini almak zorundaydık. Bir maaşınızı verebilirdim ama temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımız işsiz kalabilirlerdi. Benim için işçilerimin iş güvenliği çok daha önemli. Biz ihaleleri sağlıklı bir şekilde tamamladık. Hiçbir arkadaşımız işsiz kalmadı. İçeride kalan maaşınızı en kısa sürede ödeyeceğiz. Uzun vadede belediye şirketimizi de güçlü hale getireceğiz. Belediye şirketimizin mali yapısı güçlü olursa sizlerin de işsizlik korkusu olmaz. Kimse işsiz kalsın istemiyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte hep birlikte çalışacağız. Daha iyi ve daha huzurlu bir ortamda bu süreci birlikte yürütüp Karabağlar’a hizmet vereceğiz.”

Gazze’de insanlık dramı son bulsun
Başkan Selvitopu Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırının bütün dünyayı ve ülkemizi yasa boğduğunu masum insanların ölmesi nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini dile getirerek, “Ülkemizin sınırları vahşet yaşanıyor. Dünyanın birçok yerinde sermaye kendi gücünü ortaya koymak için savaşlar çıkartıyor. İnsanları öldürüyor. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Umarım bu dram hemen son bulur. Masum insanlar öldürülmez.” Diye konuştu.
İşçilerle bayramlaşma törenine Başkan Selvitopu’yla birlikte katılan Genel İş Sendikası
No’lu Şube Başkanı Naci Çetin de Gazze’de yaşanan dramın son bulmasını temenni ederek, barış için kardeşlik için umudumuzu korumalı ve birlikte hareket etmeliyiz mesajını verdi. İşçilerle bayramlaştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.