Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk’ta leylekler yakın takipte

Selçuk’ta leylekler yakın takipte

Türkiye’de ilk kez 2010 yılında Selçuk’ta başlanan leylek yavrularının PVC halkalarla işaretlenmesi çalışmaları sürüyor.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 09:28
İZMİR - 2010 yılından bu yana yapılan bu çalışmada toplam 281 adet leylek yavrusunun halkalandığını belirten uzmanlar, geçtiğimiz günlerde de 53 leylek yavrusuna halka takıldığını vurguladılar. Yapılan çalışma ile leyleklerin göç yollarının ve beslenme alanlarının araştırılması, yavruların tekrar aynı yuvaya geri dönüp dönmedikleri, aynı ana babadan dünyaya gelen yavruların ne kadarının geriye dönebildikleri gibi konuların aydınlatılmasının hedeflendiği belirtildi. Uzmanlar, leylek yavrularının sağ bacağına takılan mavi PVC halkaların üzerinde beyaz “T” harfi ile başlayan 4 değişik harf grubunun bulunduğu da açıkladı.
2010 yılında Selçuk’ta halkalanan 2 leyleğin Efes harabeleri girişinde, 2 leyleğin Belevi Beldesi’nde, 1 leyleğin Zeytinköy’de ve 1 leyleğin de Söke’nin Karacahayıt Köyü’nde olduğunun gözlemlendiği açıklandı. Ayrıca Selçuk’ta halkalanan 3 leyleğin de, kuşbilimciler tarafından İsrail’de görüldüğünün rapor edildiği vurgulandı.

Selçuk’ta sürdürülen leylek halkalama çalışmalarına Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Dr. Ortaç Onmuş, İzmir Kuş Cenneti Koruma Birliği’nden Biyolog Ömer Döndüren, Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimleri Osman Yelken ve Ersin Çakmak ile GEDAŞ Selçuk Şube Müdürlüğü elemanları katıldı. Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimi Osman Yelken, halkalı leylek görüldüğünde ya da halkalı yaralı veya ölü leylek bulunduğunda Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimliği’ne bildirilmesinin, leyleklerin korunması çalışmaları için çok önemli olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.