Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçukta bir ilk

Selçukta bir ilk

Demokratik ve katılımcı yönetim modelinin bir gereği olarak Selçuk Belediyesi tarafından Kent Konseyi projesi hayata geçirildi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 14:10
Selçuk Kent Konseyi’nin birinci olağan genel kurul toplantısı Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda yapıldı. Selçuk açısından tarihi bir ilk sayılan kent konseyinin başkanı Öğretmenevi Müdürü İrfan Yıldız oldu.
Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Bakıcı, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışının gerçekleştirilmesi için toplumun tüm katmanlarının yönetime dahiledilmesinin önemine vurgu yaptı.
Başkan Bakıcı; “İlçemizde kent konseyi bir eksiklikti. Kent konseyleri nüfusu 50 binin üzerinde olan yerleşim yerlerinde kurulması zorunlu olan bir yapıdır. Bu zorunluluk 5393 sayılı kanunun 76. Maddesi’nde belirtilmiştir. Nüfusumuz 50 binin altında olmasına rağmen biz kent konseyinin kurulmasını öngördük. Bu benim öngörüm olmaktan ziyade Selçuk halkının beklentisidir. Selçuk demokratik yönetişim açısından önemli bir noktadır” dedi.

BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞINI BU İLÇEDE GÖSTERMELİYİZ
Kent konseyleri yönetim modelinden yönetişim modeline geçişin bir alt yapısını oluşturduğunu ifade eden Başkan Bakıcı;  “Ortak aklın kullanıldığı, ortak bir yönetim modeli olarak görülen sistem içerisinde kent konseyleri önemli bir işlev görecektir. Kent konseylerine kimlerin katılacağı yasa koyucu tarafından belirtilmiş. Ancak ben yasaların da ötesinde geniş kesimleri ve katmanları içerisine alan bir yapı içerisinde kent konseylerinin dizayn edilmesini çok önemsiyorum. Geniş kesimlerin katılımı için kent konseyine eş zamanlı danışma meclisini oluşturmak istiyoruz.  Kısaca söylemek istiyorum ki; birlikten kuvvet doğar. Fikri birliktelikten de fikri kuvvet doğar. Ben değil biz anlayışını bu ilçede göstermeliyiz. Yöneticiler seçilmiş ya da atanmış olsun yönetim yetkilerini paylaşmak zorundadır” dedi.

Divan Başkanlığını Selçuk Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Veysel Badem’in yaptığı kent Konseyinin 1. Olağan Genel Kurul toplantısında divan katip üyeliğine Erkan Büyüktürk ve Ayşe Aykurt Aslan seçildi.

Daha sonra iki başkan adayının yer aldığı seçimine geçildi. Selçuk Öğretmenevi Müdürü İrfan Yıldız ve Selçuk Okul Yaptırma Derneği Başkanı Erol Erdem’in aday olduğu seçimlerde Öğretmenevi Müdürü İrfan Yıldız 56 oy olarak Selçuk Kent Konseyi’nin ilk başkanı oldu. Başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada Selçuklu olmanın bir ayrıcalık olduğuna vurgu yapan Kent Konseyi başkanı İrfan Yıldız; “Hepimiz bu bilinçle Selçuk için bir şeyler yapmak için burada olacağız. Ben kendi adıma şunu temin edebilirim ki, Selçuk’ta yaşayan her bireyi hiçbir ayrım gözetmeden kucaklayarak, Selçuk için her zaman daha iyisini yapmak, Selçuk’u değerleriyle birlikte her zaman bir adım öteye taşımak için bu görevi de yapma olanağını bana tanıyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Genel kurul toplantısında Divan Başkanlığı tarafından yürütme kurulu üyelerinin “blok liste mi, çarşaf liste mi” seçime gidileceği genel kurul üyelerine oylama yapılarak soruldu. Blok listeyle seçimlerin oy çoklu ile yapılması genel kurul üyeleri tarafından kabul edildi.
İrfan Yıldız Başkanlığında blok liste yöntemiyle yürütme kurulu üyelerinin seçildiği genel kurul sonucundaSelçuk Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üye Listesi şu isimlerden oluştu:

Asil Üyeler:
Sabahattin İzcioğlu
Halil Düztaş
Dr. Zilhice Turan
Yeşim Macit
Hasan Turan
Dr. Alpaslan Coşkun
Alican Samut
Şerafettin Falay
Mehmet Falakalı
Ali Akyüz
Süleyman Çökmezoğlu
Şenol Sarıca
 
Yedek Üyeler:
Ali Can
Ali Serkan Atlan
Sönmez Akbaş
Mahmut Sarıdağ
Erkan Büyüktürk
Nebi Massa
Tevfik Kağı
Doğan Gürsel Uçak
Salih Soylu
Hamdi Odabaşı
Ayşe Aykurt Aslan
Fahrettin Eren

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.