Dolar 32,4504
%0.12
Euro 34,4996
%0.02
Altın 2.476,050
%-0.29
Bist-100 9.627,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta eşitlik bozulmayınca kura yöntemine başvuruldu

Selçuk'ta eşitlik bozulmayınca kura yöntemine başvuruldu

CHP Selçuk’ta olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. Başkan adayları Özge Yıldırım ve Yaşar Aydın 55’er oy aldılar. Eşitlik nedeniyle yapılan kura çekiminde Selçuk’un yeni başkanı Özge Yıldırım oldu.Yıldırım’la birlikte İzmir’de CHP’nin kadın ilçe başkanı sayısı 4’e yükselmiş oldu.

  • Ege Postası
  • 15.09.2013 - 12:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Selçuk’ta olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. İki adayın yarıştığı kongrede yeni başkan kura çekimi ile belli oldu.112 delege sandık başına giderken adaylar Özge Yıldırım ve Yaşar Aydın 55’er oy aldılar.2 oy geçersiz sayıldı. Eşitlik nedeniyle yapılan kura çekiminde CHP Selçuk’un yeni başkanı Belediye Başkanı Vefa Ülgür'Ün desteklediği avukat Özge Yıldırım oldu.


Selçuk CHP eski ilçe başkanı İbrahim Adıgüzel’in belediye başkan aday adaylığı için istifa etmesinin ardından ilçe yönetiminde yapılan oylamada yeni başkan Kamuran Çıtak olmuştu. Yapılan seçimin üstünden bir hafta geçmeden yönetimde yaşanan toplu istifalar nedeniyle Çıtak’ın başkanlığı düşmüş Kayyum Heyeti’nin atanmasıyla birlikte olağanüstü kongre süreci başlamıştı.

KURA İLE BELİRLENDİ

Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan kongreye CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Erdal Aksünger de katıldı. Kongrenin divan başkanlığını ise Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel yaptı.Yaşar Aydın ve Özge Yıldırım’ın başkan adayı olduğu kongrede oylar eşit olunca kura çekimi yapıldı. İl Yöneticisi Melek Kartal’ın çektiği kura sonucu avukat Özge Yıldırım CHP Selçuk İlçe Başkanı oldu.



YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Yeni yönetim kurulu asil üyelikleri şu kişilerden oluştu; Caner Adıgüzel, İpek Arkan, Gökhan Ceylan, Kamran Çıtak, Demet Dabar, Mehmet Görüş, Mert Hüseyin Güney, Nuri Keskin, Sabahattin Kocaömerler, Fadıl Lale, Jale Öçal, Uğur Takar.

4. KADIN İLÇE BAŞKANI

Yıldırım’la birlikte İzmir’de CHP’nin kadın ilçe başkanı sayısı 4’e yükselmiş oldu. CHP İzmir’in diğer kadın ilçe başkanları ise Bornova’da Fatma Doğru, Balçova’da Aygül Eryılmaz ve Karaburun’da Sezin Taylan…

EREL:TÜZÜK VE YÖNETMELİĞE UYGUN YAPILDI

Kongrede divan başkanlığı yapan İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, “ Güzel bir kongre oldu.Tüzük ve yönetmeliğimize uygun olarak yapıldı. Rekabet yaşandı. Oylar eşit olunca tüzük gereği, yönetmelik gereği ve siyasi partiler kanununca yapılan kura çekiminde yeni başkanımız belli oldu. CHP’ye hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.