Dolar 32,4687
%0.07
Euro 34,8256
%0.3
Altın 2.479,900
%0.72
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selami Öztürk’ten Bakan Bayraktar’ın kararlarına destek

Selami Öztürk’ten Bakan Bayraktar’ın kararlarına destek

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kuşdili Çayırı ve Fikirtepe ile ilgili kararlarını son derece olumlu bulduğunu açıkladı. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Başkan Selami Öztürk, “Çevre...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:55
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kuşdili Çayırı ve Fikirtepe ile ilgili kararlarını son derece olumlu bulduğunu açıkladı.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Başkan Selami Öztürk, “Çevre Bakanlığı Kadıköy’de iki tane çok önemli karara imza attı. Bunlardan bir tanesi; daha önce Büyükşehir tarafından gönderilen ve aynen geçen Kuşdili çayırını AVM yapılmasıyla ilgili karardı. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı itirazları dikkate alarak 150 metrekare olan inşaat alanını 20 bin metrekareye kadar düşürdü. Bu çok ciddi bir karar. Sayın Bakan bugün yaptığı açıklamada ‘tamamen yeşil de olabilir’ diyor. Bizim umudumuz zaten bu. O 20 bin metrekarenin de kaldırılarak buranın yeşil alan haline gelmesidir. Kararı büyük bir mutlulukla karşıladık. Bu konuda mücadele veren yurttaşlarımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Öztürk, “Fikirtepe’de tüm işlemlerin durdurulmasına dair bir karar geldi. İlk önce karardan ciddi şekilde ürktük. Ancak bugün Sayın Bakan’ın yaptığı açıklamada verilen hakların aynen devam edeceği, bunun yanı sıra ada bazında beklide 3’te 2 karar alma mekanizmasının işlerlik kazanacağı, dolayısıyla projenin daha çabuk yapılacağı gibi Büyükşehir Belediyesi’nde tıkanan birçok işin rahatlıkla yürüyebileceği yönünde mesajları var. Eğer imar durumlarıyla oynamazlarsa ve vatandaşın kazanılmış hakkıyla oynamazlarsa o zaman burada sorunlar hızla çözülür. Aksi bir durum, müteahhitlerin iflasına, yurttaşların mağdur olmasına neden olur. Sayın Bakan’ın açıklamasına umutla bakıyorum. İnşallah hayırlı olur. Sayın Bakan’ı aldığı iki kararı da olumlu buluyorum.” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.