Dolar 32,4263
%-0.03
Euro 34,8204
%0.23
Altın 2.440,700
%0.08
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selahattin Demirtaş'tan rest halk isterse...

Selahattin Demirtaş'tan rest halk isterse...

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasının 7 Haziran’da başlatılan bir ‘darbe’nin bir devamı olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 03.05.2016 - 17:30

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılarak milletvekilliklerinin düşürülmesi söz konusu olursa yeni bir parlamento kurabilecekleri sinyali verdi.

Demirtaş, teklifin Meclis’te onaylanması durumunda AKP’nin işini kolaylaştırmayacaklarını söyleyerek, “Asla böyle bir şey yapamayacaksınız. Tek bir arkadaşımız ifade vermeye gitmeyecek. Ne savcılığa, ne emniyete gideceğiz. İfade mi almak istiyorsunuz, tutuklamak mı istyiyorsunuz buyrun ama biz tıpış tıpış gitmeyeceğiz. Bu işi size tereyağından kıl çeker gibi yaptırmayacağız. Burası bir anonim şirketi, siz de patronu değilsiniz. Size buranın parlamento olduğunu öğreteceğiz” dedi.

HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ve vekilliklerinin düşürülmesinin ‘son’ olmadığını belirten Demirtaş, bu durumda her şeyi tartışmaya açabileceklerini kaydedip, “Parlamentolar halkın iradesidir. Halkın iradesini darbeye karşı savunacağız. Ama arkadaşlarımız tutuklanır, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar gidilirse, hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoları partiler değil halk kurar ve halk isterse birden fazla parlamento da kurar. Halk böyledir” dedi.

Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer ki o noktaya getirmek isterseler, şu grup 59 kişiyle halkının yanında olur. Halk ne istediyse onu yapmaya muktedir olur ve biz de halkımız önünde asla engel olmayız. Son gücümüze kadar burada irademizi savunacağız, ama burada olmayacaksa hiç merak etmeyin çaresiz değiliz.”

‘Saray yenilecek’

HDP’lilere ve seçmenlere, ‘Moralinizi bozmayın’ diye seslenen Demirtaş, “Onlardan şefaat alacak değiliz. Asla da moralinizi bozmayın, umutsuz değiliz, güçsüz değiliz, rahat olsun herkes. HDP bütün parti ve grubuyla partimize yapılan saldırılara karşı adım adım ne yapacağını bilen bir partidir. AKP yenilecektir, saray yenilecektir. Buna şüpheniz olmasın. Kazanacak olan biz olacağız” dedi.

CHP’ye de dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine karşı hayır oyu verme teklifinde bulunan Demirtaş, şöyle devam etti: “Bugün darbeye karşı biz de dik durmak istiyoruz diyen tüm milletvekillerini, özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerini birlikte darbeye karşı mücadele etmeye davet ediyorum. Tarihe karşı sorumluluk almak istemiyorsanız, doğru yer sarayın karşısı, halkın yanıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.