Dolar 32,2038
%0.08
Euro 35,0080
%0.05
Altın 2.513,500
%0.12
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit ateşi İzmir'e düştü

Şehit ateşi İzmir'e düştü

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde bu sabah göreve gitmek üzere otomobillerine binen uzman çavuş Sinan Uçan ile Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'na PKK'lı teröristler otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıda Uçan ve Topçuoğlu şehit oldu.1 yaşındaki Uzman Çavuş Uçan'ın İzmir'in Gaziemir ilçesindeki babasının evine ateş düştü. Topçuoğlu'nun şehit olduğu haberi bir önceki görev yeri Tire'deki mesai arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Diyarbakır Silvan'daki hain saldırı sonrası

  • Ege Postası
  • 01.10.2015 - 12:16
Acı haberi İl Jandarma Komutanlığı ve Kaymakamlıktan gelen heyet aslen Erzincalı olan ancak, İzmir'in Gaziemir ilçesinde oturan işçi emeklisi baba Celalettin Uçan'a iletti. Acı haberi aldıktan sonra sinir krizi geçiren baba Celalettin Uçan ve anne Türkan Uçan'a heyetle gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Sinan Uçan'ın şehit haberinin gelmesi hemen ardından sokakta toplananlar, şehit evinin bulunduğu iki katlı eve hem de çevresindeki evlere büyük boyutlu Türk bayrakları ve Atatürk posteri astı. 

Yalova'da görev yapan şehit uzman çavuşun 3 ay önce ev kadını eşi Sibel Uçan ile Silvan'a giderek göreve başladığı kızı 10 yaşındaki Sudem'i eğitimi için İzmir'deki babasının evine bıraktığı belirtildi. En son Kurban Bayramı'nda İzmir'de bayram tatilini geçiren Sinan Uçan'ın dün ailelesiyle yaptığı telefon görüşmesinde de bulundukları bölgenin sıkıntılı olduğunu, heran saldırı olabileceğini anlattığı ifade edildi.



Acı haberi duyanlar eve taziye ziyareti için akın etti. Ailenin yakınları baba Celalettin Uçan'ın metanetli durmaya çalıştığını ancak, şu an için açıklama yapmak istemediğini basın mensuplarına aktardı. 

Şehit uzman çavuşun bir erkek kardeşinin Urfa'da öğretmenlik yaptığı, kız kardeşinin de İzmir'de hemşire olduğu belirtildi. Şehit Sinan Uçan'ın yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cuma namazı ardından yapılacak tören ardından toprağa verilmesi bekleniyor.


BİNALİ YILDIRIM ZİYARET ETTİ
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit edilen 31 yaşındaki Uzman Çavuş Sinan Uçan'ın İzmir'in Gaziemir ilçesindeki baba evini Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı aynı zamanda İzmir Milletvekili adayı olan Binali Yıldırım da ziyaret etti. Yıldırım'dan birkaç dakika önce İzmir Valisi Mustafa Toprak şehit evine geldi.



Baba Celalettin Uçan'la görüştükten sonra Vali Toprak ve Binali Yıldırım şehit evinden birlikte çıktı. Açıklamayı Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Terör örgütü yine bir kahpelik yaptı. Sabah görevlerine gitmekte olan iki astsubayımızı kahpece şehit etti. Acımız büyük. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerin acısını paylaşıyorum. Milletimizin başı sağolsun. Az önce de Beytüşşebap'ta bir askerimizin şehit olduğu haberi geldi. Bu iş bu ülkenin birliğine bütünlüğüne, milletin kardeşliğine kasteden terör örgütüne gereken ne ise yapılacak. Sonuna kadar bu mücadele devam edecek. Ta ki milletimiz huzur içinde barış içinde, kardeşlik içinde rahat nefes alıncaya kadar. Bir kez daha terör örgütünün samimi olmadığı, terör örgütünü arkasına alan siyasilerin samimi olmadığı ayen beyan ortaya çıkmıştır. Allah yar ve yardımcımız olsun" dedi. 





Şehit ateşi Tire'yi de yaktı
DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde evinin önünde şehit edilen iki askerden 26 yaşındaki Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu, iki yıl görev yaptığı İzmir'in Tire ilçesinden 2.5 ay önce tayin edilmişti. Üç ay önce bir oğlu dünyaya gelen Astsubay Topçuoğlu'nun şehit olması, Tire'deki eski çalışma arkadaşları ve sevenlerini yasa boğdu.

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan 31 yaşındaki Uzman Çavuş Sinan Uçan ile Astusubay Tolga Topçuoğlu, bu sabah göreve gitmek üzere, ilçenin Bahçelievler Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'ndeki evlerinden çıktı. Sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu, PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Silah sesleri üzerine balkona çıkan Aysun Topçuoğlu, eşini vi silah arkadaşını kanlar içinde görünce hemen yardıma koştu. Ağır yaralı Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Astsubay Topçuoğlu ile Uzman Çavuş Uçan, doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu. 

Bir yıllık evli, 3 aylık bir erkek çocuk babası Astsubay Topçuoğlu'nun şehit olduğu haberi bir önceki görev yeri Tire'deki mesai arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Aslen Malatyalı olan Topçuoğlu, ilk görev yeri olan Tire Gökçen Karakol Komutanlığı'nda 2 yıl görev yaptıktan sonra 2.5 ay önce Silvan'a tayin olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.