Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit Kubilay anmasında Başkan Tahir Şahin'in konuşmasına Valilik yasağı!

Şehit Kubilay anmasında Başkan Tahir Şahin'in konuşmasına Valilik yasağı!

85 yıl önce şehit edilen Asteğmen Kubilay ve arkadaşları için 23 Aralık'ta yapılacak anma töreninde Belediye Başkanı Şahin'in konuşması valilik tarafından programdan çıkarıldı. Şehit Kubilay anmasında Başkan Tahir Şahin'in konuşmasına

  • Ege Postası
  • 08.12.2015 - 12:26
İZMİR -  İzmir'in Menemen İlçesi’nde 85 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma törenlerinde Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin'in konuşması İzmir Valiliği kararıyla ilk kez iptal edildi. Şahin, "Törenleri 16 yaşımdan beri izliyorum. Benden önceki belediye başkanları da konuştu ben de konuştum. İlk kez bu yıl iptal edildi. Karar yanlıştır, konuşturmamakla bir yere varılmaz" dedi. 

85 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarının her 23 Aralık’ta Menemen’de yapılan anma töreninde ilk kez Menemen Belediye Başkanı’nın konuşması programa konmadı. Yaklaşık 50 yıldır Menemen halkını temsilen başkanların söz aldığını, kendisinin de son 16 yıldır “laiklik” vurgulu ve ‘yolsuzluk’ karşıtı konuşmalar yaptığını anımsatan Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, “Sanırım konuşmalarımı ideolojik bulmuşlar. Olayın kendisi ideolojik zaten” dedi.



Kaymakamlığın Şahin'in konuşmasını uygun görmesine karşın kararın valilik tarafından alındığı öğrenildi. Şahin, hiçbir iktidar temsilcisinin katılmadığı geçen yılki törende, Gezi’de yaşamını yitiren gençleri anmış, ‘yolsuzluklara’ tepki göstermişti.

Komisyonun ilk belirlediği programda adının yer almasına karşın onay için gittiği valilikte çıkarıldığını söyleyen Şahin, “Benim bildiğim 50 yıldan bu yana belediye başkanı Menemen halkını temsilen konuşuyor. Ben de 16 yıldır konuşuyorum. Yasağın gerekçesini ise 2012’de çıkarılan bayram ve anma törenleriyle ilgili yönetmeliğin 8. maddesine dayandırmışlar. Bu yönetmelikte konuşmamızı engelleyecek bir düzenleme yok” dedi. Şahin, adının, ilçede oluşturulan komisyonun programında yer almasına karşın, onay için gittiği valilikte çıkarıldığını, karara şerh koyduğunu da bildirdi.
Menemen’de yedek subay olarak askerlik görevini yapan Kubilay’la ona yardıma koşan bekçiler Hasan ve Şevki, 23 Aralık 1930’da meydana gelen olayda gericiler tarafından katledilmişti. (Cumhuriyet)

BALBAY:”ŞAHİN’İN KUBİLAY TÖRENİNDE KONUŞTURULMAMASI ATATÜRK DEVRİMLERİNE, MENEMEN HALKINA SAYGISIZLIKTIR”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Kubilay’ı anma töreninde konuşturulmamasının öncelikle Atatürk devrimlerine ve Menemen halkına saygısızlık olduğunu belirtti.

Bu kararın Atatürk devrimlerine saldıranları cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacağını vurgulayan Balbay şunları söyledi:

“Şahin’i 20 yılı aşkın süredir tanıyorum. Menemen halkı 4 dönemdir onu tercih ediyor. İzmir Valiliği’nin böyle bir karar alması kabul edilemez bir durumdur. Amaçları Şahin’in böyle bir günde düşüncelerini topluma aktarmasını engellemekse bu tam tersi bir etki yapar. Şahin düşüncelerini kimseden çekinmeden en yüksek tondan haykırmasını bilir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini bekliyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.