Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Seçimi dürüstlük kazanacak”

“Seçimi dürüstlük kazanacak”

Gezi Kafe açılışında yerel ve genel siyasete değinen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, “Selçuk’ta yerel seçimlerin erken finali olmuştur” diyerek, “Biz Gücümüzü Selçuklular’dan alıyoruz. Bizim işimiz hep Selçuk olmuştur. Bu seçimleri dürüstlük kazanacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.03.2014 - 11:58
İZMİR- Şahabettindede Caddesi’de yer alan modern donanımlı Gezi Kafe’nin açılışını yapan Başkan Ülgür, vatandaşlarla biraraya geldi. Başkan Ülgür Türkiye gündeminde son günlerde yer alan yolsuzluk  ve tutuklama konularına da değindi.
Konuşmasına “Hepinizden Allah razı olsun, oy verenden de vermeyenden de. Bana ve çocuklarıma şerefin en büyüğünü verdiniz. 15 yıldır bana bu kent hakkında söz söyleme gücü verdiniz. Bir gün olsun sizi utandırmamak için elimizden gelen herşeyi yaptık diye başlayan Başkan Ülgür, “15 yıldır AKP’den CHP’den, Anavatan’dan gibi birçok partiden meclis üyelerimiz oldu. Hep Selçuk için çalıştık. Benim dönemimde hiçbir işçimizin hiçbir memurumuzun, hiçbir meclis üyemizin yanlış, haram ve ayakkabı kutuları ile işi olmadı. Hep namusumuzla çalıştık. Traktöre bindik bahçeye gittik. Halkımızın yanında olduk ama hiç yanlış yola sapmadık. Hep içinizden biri olarak namusumuz ile çalıştık. Bu seçimleri dürüstlük kazanacak” dedi.
 
“Çuval dolusu paraları anlatsınlar”
 
Türkiye’deki yolsuzlukların üzerinin örtülmeye çalışldığını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür,  “Üzülerek söylüyorum ki, iktidar partisinin Selçuk’taki temsilcilerinin ayakkabı kutusuyla para bulunduranların, 630 milyar dolarlık havuz kuranları savunanların, billboardlarda duran bir pozu var. Gülen bir adam değişim şart diyor. Katılıyorum. Ama öncelikle dört tane bakanın ve sayın Başbakan’ın değişmesi gerekiyor. Bütün Selçuklular’a söylüyorum; AKP’nin değil, ona oy verenlerin değil, şaibeye bulaşmışların ve onların iş birlikçilerinin değişmesi gerekiyor. Buradan bütün hemşerilerime sesleniyorum.  Aynı sokaklarda yürüyoruz. Aynı dertleri paylaşıyoruz. Türkiye elden gidiyor. Türkiye’de hukuk, adalet duygusu kalmadı. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanı hapishanelerde çürüyor. Bütün hırsızları bugün daha serbest bıraktılar. Deniliyor ki bunlar bize komplo, bunlar  montaj diyorlar. Bu konuda mağdurum diyenleri anlıyoruz. Ama çuval dolusu parayı anlayamıyoruz. Bize  İzah edemiyorlar. Bu parayı belgeleyenleri bunları soruşturanları tarumar etmenizi anlamıyoruz.  Baklava çalan çocuğa 8 yıl hapis cezası verenleri görevde tutup da, evinde  dört buçuk milyon dolar para bulunduran banka genel müdürünü serbest bırakmanızı anlamıyoruz. Bu bizim adalet duygumuzu yerle bir ediyor.  Diyorlar ki daima hizmet. 11 yıldır hiçbir hizmetinizi görmedik. Hizmet yerine mahkeme salonlarında, polis nezaretlerinde zulüm, baskı gördük. Bu devlet bizim devletimiz dedik.  Yanlış yapanlar bir gün düzelecek dedik. Bunları durdurmak bizim görevimiz “dedi.
 
Selçuk’ta erken final olmuştur
 
Selçuk’u yönetme iddiasında olan siyasal partinin değerli temsilcilerinin işi sadece seçimden seçime ortada dolaşmak olduğunu ve Selçuk’ta  yerel seçimlerin erken finalinin yaşandığını dile getiren Başkan Ülgür, “Selçuk onların sadece hafta sonu yapacakları hobileri olmuştur. Ama Selçuk bizim işimiz olmuştur. Selçuk’un işsizleri insanları bizim işimiz olmuştur. Bize teslim edilen 60 bin metrekare yeşil alanı 240 metrekareye çıkarmak için işçilerimizle mühendislerimizle, elleri nasırlı Selçuklu kadınlarımız ile çalışırken onların işi karşı dağdaki ormanları satmak barutçu köyü üzerindeki ormanı ona buna peşkeş çekmek olmuştur. İşi gücü özel sektörün avukatlığını dağıtıcılığını yapmak olmuştur. Diyorlar ki ah bir iktidar olsak.  Ne yapacaklar çok merak ediyorum. 12 yıldır iktidar değil misini? Bu hükümetin dev bütçeleri hizmetinizde değil m? Peki 12 yıldır ne yaptını? Şu belediyeyi bir alsak. İşsizliği çözeceğiz diyorlar. 10 kişiye birden özel kalem müdürü yapacağım seni diyorlar. Selçuk Belediyesi’ndekileri dışarı koyup içeriye yeniden başka Selçukluları alarak bu işsizlik çözülmez. İşsizlik her garibanın evine ekmek götürmesi ile çözülür. Bu görev de hükümetin görevidir. Neden işsizlik sorununu Türkiye’de çözemiyorla? Selçuk’u yönetebilecek bir vizyon görmüyorum onlarda. Soruyorum onlara iki yıl önce referandumda hakimler ve savcılar yasasına evet mi hayır mı diyorsun diye sorduğumda Bakıcı evet dedi.  Şimdi de diyor ki ben laik, çağdaş Cumhuriyetçi  biriyim diyor. Geçen seçim belediye hopörlerinden bizlere gençliğe hitabeyi okudu. Nerede şimdi gençliğe hitabe ne okuyaca? Peki AKP’de liste savaşları, kongre savaşları yapıldı. Nerede yola çıktığın arkadaşları? En son bu kenti yöneteceğim diye belediye meclis üyesi listesi yazıldı bir tanesini kendi yazdı mı acab? Peki bu memleketi yine sultan hanım mı yönetecek'  Geleceğimizi kurtarmak için, çocuklarımızın yarınlarını kurtarmak için en başta laik, demokratik, çağdaş , hukuk devleti için el ele vermek zorunda olduğumuzu herkese anlatmanızı istiyorum . Yerel seçimler ülkemize ve ilçemize bereket getirsin ülkemizde değişimin temelini atsın” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.