Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçime saatler kala Çiğli'de tansiyon yükseliyor!

Seçime saatler kala Çiğli'de tansiyon yükseliyor!

Çiğli’de kongreye saatler kala sular durulmuyor. İlçe Başkanı Gümrükçü, sosyal medyadan İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan’ın seçim kurulu müdürünün odasında görüşme yaptığını ve bu neden ile seçim müdürünün tarafsızlığına gölge düşürdüğünü” öne sürdü. Eski Başkan Solak ise, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” diyerek ilçe başkanlığı tarafından sahte imza ile yüzlerce üyenin üyeliğinin düşürüldüğünü” iddia etti. Solak “ Bu yapılan işin peşini kongrede ne sonuç çıkarsa çıksın bırakmayacağız. Hakları yenen üyelerimizle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Seçime saatler kala

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 13:26
EGE POSTASI - Çiğli’de belediye destekli aday Zeynel Mertoğlu ile mevcut başkan Utku Gümrükçü aday olduğu kongre öncesi taraftalar arasında şok iddialar gündeme damga vurdu.  İlçe Başkanı Gümrükçü sosyal medyadan “Seçim Kurulu kararını vermeden bir gün önce itiraz edildiğini ve delegelerin düşürüleceğini karar açıklanmadan bir gün önce 12 partilimiz ile birlikte önceki Belediye Başkanımız Sayın Metin Solak'tan öğrendim. Bu bilgi üzerine yaşadığım şoka orada bulunan herkes şahit oldu. Toplantıda bulunan Sayın Metin Solak dahil herkes "Başkanımız'ın bu olaylarla ilgisi olmadığını burada verdiği tepkiden anladık" diyerek konuyla alakam olmadığını kabul etti. Hakkımızı teslim etti. Ama bugün bir vatandaşın şikayeti üzerine ilçe seçim kurulunun Yargıtay ile görüşerek aldığı bir kararı bir grup partilimiz bizim üzerimize yıkmaya çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.  Gümrükçü’nün iddialarına Belediye Eski Başkanı Metin Solak’tan jet yanıt geldi. Solak, sosyal medya üzerinden “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” diyerek yaptığı açıklama ile Gümrükçü’yü soru yağmuruna tuttu.

İşte Metin Solak’ın yaptığı o açıklama:
“Sayın Utku Gümrükçü, Anadolu’da bir deyim vardır. Derler ki ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’. İstersen olayları başından irdeleyeyim.
Sen bahsettiğin toplantıda hiçbir şeyden haberin olmadığını söyledin ve öyle bir numara yaptın ki o toplantıda olan herkes senin masum olabileceğini düşündü ben de onlardan biriyim.

 MAVİ LİSTEDEN 23 KİŞİ DÜŞÜRÜLMÜŞ
Üyelikleri düşenler arasında nakiller olabilir ölenler olabilir ama sahte istifa dilekçeleri ile üyeliği düşürülen yaklaşık 450 kişinin son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı olan Cumhuriyet Mahallesi delegemiz Ufuk kardeşimin üyeliğinin düşürülmesi de sizin açıkladığınız sebeplere dayanmakta mıdır'

BEYAZ LİSTEDEN KİMSE YOK!
Mesela mavi listeden 23 kişinin böyle üyeliğinin düşürülmesi bir tesadüf müdü? Bütün bunlar olurken benim haberim yok dediğiniz bu olayın altında yazılan dilekçenin altında sizin imzanız yok mudu? Şimdi siz bir yanlışı yaparken insanların CHP tüzüğü gereklerine göre iradeleriyle oluşan delegeleri düşürürken yakalanmanız etiktir de benim bunu konuşmam, anlatmam mı etik değildi? Sizin ilçe seçim hakimliğine yaptığınız başvuru gizli değildir. İsteyen herkes bu başvuruyu öğrenebilir.

SEÇİMİN SONUCU NE OLURSA OLSUN OLAY YARGIYA TAŞIMACAK
Haklarından haksız işlem yapılan arkalaşla ilgili konuyu hem genel merkeze, hem de Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Bu yapılana “evrakta sahtekarlığa girer.” Yeter ki adliyeye gitsin. Sizin başvurunuzun üstünde gizlilik kararı mı va? Pazartesi hileli şekilde delegelikleri düşürülen arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklardır.

 2009’DA 2BİN 900 KİŞİ OY KULLANDIRMADILAR
Ekip arkadaşlarınızla birlikte yaptığınız bu hileli işlemlerin açıklamasını nasıl yapacaksını? Yine aynı arkadaşlarınızla 2009 yılında Çiğli’de 2 bin 900’ün üzerinde insanı ek iki listeye atarak oy kullandırmadan seçim kazanmayı ahlaki buluyor musunu? Aynı şeyleri şimdi tekrarlayarak demokrasiyi savunduğunuzu iddia ederken firelerle tekrar ilçe başkanı olma yolundaki yaptığınız çalışmalar ahlaki midir ve bunu yaparken ilçe durumunu öğrenmek için gelen insanlara bizim ismimizi vererek sizin vekillerinizi Metin Solak düşürdü diye iftira atmak ahlaksızlık değil midir'

CHP GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK
Metin Solak düşürdüyse dilekçenin altında Metin Solak’ın imzasının olması gerekmez m? Bugün Çiğli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde delegasyon konusunda hileli işlemler yapıldı denildiğinde birkaç kişinin ismi akla gelmektedir, siz bunu çok iyi biliyorsunuz. Çiğli halkı da bunu çok iyi biliyor. Bu seçimlerde gereken cevabı Çiğli Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinden alacaksınız, telaşa gerek yok. Siz olmasanız da Cumhuriyet Halk Partisi güçlenerek devam edecektir.
Yeter ki dürüst ve ahlaklı seçimler yapılabilsin, üyeler silinmesin, delegenin iradesi hiçe sayılmasın. Bugün eleştirdiğimiz iktidar güçlerinin yaptığı hileler yapılmasın. Yeter artık hileye son verilsin, delege listelerinde isimler silinerek seçim almak başarı ve marifet gibi görülmesin. İnsanlar üye kayıt etmeye çalışırken, partiyi büyütmeye çalışırken insanlar isimleri listelerden silerek kendini bir yere getirmeye çalışmasınlar. Sizin bu zihniyetinize Çiğli halkı dur diyecek ve siz duracaksınız artık!
 
CHP’de kongre takvimi tam gaz işlerken, ilçe başkanı seçimleri de büyük heyecana sahne oluyor. Pazar günü 4 ilçede delegelerin sandık başına gideceği örgütte gözler Çiğli’deki yarışta olacak… İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan tarafından desteklenen Pir Sultan Abdal Derneği İlçe Eski Başkanı Zeynel Mertoğlu’na karşı koltuğunu koruma mücadelesi verecek.

UTKU GÜMRÜKÇÜ'DEN SEÇİME 1 KALA BOMBA İDDİA!
İlçede seçime 1 kala bomba bir gelişme yaşandı. Başkan Gümrükçü seçime gölge düşürmesi olası iddiaları sosyal medya hesabından paylaşarak, İlçe Seçim Kurulu hakimine yazdığı yazıyı kamuoyuna açıkladı.
Gümrükçü mesajında şu ifadeleri kullandı: Son 10 yıllık süre içerisinde vefat eden, genel seçimlerde oy kullanmadıkları için düşen, başka partilere kayıt oldukları için düşürülen, adres değişikliği yaptığı için başka ilçeye nakil olan,  kendi elleriyle dilekçe yazarak istifa eden ve bu sebeple genel merkezimiz tarafından düşürülen kişilerin listesi sosyal medyada yayınlanarak yapılacak olan İlçe Kongresine spekülasyon yaratarak müdahale edilmeye çalışılmaktadır. Çok değerli partililerimiz oynanmak istenen oyunu görmeli ve yapılan bu operasyonun kimin lehine sonuç doğuracağını iyi değerlendirmelidir.Başından beri yönetimimizi yıpratmak için çeşitli iftiralar atan, mezhep tartışmaları çıkaran ve başarılı olamayacağını anlayan zihniyet bu defa bu kirli senaryoyu sahneye sokmuştur.Seçim Kurulu kararını vermeden bir gün önce itiraz edildiğini ve delegelerin düşürüleceğini karar açıklanmadan bir gün önce 12 partilimiz ile birlikte önceki Belediye Başkanımız Sayın Metin Solak'tan öğrendim. Bu bilgi üzerine yaşadığım şoka orada bulunan herkes şahit oldu. Toplantıda bulunan Sayın Metin Solak dahil herkes "Başkanımız'ın bu olaylarla ilgisi olmadığını burada verdiği tepkiden anladık" diyerek konuyla alakam olmadığını kabul etti. Hakkımızı teslim etti. Ama bugün bir vatandaşın şikayeti üzerine ilçe seçim kurulunun Yargıtay ile görüşerek aldığı bir kararı bir grup partilimiz bizim üzerimize yıkmaya çalışmaktadır.

 İŞTE O YAZI
Çiğli İlçe Başkanı, “Yapılabilecek oyunlardan kuşkulandığımız için seçim kurulu yetkilileri ve bir partilimiz ile ilgili 23 Kasım Pazartesi günü seçim kurulu hakimine yazdığımız yazı aşağıdadır” açıklamasıyla o yazıyı paylaştı:


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.