Dolar 32,5880
%0.35
Euro 34,8018
%0.2
Altın 2.507,560
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçime günler kala Gümrükçü isyan etti!

Seçime günler kala Gümrükçü isyan etti!

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, KRT FM’de Egepostası ile Gündem programında Mithat Umutoğullları’nın konuğu oldu. Seçime günler kala önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 12:10
EGEPOSTASI-HABER SERVİSİ- CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü KRT FM’de Ege Postası ile Gündem programında Mithat Umutoğullları’nın konuğu oldu. Yaklaşan genel seçimler öncesi önemli açıklamalar yapan Gümrükçü, “Hala sorumluluklarını yerine getirmeyen, geri duran arkadaşlarımız var. CHP iktidarına değil, kendi iktidarları için çalışan arkadaşlar var. Çalışıyormuş gibi yapan arkadaşlar var. CHP’ye üye olup başka siyasi partilere oy vereceğini beyan eden arkadaşlar var” dedi.
Gümrükçü sözlerine sözlerine devam etti;  “Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yavaş yavaş yorgunluk arttı.  Çiğli zor bir bölge, İzmir daha zor bir bölge... Siyaset daha çok kitle iletim araçları üzerinden yürütülüyor. Ama birebir iletişimle etkileyebileceğim insanlar var yerel sorunlar ve onları çözmeye çalışmak lazım, mahalle ve kent dokusuna uygun çalışmak lazım. Biz sadece Çiğli'de konuşarak insanları belli bir noktaya taşıyamayız. Çok iyi bir kampanya ve seçim beyannamesiyle gereğini yerine getirmiş durumdayız.

CHP ÜYESİ OLUP BAŞKA PARTİYE ÇALIŞAN ARKADAŞLAR VAR
CHP’nin 2. Bölge'de 65 bin üyesi var. Biz elimizden geldiğince sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Sahada bin  kadar arkadaşımızla birlikte  CHP için çalışıyoruz. Hala üzerindeki sorumlulukları yerine getirmekten geri duran arkadaşlarımız var. Kendi kafalarından CHP iktidarına değil, kendi iktidarları için çalışan arkadaşlar var. Çalışıyormuş gibi yapan arkadaşlar var. CHP’ye üye olup başka siyasi partilere oy vereceğini beyan eden sayıları düşük olsa da CHP üyesi arkadaşlar var seçimden sonra da konuşulurdu. Bugünden konuşup buna dur demek lazım seçimdeki sandığa daha az yansır. CHP üyesi CHP’yi iktidar yapmak için çalışır. Bu noktaya gelen arkadaşlar bu tutumlarını devam ettirecekse parti ile bağlarını kopartmaları gerekir. CHP iyi ki ön seçim yaptı yüzde birlik bir kısmında bu var seçimden sonra farklı tutumlara girmesinler diye ben açıklama yaptım. CHP'de ilçe başkanlığı yapmak çok zor diyorlardı inanmıyordum. Çok onurlu görev, bu zamana kadar bu görevi yapan ağabeylerimizin hepsinin elleri öpülesi insanlar.

YEREL SEÇİMLERDE DSP’YE ÇALIŞANLARIN DÖNMESİ YANLIŞ
2014 Yerel seçimlerinde CHP’den ayrılarak DSP’den aday olan ya da çalışan isimlerin CHP’ye dönmelerine itiraz eden Gümrükçü sözlerine şöyle devam etti; “DSP’de çalışıp partiye dönenler, geçen yerel seçimde parti aleyhine çalışmış arkadaşlarımın seçim bitmeden dönmesi bizde yanlış yapıyorum nasıl olsa geri dönüyorlar diye bir algı oluşur. Devrimci bir partiye herkesin yaraşır şekilde davranması lazım biz burada yaşanılacak bir Türkiye kurmak için çalışıyoruz yapılan yanlış sadece kişilere değil tüm devrimci hareketine yapılmış yanlış oluyor. Önce CHP’ye bu seçimde ellerinden geldiği kadar destek olmaları gerekir. Sonra çırak mı olurlar nereden başlarlar belli olmaz… CHP bir zafiyet yaşarsa Türkiye’yi çok karanlık günler doğru gider. Yerel seçimlerde DSP’ye oy veren aday olan arkadaşlara CHP’ye karşılıksız bir şekilde 7 Haziran’a kadar çalışmaları gerektiğini hatırlatıyorum. Dönüşleri Haziran ayından sonra rahat rahat konuşulur. Partiye ihanet noktasında davranan bazı arkadaşlarımız CHP ve Kılıçdaroğlu’na karşı oldukları için bu mücadelenin dışında olmuştur yolları açık olsun. Üye olmak için imzayı attığınızda karşılıklı sözleşme yapıyorsunuz o partiyi iktidar yapmak için söz veriyorsunuz. Gerekliliğini yapmak lazım CHP’nin disiplinine uygun davranılması gerekiyor. Taraftar örgütü değiliz onun bilincine vararak hareket etmek lazım.



BAYIR GÜZEL ÖRNEK
Gümrükçü; "CHP örgütü her zaman çalışan ve emek veren herkesin hakkını teslim eder. Örneğin İl eski Başkanımız Tacettin Bayır. İl başkanımızdı kongrede yeniden aday oldu Ali Engin ve Levent Eyipişiren’den sonra üçüncü oldu. Ancak; yapılan ön seçimde milletvekili sıralamasında ikinci oldu. CHP‘de üyeler herkesin emeğini teslim ediyor. Belki bugün değil ama üç sene sonra alırsın ama alırsın. Bu bir bayrak yarışı, bundan sonra buradan dönmüş de olmaz. Meclis üyesi olarak değerlendirsin önseçim var başarının tek ölçüsü çalışmak.

SERTEL’İN ADAYLIĞINI DÜŞÜRÜLMESİNDE AKP UZANTILARI VAR
Sertel'in adaylığının düşürülmesine değinen Gümrükçü, "13 bin kişinin oyunu almasına rağmen, Atilla Sertel’in adaylığı düşürüldü ve Sertel yargı sürecinde beni seven herkesin CHP’ye oy vermesi lazım diyor. Atilla Bey’in pozisyonunu gayet uygun buluyorum. Gerekli araştırmaları yaparak sormuş ve hukuksuz bir durum olmadığını söylemişler. Bir saat kala YSK apar topar iptal etti. Seçim kanunuyla değil başka bir kanunla olduğunu söylüyor. Anayasa mahkemesi esastan görüşme kararı verdi. Esastan görüşelim, tartışalım demek. Oradan çıkan karar inşallah insanların gönlünü rahatlatacak. CHP’de tabandan destek almış bir insan. Anayasa Mahkemesi'nin olumlu karar vereceğini düşünüyorum. Basın ilan kurumdan belgeleri kim ald? Bu kadar kolay mı'
AKP’nin CHP içerisindeki uzantılarından kaynaklı, bu dilekçeleri kim verdi, kim yönlendird? Soruşturulması lazım bunu yapanların CHP’yle bir ilgisi olmaz İl Disiplin Kurulu bunu görüşüyor. Ben de konuyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım böyle bir şeyin cezalandırılması CHP’li, CHP’yi böyle bir konuda suçlar mı kanunen olarak demokratik hakkını kullanmış olabilir.  Anayasa Mahkemesi'nin yapması gereken geriye iadesinin sağlanmasıdır." diye konuştu.

ÇİĞLİ’DE HEDEFİMİZ YÜZDE 60 OY ALMAK
Gümrükçü, "Bugüne kadar 17 seçim bürosu aktif bir  şekilde çalışıyor. Burası çay içip sohbet etme yeri değil. Çay ikramından sonra gönüllü ekibimiz var. Bütün kapıları çalarak bir iki cümleyle vatandaştan oy istiyoruz. 140 bin tane broşürümüz var. Eğer bir başarı varsa kadınların başarısı olacaktır. Yılmadan, yorulmadan en önce eve gitmeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmak için çalışıyorlar. Kadınlarımız çok özverili çalışıyorlar. Sokak sokak, kapı kapı geziyorlar biz milletvekili adaylarımızla toplantılar yapıyoruz. Belediye başkanımız çalışıyor.
Hummalı bir çalışma yapıyoruz 1999 yılında beri girdiği her seçimi kazanan her seferinde oyunu arttıran başarılı bir örgüt. İl bazında yüzde 60 hedef, 2011 yılında 55 bin oy aldı. Bunun üzerine koymak gerekiyor. HDP seçime girmese daha yüksek olabilirdi. AKP’li arkadaşları hiçbir yerde göremiyoruz AKP tek aday dayatması yaptı ve parti içerisinde canlılığı kaybetti. CHP ise bütün üyeleri dinledi şimdi sahada aktif çalışan üyeler var. Karşımızda küçültülmüş bir AKP var. Saha da tek olacağımızı söylemiştik seçimin galibi hem Çiğli’de hem İzmir’de CHP olacak." diye konuştu.

CHP 2. BÖLGE’DE 7/24 ÇALIŞIYOR
Gümrükçü, "Birinci sıradakiyle 13. Sıra arasındaki arkadaşların tamamı çalışıyorlar. Takım oyunu yapılıyor 13. Sırada arkadaşla çalışmalar yapıyoruz. Aday gösterilmeyen Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger destek oluyor. Mehmet Ali Susam geldi ziyaretler yaptık. Alaattin bey geliyor hem adaylar hem de aday gösterilmeyenler çalışıyor bir daha seçilmek içinde çalışmak lazım örgüt bunu görüyor. Hem önseçimden gelen hem de kontenjandan gelenler aktif bir şekilde. Çalışıyor daha iyi olabilir ama adaylar 7 / 24 çalışıyor. Hep birlikte tam kadro daha kök salmış bir CHP için demokrat kimliğinden solcu kimliğe taşımak için çok çalışacağız." diye konuştu.

BAŞKAN ARSLAN’A TEŞEKKÜR
Gümrükçü, "Bütün belediye başkanlarımız çok iyi çalışıyor. CHP’li, CHP'ye artı olarak yazıyor. Belediye Başkanımız Hasan Arslan çok aktif olarak seçim çalışmalarına katılıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Eskiden beri tanırım. Parti örgütüyle uyumlu çalışıyorlar arayı açmaya çalışanlar var biz ikiliği kaldırdık ortadan ve sandıkta bunu göreceğimizi düşünüyorum.
Raporda bazı iddialar var yanlışlar ortaya konuldu. Yüz milyonlarca lira paranın oldu raporda en küçük bir sıkıntı yok. Hepsi temiz namuslu arkadaşlarımız. Burada kötü niyetli bir yaklaşım varsa gereğini yaparız. Açık aramak yanlışı büyütmeye çalışmak başka bir şey. Yapılan her şeyin partiye yarar zarar ölçüsünde bakmak lazım. Seçimlerde başka düşünen arkadaşlara tavrımız var bu arkadaşlara da tavrımız var. Parti içinde tartışırız." dedi.

KOCAOĞLU’NA DESTEK VERDİ
Başkan Aziz Kocaoğlu'na destek veren açıklamalarda bulunan Gümrükçü, " İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yaptığı karşılamalar ile ilgili görüşlerinde Kocaoğlu’na destek veren İlçe Başkanı Gümrükçü sözlerine söyle devam etti; “Fotoğrafları yakalayan ve paylaşan AKP’liler bu bir kamu görevi karşılamak bir protokol görevidir, öyle değerlendirmek lazım." dedi
Sözlerine şöyle devam etti;
"Aziz Kocaoğlu yakasında CHP rozeti olan bir belediye başkanı ama protokol görevleri var.  Her şeye tersinden bakmak lazım,  8 Haziran’da Kılıçdaroğlu Başbakan olursa ve İstanbul’a gitti Büyükşehir Belediye Başkanı karşılamazsa kızmaz mıyı? . Böyle düşünmek lazım. 12 günümüz kaldı... CHP’ye verdiği desteği arttırmasını istiyorum. Çiğli'deki çöpün kaldırılması, kentsel dönüşüm, fabrika sayısının arttırılması yolların ve sosyal hayatın düzelmesi için İzmir halkından talebimiz şu CHP’ye oy verin." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.