Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçim hükümetinde AK Parti kontenjanından kimler yer alacak'

Seçim hükümetinde AK Parti kontenjanından kimler yer alacak'

AKP kulislerinde, seçim kabinesinde eski bakanlardan 5 tanesinin kesin kabinde kalacağı belirtiliyor.İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin ismi de bakanlık için geçiyor.

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 12:05
Geçici hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefete düşen 11 üyelik için yaptığı tekliflere yanıt alırken, gözler AK Parti ’ye düşen 11 kontenjana çevrildi. Habertürk'te yer alan habere göre Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri ile birlikte 3 dönem kuralına takılan 9 bakana geçici hükümette yer vermesi beklenmiyor, bunun dışında mevcut kabinenin iskeletini koruyacağı belirtiliyor. AK Parti’de başörtülü bir bakan beklentisi de var. Başbakan Davutoğlu’nun bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın görüşlerini aldıktan sonra kabineyi açıklaması bekleniyor.

5 İSİMLE AYNEN DEVAM
Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kabineye gireceği kaydedilirken, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile eski İçişleri Bakanı Efkan lâ’nın da AK Parti kontenjanından yeniden bakan olacağı konuşuluyor. AK Parti kulislerinde İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin ismi de bakanlık için geçiyor.

‘AKİLLER’DEN KABİNEYE
CHP , MHP ve HDP’den bakanlık teklifine olumsuz yanıt veren isimlerin yerine Anayasa gereği bağımsızların atanması gerekiyor. Davutoğlu’nun Akil İnsanlar Heyeti’nden bazı isimleri, çözüm sürecine bağlılığın bir işareti olarak kabineye alabileceği ifade ediliyor. Fuat Keyman, Yılmaz Ensaroğlu, Abdurrahman Kurt, Beril Dedeoğlu gibi isimlerin bağımsız bakan olabileceği kulislerde konuşuluyor. Bazı bakanlıkların müsteşarlarının da bağımsız kontenjanından kabineye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.