Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şeboy'dan İzmir için 3 hedef proje

Şeboy'dan İzmir için 3 hedef proje

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, Meclis’e gittiğinde İzmir’e güç katacak 3 proje için ter dökecek. Şeboy’un İzmir için olmazsa olmaz gördüğü projeler; Kentsel dönüşüm, metro ve Bostanlı- İnciraltı Köprüsü. AK Parti adayı Şeboy'dan İzmir için

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 10:10
İzmirlilerin yakından tanıdığı AK Parti adayı Şeboy, Torbalı ve Menderes’te vatandaşlarla buluştu. Gittiği yerlerde yoğun ilgiyle karşılanan Cemil Şeboy, İzmirlilerin ilçe ve mahallerde yaşadıkları sorunları not ediyor. Meclis’te göreve başlayacağı ilk günden itibaren İzmir için yoğun bir tempoyla çalışmaya başlayacağını belirten Şeboy, kentsel dönüşüm, metro ve Bostanlı-İnciraltı köprüsünün İzmir için şart olduğunu vurguladı.  Meclis’te ilk önce bu işleri bitirmek için çalışacağını söyleyen Şeboy, 3 projenin İzmir için çok önemli olduğunu belirtti.  İzmir’de yapılması gereken çok iş olduğuna dikkat çeken Şeboy, “65 kilometrelik metro İzmir’in olmazsa olmazı. İnciraltı’ndan Karşıyaka’ya yapılacak köprü hem iki yakayı birleştirecek hem de trafik sorununu rahatlatacak. Kentsel dönüşümün bir an önce başlaması lazım. Allah korusun İzmir’de büyük bir deprem olsa kentin yüzde 65’i yok olacak. Bunlar bizim acil olarak üzerinde duracağımız konular. Birçok projemiz var, sizlerin sorunları var o yüzden yüküm ağır biliyorum ama hep birlikte çözüm üreteceğiz. Ben sokaktan gelen biriyim. 15 yıllık Belediye Başkanlığımda her gün sokaklarda, hemşerilerimle birlikteydim. Milletvekili olduktan sonra da yine sizlerin yanında olacağım, yaşadığınız sıkıntıların çözüm yollarını birlikte bulacağız” dedi

Metro için işbirliği
   
İzmir’de trafik ve ulaşım sorunun vatandaşları büyük sıkıntıya soktuğunu belirten Cemil Şeboy, bu konuda alınacak önlemlerin projeleriyle birlikte hazır olduğunu belirtti. Şeboy, “İzmir’in 65 km. metro hattına ihtiyacı var. Bu olmazsa olmaz bir konu. İzmir daha önce planlanmadığı için daracık yollarda, otopark olmadan yaşamaya çalışıyoruz. Trafiğin kesinlikle yer altına inmesi lazım. Bütün dünyada bu böyle ancak bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi tek başına yapamaz çünkü metronun 1 kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. Biz bu konuda Belediye ile birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

Köprü için referandum
   
İnciraltı köprüsünün önemine de dikkat çeken Şeboy, “İzmir’in iki yakası birbirine küs gibi yaşıyor çünkü ulaşımı zahmetli o bakımdan bu köprü aynı zamanda bir gönül köprüsü olacak. İzmir’in trafiğini hepimiz görüyoruz her geçen gün daha kötü bir hale geliyor. Köprünün projesi hazır. Gerdanlık gibi İzmir’i süsleyecek olan İnciraltı-Bostanlı köprüsüyle vatandaşlarımızın hayatı kolaylaşacak” dedi.   İzmir’de yapılacak her projenin istemezükçü gruplar tarafından engellendiğini belirten Şeboy, “ Biz Bostanlı-İnciraltı köprüsünü hemşerilerimize soracağız. İzmir’in iki yakasına sandık kuracağız. Vatandaşlarımız istiyorsa 3-5 kişinin engellemeye çalışmasına bakmadan hemen işe başlayacağız. Çünkü İzmir’in kaybedecek vakti yok. Seçimden sonra benim ilk işim bu olacak” diye konuştu.

Dönüşüm için yasa teklifi
   
İzmir’de kentsel dönüşümün acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Şeboy, Meclis’te bu konuda yasa teklifi vereceğini söyledi. Şeboy,  Bütün Türkiye’nin faydalanacağı tek maddelik yasayla hem sağlam ve güvenilir evler inşa edileceğini hem de sosyal ve yeşil alanların büyük oranda artacağını ifade etti. Şeboy, “Arsanın yüzde 30’una inşaat yapma izni vereceğiz ama binalar yukarı doğru çıkacak. Arsaların yüzde 70’inde ise yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, fitness salonları ve yüzme havuzları yapılmasını mecbur hale getireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.