Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sayıştay’ın kapattırdığı İtfaiye Restoran’a talip aranıyor

Sayıştay’ın kapattırdığı İtfaiye Restoran’a talip aranıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen İtfaiye Restoran’ın yerine kiracı aranıyor. Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay denetlemesi sonrasında kira bedelinin 40 katına çıkartılmasıyla birlikte kapısına kilit vurulan Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi (APİKAM) bahçesinde yer alan restoranın olduğu mekanı 25 bin TL’den başlayan fiyatla kiralayabilmek için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak.

  • Ege Postası
  • 01.11.2014 - 12:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son kez 29 Ağustos tarihinde yemek servisi yapılan ve kapısına kilit vurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İtfaiye Restoran’ın yerine kiracı aranıyor. Hizmet verdiği dönemde işletmesini belediye şirketlerinden Grand Plaza A.Ş.’nin üstlendiği ve Ege mutfağının lezzetleriyle akılda kalan restoranın Sayıştay denetlemesi sonrasında kapatılmasına karar veren Büyükşehir Belediyesi, restoranın yer aldığı alanı kiralamak için ihaleye çıkacak.
 
 
RESTORANA YENİ TALİP ARANIYOR
İş dünyasının yoğun olarak kullandığı ve kentin en merkez noktaları arasında yer alan Çankaya semtinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi (APİKAM) bahçesinde 10 yıldır hizmet veren İtfaiye Restoran’ın yerine talipli aranıyor. Belediye iştiraki Grand Plaza A.Ş. tarafından  işletilen ve öğle yemeklerinde hizmet veren mekanın kiralama bedelini mercek altına alan Sayıştay’ın üç yıl önce başlattığı inceleme sürecinin ardından kapatılan mekan için belediye yeniden ihaleye çıkarak söz konusu restoran alanını bir başka işletmeye kiralayacak.  
 
KİRA 40 KAT ARTTIRILMIŞTI
Kiralama bedelinin düşük kalması sebebiyle belediyenin zarar ettiği yönünde rapor veren Sayıştay, yaptığı incelemenin ardından işletmenin bulunduğu alanın kira bedelini 40 kat arttırma kararı almış,  işletmeyi üstlenen Grand Plaza şirketi de kiranın bölgedeki emsallerinden yüksek olduğu gerekçesiyle, yargıya gitmişti. Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda belediye şirketinin itirazı reddedilirken, aylık 25 bin TL’ye yükselen kira bedeli karşısında restoranın kapısına kilit vurulmuştu.
 
KİRA BEDELİ EL YAKIYOR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda, bir kapalı salon ve açık bahçeden oluşan 600 kişi kapasiteli mekan için yeniden ihaleyle kiraya çıkaracak. Ancak kiralama bedeli, Sayıştay denetçilerinin belirlediği, mahkeme kararıyla da kesinleşmiş olan 25 bin TL’lik rakamdan düşük olamayacak. Belirlenen tutarda alt sınırın yüksekliği ve çevrede yer alan kira bedellerinin emsaline göre yüksek olması nedeniyle ilk etapta mekana talip çıkması beklenmiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.