Dolar 32,5213
%-0.08
Euro 34,7970
%-0.2
Altın 2.421,690
%-0.35
Bist-100 9.709,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saraybosna'ya 'Futbol Turu' kriz yarattı: Konak'ta gezi çatlağı

Saraybosna'ya "Futbol Turu" kriz yarattı: Konak'ta gezi çatlağı

Zor koşullar altında başarıdan başarıya koşan Konak Belediyespor'un 11-16 Ağustos tarihleri arasında Bosna Hersek'te oynayacağı Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçlarına gidecek kafilenin seçimi meclis üyelerini karşı karşıya getirdi. Belediyeyi temsilen takımla birlikte yurt dışına seyahat edecek olan meclis heyetinin belirlenmesi öncesinde çeşitli tartışmalara yol açtı. Saraybosna'ya "Futbol Turu" kriz yarattı

  • Ege Postası
  • 07.07.2015 - 09:11
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye Kadınlar Futbol 1'inci Ligi'nde üst üste üçüncü kez ve son iki sezonun da namağlup şampiyonu olan Konak Belediyespor'un, Kadınlar Şampiyonlar Ligi ön eleme turundaki maçları öncesinde belediye meclis üyeleri arasında kriz çıktı.

BOSNA HERSEK'E KİMLER GİDECEK'

Dünkü meclis oturumu öncesinde gerçekleşen ve CHP İlçe Başkanı Şakir Başak'ın da katılım gösterdiği partinin grup toplantısında gezi çatlağı yaşandı. Konak Belediyespor kadın futbol takımının 11-16 Ağustos tarihileri arasında Bosna Hersek'te oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına meclis üyelerinden oluşan yaklaşık 10 kişilik heyetin de gitmesi kararı alındı. Toplam beş gün sürecek turnuva dahilinde yapılacak yurt dışı gezisine katılacak meclis üyelerinin seçiminde CHP'li isimler arasında çeşitli tartışmalar yaşandı. Bazı meclis üyeleri gidecek kişi sayısının en aza indirilmesini isterken, karara karşı çıkan meclis üyeleri ise kafilenin genişletilmesini isteyince gerginlik yaşandı.

GEZİ ÇATLAĞI YAŞANDI

Maddi olarak zor günler geçiren ve geçmişte yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kulübe para aktarılmasına karşı çıkan meclis üyeleri geziye kaynak ayrılmasını veto ederken, yaşanan tartışmalar nedeniyle heyet seçimi de Perşembe günkü grup birleşimine ertelendi. CHP'li meclis üyelerinin yaklaşık 1,5 saat süren toplantısında bir süredir yaşanan fikir ayrılıkları da kendisini gösterdi.

MECLİS ÜYELERİ KARŞI ÇIKTI, PEKDAŞ "KADINLAR GİTSİN" DEDİ

Diğer yandan, muhalif AK Parti kanadında futbol takımı ile birlikte bayan meclis üyelerinin Bosna'ya gitmesi yönünde karar alınırken, öneriye yeşil ışık yakan Belediye Başkanı Sema Pekdaş da olası tartışmaların önüne geçmek adına meclisten kadınlardan oluşan heyet istedi. Perşembe günkü meclis oturumunda belirlenecek kafileyle ilgili yaşanan kutuplaşma ilk toplantıda kendisini gösterirken, bazı meclis üyelerinin ise turnuvaya kafile gönderilmemesinden ve belediyenin ek harcamaya gitmemesinden yana tavır koyduğu öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.