Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandal Radyo Ege Postası'na konuk oldu

Sandal Radyo Ege Postası'na konuk oldu

CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Serdar Sandal, Radyo Ege Postası'nda yayınlanan 'Ege Postası ile Gündem' programının konuğu oldu. Ege Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları ve Gazeteci Adem Nakçı'nın sunduğu programa katılan Sandal, neden aday adayı olduğunu anlattı ve gündemi değerlendirdi . Yüreğimle ve aklımla inanıyorum

  • Ege Postası
  • 26.02.2015 - 14:06
EGE POSTASI- CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Serdar Sandal, adaylığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları ve Gazeteci Adem Nakçı'nın sunduğu 'Ege Postası ile Gündem' radyo programının bu haftaki konuğu olan Sandal, adaylığına yönelik olarak “Yaşamın her alanında eşitliğin olduğu emekçilerin üreticilerin köylülerin kadının gençlerin aydınların sanatçıların engellilerin ve toplumun tüm kesimlerinin kucaklandığı laik sosyal bir hukuk devleti mücadelesini vermek için aday oldum” ifadelerini kullandı.

ELİMDEN TUTUP PARTİYE GÖTÜRMEDİLER

Cumhuriyet Halk Partisinde uzun yıllardan bu yana görev aldığını ve hemen hemen her kademede bulunduğunu belirten Serdar Sandal, CHP'ye üye olurken de tüzüğü okuduğunu belirtti ve “ Birinin elinden tutup partiye götürdüğü bir üye değilim” dedi. Sandal, “Ben CHP'ye üye olurken programı, tüzüğü okuyarak üye oldum. Üye olduğum dönemde genel başkan Deniz Baykal'dı. O dönemle ilgili söylenilen Atatürk, Bayrak kavramlarının hepsi bizim için önceliktir. Bu konularda yalpalama içerisinde olmadık. İlk gün inandığımız gibi emekten yana bir sistemi savunurken bunun içinde bayrak vardı Atatürk vardı kardeşlik vardı emek vardı” dedi.

MUHALEFET HEP OLACAK

Farklı siyasal görüşlerin parti içerisinde bir renklilik olduğuna dikkat çeken Sandal, şöyle devam etti, “Cumhuriyet bugün konuşabilmektir. Bizim değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmamız lazım. Bizim hepimizin ortak menfaati bu ülkenin birlikte yaşama arzusundadır. CHP içerisinde bizim varlığımız inandığımız doğrultular ve program ölçeğinde olmuştur. CHP bir kitle ögütüdür. CHP içinde farklı siyasal görüşte olan arkadaşlarımız bizim renkliliğimizdir. Bu CHP'yi büyütür. Tabii ki muhalefet yaptığımız noktalar vardı. Hep olacak”

ALEVİLERİ YENİDEN TANIMLAMAK HADDİ DEĞİL!

Sandal şöyle devam etti, “Bugün CHP bir çok solun farklı renklerinde bulunan örgütlerden daha ön planda bir harekettir. Bunların hepsinin tamamından daha fazla toplumsal mücadeleyi örgütleyen üreten yazan çizen ve dik duran ekip şu an CHP arasındadır. Hakkı doğru teslim etmeli. Kürt ve Alevi meselelerinde dik duran yine CHP'dir. Ülkemizde bir alevi realitesi var. Hükümet 12 yıldır iktidarda. Bütün çalışmalara rağmen sadece Aleviliği farklı bir şekilde tanımak gayreti içerisindeler. AKP'nin alevileri tanımlama yetkisi yoktur. Tanımak zorundadır. Hiç kimsenin alevileri yeniden tanımlama haddi yoktur. İsteselerde istemeselerde tanımak zorundalarHükümetin bugün cemaate yaptığı operasyonun aynısı örtülü bir şekilde Alevilere de uygulanıyor. Bütün kamu kuruluşlarında bir av başladı. Alevi vatandaşların çalışma şansı yok. Devlet arşivlerinde sürekli fişlenen bir kitle. Kamudaki ilerleyecek olan alevi yurtdaşların önüneki engellerin kaldırılması gerekiyor. Siz bunları bir kenara iterseniz olmaz. Kürt de alevi meselelerinde de sadece sanal girişimler var. Bu meseleler açık oturumlarda tartışılmıyor. CHP Bugün ülke için olmazsa olmazdır. Toplumsal cephenin temel taşıdır. Bu yüzden bu partiden milletvekili adayıyız”



10 BİN DOLAR GELİR NEREDE'

Sandal konuşmasında ülkenin ekonomik durumuna da değindi ve milli gelir düzeyinin oranlarına dikkat çekti. Sandal, “Biz yelpazenin solunda duruyoruz. Bizim ana eksenimizde emek var. Bizim bir sorumluluğumuz var. Biz kamu kaynaklarının halk adına kullanılmasını istiyoruz. Bir yerde bir yasal düzenleme olacaksa Ödemiş'teki patates üreticisinin lehine olması lazım bu işlerin. Anayasa'dan eser yok. Biz yasamanın yürütmenin yargının bağımsızlığını söylerken şu an yasamayı da yürütmenin emrine aldılar. Bu son iç güvenlik yasası ile de yargıyı da yürütmenin emrine sokacaklar. Polisin kaymakamın valinin eline savcı yetkisi verecekler. Bunun karşısında biz nasıl direneceğiz. Sivil faşizmin karşısında ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. 90 Yıllık Cumhuriyet reklam arasıdır diyenlere karşı birlikte mücadele etmemiz lazım. Kimsenin yatağa aç girmemesini sağlamamız lazım. Açlık sınırı 1200 lira. Bu sadece gıda. Yakıt yok kira yok. Yoksulluk sınırı 3200 lira. Kimin bu geliri va? 10 bin dolarlık gelirler nerelerd? “ ifadelerine yer verdi.

ÖN SEÇİM OLUMLUDUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da hemen her fırsatta vurguladığı ön seçimle ilgili ile Sandal, “Ön seçim olumludur. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra partideki çalışmalarla birlikte bu alanda da kendi üyesine kendi partililerine güven noktasında PM bu kararı almıştır. Bununla ilgili karar alınmadan önce partiyi zor durumda bırakacak yaklaşımlar da oldu. Ancak Genel Başkan açık iradesini net bir şekilde beyan etti” diye konuştu.

YETER Kİ FIRSAT VERİLSİN

Sandal, “Bence İzmir'de 9 lar zorlanmalı. Hayal değil. Biz bu ülkenin sorunlarını bilenleriz. Ben 12 yıldır partideyim ve her yere gittim gördüm. STK'ları, esnafı herkesi biliyoruz. Biz yaraları biliyoruz. Bize yeter ki fırsat verilsin” dedi.

DOĞRU BİLGİ BİRİKİMİ OLMALI

Sandal şöyle devam etti, “İdeolojik olarak dolu, mücadelenin içerisinden gelecek adaylar öncelikli tercih olmalı. Partililer bugüne kadar kendi içimizde yaptığımız özeleştiriler çerçevesinde bazı sonuçlar çıkarmalılar. Örgüt önceliklerini öne koymalılar. Örgüt dışındaki arkadaşlarımız zaten genel merkez kontenjanından gelecek. Onun dışında kamu oyuna mal olmuş arkadaşlarımız var. Güvendiğimiz insanlar var. Aday olacakların İzmir'i tanımaları ve bilmeleri gerekir. Bunu iş dünyasından işçisine köylüsüne kadar söylüyorum. Doğru bilgi birikimi olmalı. Onlar tercih edilmeli”



ÖN SEÇİM İÇİN MÜSADE İSTEDİM

“Genel başkandan ön seçime girmek için müsade istedim. Örgütü tanıyan örgüt içinde görev almış arkadaşlarımızın tamamının ön seçime girmesi gerekir. Örgütten gelen birinin kendini örgüte emanet etmesinden daha doğal birşey olamaz. Örgütün kararını alacağız başımızın üzerine koyacağız”

KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR ADAYLIĞINA “CHP BİR KURUM...”

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı İzmir ziyaretinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na İzmir'den aday ol vurgulu mesajı ile ilgili de Sandal politik bir cevap verdi. Sandal, konu ile ilgili “CHP bir kurum. Burada Sayın Genel Başkanımızın orada da belirttiği gibi yetkili kurullarda görüşülür. Orada görüşüldükten sonra Aday olup olmayacağı kendisinin takdiridir” dedi.

NEDEN ADAY OLDU'

CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Aday Adayı Serdar Sandal, neden aday olduğu yönündeki soruyu işe şu sözlerle yanıtladı, “Bu işi yapabileceğimi düşünüyorum. O görevi layığıyla yerine getirecek birikim ve duruşta olduğuma inanıyorum. Bunu yüreğimde ve aklımda hissediyorum. Bu birinci boyutu. İkinci boyutsa insanın insana kulluk etmediği baskı sömürünün olmadığı bir türkiye hedefini gerçekleştirme mücadelesi için aday oldum. Parasız eğitim, eğitimde uygulanan yanlışların sonlandırılması gerektiği için aday oldum. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulanacğı bir türkiye mücadelesini vermek için aday oldum. Örgütlenme ile ilgili bir bütün olarak düşündüğüm için aday oldum. Yaşamın her alanında eşitliğin olduğu emekçilerin üreticilerin köylülerin kadının gençlerin aydınların sanatçıların engellilerin ve toplumun tüm kesimlerinin kucaklandığı laik sosyal bir hukuk devleti mücadelesini vermek için aday oldum. milletvekili olursak ter dökeceğiz. Popülist herşeyden vaz geçip çocuklarımızı, kadınlarımızı ve kardeşlerimizi korumak için milletvekili olursak ter dökeceğiz. ”

CHP BASINDA YETERİNCE YER ALAMIYOR

Sandal, Basın Yayın kuruluşlarının son dönemde iktidar tekeline girdiğine dikkat çekti ve sözlerini şöyle dedi, “CHP Basında yeterince yer alamıyor. Kahvedeki vatandaş haberdar olamıyor. Artık bizim çalışma alanlarımız kahveler olmalı. İşyerleri olmalı. Parti kendini net ifade ediyor. Ancak basın özgür olmadığı için yeteri kadar yerini bulamıyor”

60 BİN ÜYENİN KAÇI OY KULLANIR'

Sandal, CHP'nin 60 Bin oy kullanacak üyesinin kaçının sandığa geleceği sorusuna ise, “Katılım oranını parti ile endekslemek doğru değil. Sadece CHP'de olan birşey değil.Partimizde bu oran geçmişten beri yüzde 40 ila yüzde 60 arasında değişiyor. Farklı işleri olanlar, engelleri olanlar olabilir. Bu anlamda katılımlar bir parti adına pozitif bir durum. “ cevabını verdi ve sözlerini sonlandırdı.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.