Dolar 32,4873
%0.12
Euro 34,7668
%0.13
Altın 2.490,220
%1.13
Bist-100 9.533,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanatçı fabrikası

Sanatçı fabrikası

İzmirli üç usta oyuncu eğitmen, Fatih Paşalı, Özlem Başkaya ve Özgür Başkaya tarafından 2011 yılında kurulan Art Academy İzmir, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor. Kurslar 7'sinden 77'sine her yaşa hitap ediyor.

  • Ege Postası
  • 27.07.2014 - 10:25
İZMİR - Sanatın estetik ve entelektüel hazzını bir nebze daha yaşamak ve yaşatmak üzere kurulan Art Academy İzmir'de Tiyatro, Sinema ve Dizi Oyunculuğu, Sinema - Televizyon, Film tasarımı ve yazarlık, Film tasarımı ve Yönetmenlik, Fotoğrafçılık, Konuşma Eğitimi, Dans, Müzik, resim, Çocuklar için bale, Çocuklar için Drama, Yaratıcı Drama dallarında eğitimler veriliyor, ücretsiz hobi ve sanat atölyeleri düzenleniyor. 

Kurucuların haricinde başka usta eğitmenlerin de görev yaptığı Art Academy İzmir'de öğrenciler derslere sınavla alınıyor ve seçtikleri branşa göre; konuşma eğitimi, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Liseleri'ne hazırlık kurslarıyla ilgili eğitim veriliyor. 

YÜZDE 95 BAŞARI 

2012 yılında özel yetenek sınavlarında öğrencilerinin yüzde 95 başarılı olduğunu belirten Kuruculardan Özlem Başkaya, aynı başarının geçtiğimiz yıl da gerçekleştiğini ve 25 tiyatro kursiyerinin 22'sinin, Sinema dallarındaki 10 kursiyerin 7'sinin, müzik dallarındaki 2 kursiyerin İzmir ve İzmir dışındaki fakülteleri kazandığını söyledi. Hazırlık eğitimi haricindeki öğrencilerinin de başarılarının göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Başkaya, oyunluluk eğitimi alan öğrencilerden bazılarının film ve dizilerde oynadığını hatırlattı. 

Özgür Başkaya ise Art Academy İzmir'lilerin çok iyi bildikleri gibi yetenekle çalışmanın birleşmesiyle yapılamayacak hiçbir şey olmadığını dile getirerek, “Yetenek geliştirilebilirdir ve herkeste vardır. Çalışma ise bizim işimizdir. Yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz öğrencilerimiz gelecekteki sanatçı dostlarımızdırö düşüncesiyle Art Academy İzmir çalışanları, öğrencilerinin üzerinde titizlikle durmakta, var güçleriyle tüm bilgi-görgü ve deneyimlerini öğrencilerine aktarmayı sürdürüyor. Bu çabamız, ilmik ilmik dokuyup, 'dünyalara bedel olan' sanat insanları oluşturma özlemidir bu çaba" dedi.

Fatih Paşalı ise, “ öğrenciler akıllarının en büyük hazineleri olduğunu kavrayıp, bunun kalbe nasıl taşınacağını yön göstericileriyle beraber öğrenerek üretimlerini paylaşma olanağına kavuşacaklardır. Sanatın evrensel ormanında bir ağaç olan Art Academy İzmir'de öğrenci olarak gelenler o büyük ağacın dalı, yaprağı, çiçeği, meyvesi oluyor" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.