Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanat 'biber gazı'na karşı!

Sanat 'biber gazı'na karşı!

Sokak Sanatları Atölyesinin düzenlediği Biber Gazı Şenliği Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde gerçekleştirildi. Binlerce insanın izlediği gösteri de en çok ilgiyi Hopa'da çıkan olaylar neticesinde polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşıp hayatını kaybeden Metin Lokumcu'yu canlandıran 62 yaşındaki sanatçı Mesut Tokatlıoğlu topladı

  • Ege Postası
  • 05.11.2012 - 11:48
İZMİR - Sokak Sanatları Atölyesinin düzenlediği Biber Gazı Şenliği Alsancak Kıbrıs Şehitleri caddesinde gerçekleştirildi. Binlerce insanın izlediği gösteri de en çok ilgiyi Hopa'da çıkan olaylar neticesinde polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşıp hayatını kaybeden Metin Lokumcu topladı... Metin Lokumcuyu canlı heykel performansı ile canlandıran atölyenin en yaşlı üyesi, 62 yaşında Mesut Tokatlıoğlu idi... Gösteriye Metin Lokumcu’nun İzmir'de okuyan oğlu Ulaş Lokumcu ve Eşi Gülay Lokumcu'da katıldı. Buruk bir sevinç yaşadığını ifade eden oğul Lokumcu gösteriye Metin Lokumcu’yu dahil edip olayı unutturmayan Sokak Sanatları atölyesine teşekkür etti.


“29 EKİM’DE YAŞANANLARI ELEŞTİRMEK İSTEDİK”
Sokak Sanatları Atölyesi’nin Sanat Yönetmeni Erdal Çoban etkinlikle ilgili olarak, “ Gösterinin olduğu dakikalarda İzmir sokaklarında içten içe kalbin derinliklerine akan biber gazı kıvamında göz yaşları vardı. Hiç bir belediye hiç bir sivil toplum kuruluşu yoksa da sokak sanatçıları ile Metin Lokumcu’nun oğlu ve ailesi İzmir halkı ile umuda akan gözyaşları döktü. 29 Ekim de olan olayları eleştirmek ve insan haklarına aykırı olan biber gazı kullanımını engellemek için Sokak Sanatları Atölyesi canlı heykeller hazırladık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.