Dolar 32,3786
%-0.18
Euro 34,6969
%-0.13
Altın 2.428,070
%-0.43
Bist-100 9.974,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanal gerçeklikle yamaç paraşütü keyfi

Sanal gerçeklikle yamaç paraşütü keyfi

Bu yıl 87'incisi düzenlenen ve ana teması teknoloji olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sergilenen teknolojik ürünler dikkat çekiyor. Sanal gerçeklik ürünlerine büyük ilgi olan fuarda, İcaros aktivitesi deneyimini yaşamak isteyenler de sıraya girdi.

  • Ege Postası
  • 11.09.2018 - 09:46

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda VR gözlük ve cep telefonu tanıtımı amacıyla kullanılan 3 boyutlu aktivite aracı büyük ilgi topladı. İcaros aktivitesi, kişilerin yüz üstü uzanıp VR gözlük aracılığıyla yamaç paraşütü görüntüleri izlemesi ve el ve ayaklarıyla gerçekleştirdiği hareketlerle sanal gerçekliğe yön vermesi prensibine dayanıyor.

İcaros aktivitesinin çok ciddi bir şekilde talep gördüğünü belirten stant görevlisi 28 yaşındaki Umut Leleoğlu, "Telefon içinde yer alan uygulama aracılığıyla kişi yamaç paraşütü görüntülerini izliyor. VR gözlük aracılığıyla bire bir oyunun içindeymiş gibi bir deneyim yaşıyor. Cihazı oluşturan bileşenler sağa sola, öne ve arkaya doğru hareket edebiliyor dolayısıyla kişi kendi istemiyle içinde bulunduğu sanal gerçekliğe yön veriyor. Belli halkaların içinden geçerek, oyunu tamamlamaya çalışıyorlar. Çok ciddi bir şekilde talep görüyor. Küçük yaştakiler çoğunlukta olsa da her kesimden insanlar büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Fuar ziyaretçisi minikler ata binme keyfi yaşıyor

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından 87. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kurulan stant, her yıl olduğu gibi bu sene de minik ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 'Pony Club Şehrinize Geliyor' sosyal sorumluluk projesi kapsamında, birçok çocuk ücretsiz ata binme şansı yakalayarak, keyifli vakit geçiriyor.

TJK tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan ve gezici TIR ile Türkiye'nin birçok şehrinde gerçekleştirilen 'Pony Club Şehrinize Geliyor' etkinliği, İEF'de çocuklardan büyük ilgi görüyor. Fuarı ziyaret eden birçok çocuk, ücretsiz olarak profesyonel bir ekibin gözetiminde ata binme fırsatı buluyor. Fuar ziyaretçileri, atlarla fotoğraf çektirirken stantta yer alan rengarenk şapkaları da ücretsiz olarak kullanma şansına sahip oluyor. Stant yetkilileri, fuar süresi boyunca yaklaşık 2 bin çocuğun ekip gözetiminde Midilli cinsi atlara binerek gezdirileceğini belirtti. Atların her 1 saatte 15 dakika süreyle dinlendirildiğini dile getiren TJK İzmir Terapi Merkezi Fizyoterapisti Ayşe Akkuş (26), "Çocuklar beklemedikleri bir aktiviteyi burada yaşıyorlar. Velilerimiz ayrı mutlu, çocuklarımız ayrı mutlu. Onları atlarla buluşturduğumuz için Türkiye Jokey Kulübü adına bizler de çok mutluyuz. Bu yıl geçen yıllara oranla daha yoğun bir talep görüyoruz" dedi.

Adrenalin tutkunları fuarda buluştu

87'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sokak sanatçılarının gösterileri beğeni topluyor.

Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ve İzmir Enternasyonal Fuar'ında buluşan gruplar; denge oyunlarından jimnastik gösterilerine, usta sihirbazların gösterilerinden akrobasi hareketlerine, hula hoop etkinliklerinden jonglörlere, pizza şovlarından komedi performanslarına kadar birçok sokak gösterisini Folkart sponsorluğunda Palyaço ve Sokak Gösterileri sahnelerinde sergilemeye devam ediyor. Fuarın dördüncü gününde Palyaço Sahnesi Otto Il Bosotto, Hoopelai'yi ağırladı. Dört ayrı alanda kurulan Sokak Gösterileri'nde Luther Bangert, Demenzio Show, Toni Smith, Funny Kito, Mencho Sosa, Flyıng Dutchman, Mr. Copini, Popeye & Olive, Andrea Fidelio Onair, Vinly Burns, Tavo Tavinsky, Great Wolynski, Raoul Gomiero, Cronopia, Melon The Human, Diogo Alvares, Grete Gross, Circo Puntino, Paolo Piludu birbirinden ilginç şovlarını fuar ziyaretçilerine sundu.

FREE FALL'A OLAN İLGİ ARTIYOR

Kültürpark fuar alanının en merak edilen ve gören herkesin deneyimlemek istediği Free Fall alanında yine uzun kuyruklar oluştu. İsteyenlerin 4 metre yükseklikten atlayabildiği ve fuar boyunca da devam edecek olan Free Fall'a ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu. Ziyaretçilerin atlayışlarının hemen ardından sporcu ve akrobat olan Nicolas Retabi, Pierre Gones - Tavares, Niels Dalery ve Yoann Roucaud akrobasi ve görsel şölen sundu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.