Dolar 32,5031
%0.2
Euro 34,8485
%0.31
Altın 2.439,430
%0.03
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şampiyon lisede 'müdür' krizi

Şampiyon lisede 'müdür' krizi

Üniversite sınavlarında son 30 yıl içinde 20'nin üzerinde şampiyon çıkaran ve her öğrencinin hayallerini süsleyen İzmir Fen Lisesi'nde, "müdür" krizi çıktı. Şampiyon lisede 'müdür' krizi

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 10:34
İZMİR - Uzun süredir Fen Lisesi'nde müdürlük yapan Ramazan Acar, Milli Eğitim tarafından yapılan değerlendirme sonucu görevden alındı. Acar'ın yerine ise, aynı zamanda il genelinde yapılan atamaların da başında olan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bayram Tetik getirildi. Bunun üzerine Acar, değerlendirmenin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu ve yürütmeyi durdurma kararı aldı. Amirine karşı adeta "müdürlük savaşı" veren Acar, mahkemeyi kazanmasına rağmen, kadrosu İzmir'in prestijli okuluna alınan Tetik'ten koltuğu geir alamadı. Tetik'in Fen Lisesi'nin "proje okulu" statüsünde olduğu için atamaların bakanlık tarafından yapıldığı gerekçesiyle Acar'ı eski okuluna vermediği ancak bakanlık yetkililerinin ise konuyla bir ilgilerinin olmadığını söylediği öğrenildi. 

Türkiye'nin en başarılı okulları arasında yer alan İzmir Fen Lisesi'nin Müdürü Ramazan Acar, görevlerinde dört yılını dolduran müdürlere yönelik değerlendirme sonunda koltuğunu kaybetti. Müdürlüğü döneminde önemli başarılar elde etmesine rağmen görevden alınan Acar'ın yerine, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bayram Tetik görevlendirildi. Müdür Tetik'in kadrosu İzmir Fen Lisesi'ne alındı ancak Milli Eğitim'de üst düzey yönetici olduğu için onun yerine de Mehmet Yiğit görevlendirildi. Yaşananların ardından koltuğu kaybetmenin şokunu üzerinden atamayan müdür Acar ise, değerlendirme sonunda kendisine haksızlık yapıldığı gerekçesiyle, konuyu mahkemeye taşıdı. 

KOLTUĞUNU KAPAN MÜDÜRE GİTTİ
Acar'ın talebini inceleyen İzmir Bölge İdare Mahkemesi, değerlendirmenin objektif ve somut kriterlere dayanmadığı gerekçesiyle, yürütmenin durdurulması kararı verdi. Ancak verilen yargı kararına rağmen Acar, eski okuluna geri verilmedi. Seferihisar'daki İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Kimya öğretmenliği yapan Acar, eski okuluna müdür olarak getirilen Tetik'ten göreve tekrar geri alınmasını istedi. Ancak müdür Tetik, Fen Lisesi'nin "Proji okulu" statüsünde olduğunu belirterek, Acar'ın talebini reddetti. Son çare olarak bakanlık yetkilileriyle görüşen Acar, "Konu bizimle ilgili değil, Milli Eğitim'in sorumluğu altında" cevabını alınca, ne yapacağını şaşırdı. Acar'ın tüm taleplerine rağmen hala bir gelişme yaşanmadığı ve mahkeme kararına rağmen müdürlüğe geri döndürülmediği öğrenildi.



OKULUMU GERİ VERİN
İzmir Fen Lisesi'nin eski müdürü Ramazan Acar, İl Milli Eğitim ve Müdürlüğü'ne 23 Mart tarihinde verdiği dilekçede, şu ifadelere yer verdi: "Mahkeme kararında olduğu gibi hukuksuz bir değerlendirme yapmamış olsaydılar, ben kendi okulum için 4 yıl uzatma hakkı almış olacaktım. Bu süreçte okulum, proje okuluna dönüşse dahi görevim devam edecektim. Yürütmeyi durdurma kararı sonucunda 'idari işlem', yapıldığı ilk tarihten itibaren durdurulur. İlgili mahkeme kararı doğrultusunda İzmir Fen Lisesi'ndeki okul müdürlüğü görevime devamın sağlanması hususunu arz ve talep ederim."

YETKİ BAKANLIKTA 
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bayram Tetik'in imzasıyla, 27 mart tarihinde Acar'a gönderilen cevap yazısında ise, "Söz konusu okulumuz, doğrudan bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlar kapsamında olduğundan, atama yetkisi Valiliğimizde bulunan okulları tercih etmeniz halinde, dilekçenize işlem tesis edilecektir" ifadelerine yer verildi.

 


SUÇ İŞLENİYOR
Türk Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Merih Demir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Acar'ı görevine geri vermemesinin, tamamen hukuksuz bir uygulama olduğunu söyledi. Mahkeme kararının çok açık olduğunu ve Acar'ın kesinlikle görevine geri dönmesi gerektiğini vurgulayan Demir, "Yürütmeyi durdurma kararları geriye yürümekte ve böylece idare işlem, baştan itibaren yapılmamış sayılmaktadır. Değerlendirme işleminden sonra Fen Lisesi, 'proje okulu' dahi olsa, şu an için öğretmenlerin atamasının nasıl yapılacağına dair herhangi yönetmelik mevcut değildir. Milli Eğitim Müdürlüğü, suç işlemektedir. Sayın Tetik, bunları biliyor ama Acar'ı okuluna geri vermek işine gelmiyor. Bile bile suç işliyor ve Acar'ın hakkını yiyor" dedi. (Mert Neşet MUSLU-Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.