Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şampiyon Sevilla

Şampiyon Sevilla

UEFA Avrupa Ligi final maçında Ukrayna temsilcisi Dnipro ile son şampiyon İspanya temsilcisi Sevilla, Polonya'nın Varşova kentinde karşı karşıya geldi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 00:21
UEFA Avrupa Ligi finalin tam bir finaldi. Varşova'da gol yağmuru vardı. İki takım da açık ve cesur oynuyla büyük alkış topladı.

İlk yarıda gol yağmuru

Goller 7'de başladı. Nikola Kalinic'in kafası Dnipro'yu 1-0 öne geçirdi. Bu gole 28'de Krychowiak karşılık verdi ve skora denge geldi.

Sahneye maçın yıldızı Bacca çıktı. 31'de golcü oyuncu Sevilla'yı öne geçirdi. Fakat 44'de Ruslan Rotan'ın müthiş friikiği tekrar skora denge getirdi ve skora yine denge geldi.

İlk yarı 2-2 tamamlandı.

Bacca kupayı aldı

İkinci yarıda müthiş bir mücadele vardı. İki takım da rakip kalede gol aradı. Golü bulan taraf Sevilla oldu. Sahneye yine Bacca çıktı. Yıldız oyuncu 73'te attığı golle sonucu belirledi. Sevilla'ya kupayı getirdi. 3-2

Sevilla, üstüste ikinci kez, toplamda ise 4. kez UEFA Avrupa Ligi'ni kazanarak bu alanda rekor kırdı! Sevilla kupayı bir kez daha kazanması durumunda kurallar gereği müzesine koyabilme hakkı kazanacak. 

Devler Ligi'ne 5 İspanyol takım

Yeni statü gereği Sevilla önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabilme hakkı elde etti. 

İspanya'da böylece Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid'den sonra Sevilla da Devler Ligi'ne direkt katılacak. Valencia ise play-off maçı oynayacak.

6 Haziran günü oynanacak Barcelona- Juventus Şampiyonlar Ligi finalinde kazanan eğer İspanyol temsilci olursa bu kez takım Devler Ligi'ne katılan İspanyol takım sayısı 6'ya çıkacak. Valencia da direkt katılma elde edecek. Sıralamadan Villareal ise play-off oynama hakkı kazanacak.

2005-06 İngiltere'sinden sonra ilk kez bir ülke Şampiyonlar Ligi'ne 5 takım gönderme hakkı elde etti. 

Celta Vigo'ya yaradı

Öte yandan ligi beşinci sırada tamamlayan Sevilla'nın Avrupa Ligi katılım hakkı ligi yedinci sırada tamamlayan Athletic Bilbao'ya geçecekti. Ancak Bilbao Kral Kupası finalinde Barcelona ile karşılaşacağı için Avrupa Ligi katılım hakkına otomatik olarak sahip olacak. Yani Avrupa Ligi için son bilet, sezonu sekizinci sırada bitiren Celta Vigo'nun oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.