Dolar 32,1596
%-0.36
Euro 35,0188
%-0.19
Altın 2.505,630
%1.6
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salıcı ve Kaftancıoğlu CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti

Salıcı ve Kaftancıoğlu CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret etti. Başkan Yücel, teşekkürlerini sunarken, Salıcı, kongre süreci için, “AKP ve MHP’de siparişle il başkanı gelir ve seçilir ama CHP’de demokratik mekanizmalar işleyecektir. İsteğimiz, herkesi kucaklayan bir yöntem belirleyelim ve az adayla gidelim istedik” ifadelerini kullandı. Kaftancıoğlu, sabah gazetesinde çıkan “İstanbul İl Başkan Yardımcıları maaş alıyor” haberini yalanlarken,“Batak medyanın sorunu ve sorumsuzluğudur, biz rant elde etmek için siyaset yapmıyoruz” ifadelerini kullandı Tek aday, atama krizi ve kongre takvimi...

  • Ege Postası
  • 31.07.2019 - 11:07

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Salıcı ve Kaftancıoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’i makamında ziyaret ederken, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

BAŞKAN YÜCEL’DEN İKİ İSME ÖVGÜ 

Toplantıda konuşan Başkan Yücel, “Bugün birbirinden değerli iki misafirimiz var, bize şeref ve onur verdiler. 31 mart ve 23 Haziran İstanbul  başarısının mimarı, mücadeleci azimli ve kararlı kişiliği ile İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu aramızda. CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde yazılan tarihi başarının mimarlarından Genel Başkan Yardımıcımız Oğuz Kaan Salıcı aramızda. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra korku duvarları yıkıldı. CHP Türkiye’ye umut verdi. Biz ülkemizin kurtuluş reçetesini yazacağına inanıyoruz. Adaletin sağlanması, çoğulcu demokrasinin hayata geçmesi için tek adres CHP’dir. CHP’yi önümüzdeki süreçte iktidara taşıyarak ülkemizin umudunu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı

KAFTANCIOĞLU’NDAN ‘ÖRGÜT BAŞARISI’ VURGUSU

Kaftancığlu, İstanbul zaferinin mimarının örgüt olduğunu ifade ederken, “İstanbul Örgütü’nün ve halkının sevgiisini, selamını sizlere getirdim. Aslında İstanbul hikayesi diye tarif ettiğim sürecin,  mimarı, ve kazananı CHP örgütüdür. Ne mutlu sizlere ne mutlu bizlere bu süreçte yılmadan ve yorulmadan inançla mücadele ettik. Bu CHP örgütlerinin sayesinde oldu biz görünen yüzü oluyoruz ama asıl gizli kahramanları örgütün kendisidir. Bu sürecin bir mimarı da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünden başlayan, sürekli hale getirmesi sayesindedir bunu atlamamaız gerekir. 1977’de Nevşehir ‘de ön seçim yapılıyor, birinci çıkan milletvekili Mehmet Zeki Tekiner, ikinci sıradaki arkadaşının daha çok dokunulmazlığa ihtiyacı olduğuna inandığı için onu meclise gönderiyor ve kendisi il başkanı oluyor. İl Başkanı olduktan sonra görevi başında katlediliyor. Bu CHP’nin birlikteliğini gösteriyor. İzmir gibi İstanbul’da nefes aldı, ben inanıyorum ki Türkiye’de nefes alacaktır” diye konuştu.  

SALICI: İZMİR GİBİ İSTANBUL VE ANKARA’DA CHP BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞACAK

Türkiye’nin CHP iktidarına kavuşması gerektiğini ifade eden Salıcı, “Bugün Seferhisar’da gençlik kollarının kampı için bir araya geldik. Belediye Başkanlarımızla kamp yaptık. CHP Örgütü ve kurulları hepsi ayrı ayrı bir araya gelmeye devam ediyor. 31 Mart Yerel Seçimleri ve İstanbul seçiminin sonuçlarını değerlendiriyoruz. Eksiklerimiz varsa onları değerlendiriyor ve önümüzdeki süreçte iktidara ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim yapacğaımız şey tüm Türkiye’yi kucaklamaktır. Biz Millet İttifakı kapsamında İYİ parti ve Saadet Partisi ile bir araya geldik. 31 Mart’tan önce verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bunun takibini genel merkez yapacak, genel merkeze gerek kalmadan belediye başkanlarımız yapacaktır. İzmir CHP belediyeciliğini, sosyal demokrat belediye anlayışını biliyor ancak İstanbul ve Ankara’da da bunu göstereceğiz. Saymakla bitirilmeyecek sorunların çözüme kavuşması için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu vatandaşlarımıza anlatmamaız gerekiyor. CHP’nin bu süreçte tek bir vucut olması gerekiyor” dedi. 

SALICI’DAN ‘ATAMA KRİZLERİ’ AÇIKLAMASI

Son günlerde kamuoyunda tartışılan CHP’li Belediye Başkanlarının atama tartışmalarını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Salıcı,”Genel merkezimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapıyor. münferit yanlışlar olabilir ancak bunlar CHP genel merkezi tarafından gerekli uyarılar yapılarak düzeltiliyor. Sosyal medyada olmamış şeyler olmuş gibi gösteriliyor. Biz tüm iddiaları inceliyoruz eğer içinde gerçeklik payı olanlar varsa genel merkezimiz müdahale edecek, gerçeklik payı olmayanların olduğunu görüyoruz hepsini inceliyoruz” ifadelerini kullandı. 

KONGRE’DE TEK ADAY GİDİLECEK Mİ' 

CHP’nin kongre sürecinde illerde tek adayla gideceği iddialarını ve sürecin ne zaman başlayacağını değerlendiren Salıcı “Biz iktidara aday olan bir siyasi partiyiz. CHP ilk defa parti içinde kogre yapan bir siyasi parti değil. 95 yıldan beri kongre yapan tek siyasi parti. Nedense kimse AKP, MHP’nin kongrelerini kimse merak etmez. Siparişle il başkanı gelir siparişle seçilir. CHP’de demokratik mekanizmalar çalışacak. CHP’de kongreler konusunda bir tereddütü olmaz. Bizim arzumuz olabildiğince, illerde, büyükşehirlerde, bir sonraki seçimde kazanma ihtimalimizin olduğu yerlerde bütün örgüt yapısını kucaklayacak, çok fazla adayla değil, daha az adayla çıkabileceğimiz bir yöntem belirleyelim istedik. Kongrelerimizi 1 yıl ertelemeyeceğiz, zamanında olacak ama takvimiyle ilgili bir süreç var onu da önümüzdeki günlerde paylaşırız” şeklinde konuştu.  

SABAH GAZETESİNDE ÇIKAN HABER ASILSIZ 

Kaftancıoğlu, bugün Sabah gazetesinde çıkan “İstanbul İl Başkan Yardımcıları belediyeden maaş alıyor” haberinin asılsız olduğunu dile getirirken, “Sabah gazetesindeki manşette 6 yardımcımı gördüm. Bir iktidarın yaptığı gibi rant elde etmek için siyaset yapanlar vardır bir de siyaset yapabilmek için çalışmak zorunda olanlar vardır. Bugün Sabah gazetesinin ve Sabah gazetesine benzeyen bataklı medyasının yaptığı şeydir. Siyaset yapabilmek için çalışan emek üreten yardımcılarım, asla ve asla öyle bir durumu yoktur. Batak medyasının sorunu ve aslında sorumsuzluğudur. Bu gençler gece gündüz çalışıp, siyaset yapabilmek için zaman arayan gençlerdir. Onlarla da gurur duyuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.