Dolar 32,4783
%0.31
Euro 34,8274
%0.69
Altın 2.420,740
%1.7
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakin Şehir'de keçi katliamı

Sakin Şehir'de keçi katliamı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde kiraladığı zeytinliğe giren keçilere otomatik av tüfeğiyle ateş açan çiftçi E.T., 24 keçiyi telef etti, 3 keçiyi de yaraladı. Olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan E.T.,"Bir anlık öfke ile oldu ama hırsızın hiç mi suçu yok'" dedi. E.T, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tek kelimeyle vahşet! Otomatik tüfekle taradı...

  • Ege Postası
  • 12.06.2018 - 14:52

Olay, dün 17.30 sıralarında, Tepecik Mahallesi Bahadır Mevkii'nde meydana geldi. İddiaya göre; evli ve 3 çocuk babası E.T. (45), hazineden kiraladığı zeytinliğe giren, aynı mahalle sakini Hasan Büyükdere'ye (35) keçi sürüsünü görünce öfkelendi. Zeytinleri yiyerek ürünlerine zarar verdiği gerekçesiyle otomatik av tüfeğiyle defalarca ateş açan E.T., sürüdeki 24 keçiyi telef etti. Ayrıca olayda 3 hayvan yaralandı. Olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan E.T., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Telef olan hayvanlar ise gömüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Olayın şokunu yaşayan sürü sahibi Hasan Büyükdere, şikayetçi olduğunu belirterek, "Daha önce E.T.'nin kiraladığı zeytinliğe yine mahalleliye ait keçiler girmiş. Benim keçilerim ilk defa girmişti. Keçiler, zeytinleri yediği için öfkelenmiş. Halbuki ağaçlar büyük, zeytinleri hayvanlar yiyemez. Damızlık hayvanlarımdı. 150 bin liralık zararım var. Şikayetçiyim" dedi. (DHA)

KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU; HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK'

Suçunu itiraf eden ve ifadesinin ardından serbest bırakılan E.T, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılık yapanları daha önce hayvanlarını araziye sokmamaları için uyardığını iddia ederek, "Yaptığıma çok pişmanın. Bir anlık öfke ile oldu ama hırsızın hiç mi suçu yo? Vicdanen de çok yıkıldım. Nasıl yaptım diye ben de çok üzülüyorum ama benim zeytinlerimin hepsi yaralı. Çok uyardım. Kovaladım keçileri. Ben böyle bir şey yapacak biri değildim. Kabul ediyorum hatamı. Kendi vicdanımı rahatlatmak adına Hasan Bey'in maddi kaybını karşılamak istiyorum." dedi.  

Keçilerin sahibi Hasan Büyükdere ise olayın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Benim hayvanlarım o kişiye ne yapmış olabilir k? Ben onlara emek verdim. Hepsinin yavrusu var. Bugün onları biberonla besledim. Yarın ne yapacağım bilmiyorum. Uğradığım maddi zararın yanı sıra onlar candı. Nasıl kıydı anlamıyorum. Arazisine girdiğini söylemiş. 'Zeytin yediler' demiş. Bir kere orası hazine arazisi. İkincisi madem zeytin dikmiş etrafını telle çevirseymiş. Sonuçta o bölge hayvancılık bölgesi, zeytincilik yapılan bir bölge değil." dedi.

Seferihisar Hayvan Hakları Derneği Başkanı Fevziye Özkan da olayın takipçisi olacaklarını, ilçede bu tip hayvan katliamları görmek istemediklerini ifade etti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.