Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahte rakı ölümleri İzmir'e sıçradı: 3 günde 3 ölüm

Sahte rakı ölümleri İzmir'e sıçradı: 3 günde 3 ölüm

İZMİR'de göz kararması, baş ağrısı gibi şikayetlerle hastanelere başvuran ve sahte rakıdan zehirlendikleri anlaşılan 10 kişiden 3'ü öldü, 7 kişi tedaviye alındı. Zehirlenenlerin sahte rakıları satın aldıkları marketi işleten çift gözaltına alındı, bir kişinin de arandığı belirtildi. Sahte rakı ölümleri İzmir'e sıçradı: 3 günde 3 ölüm

  • Ege Postası
  • 25.11.2015 - 12:23
İzmir'de geçen pazartesi gecesi Ali Ulutürk (49), Alem Pena Çandar (73) ve Ömer Akgün Yüngeliş (59), İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Göz kararması, baş ve mide ağrısı şikayetleri bulunan ve baygınlık geçiren bu kişilerden Ali Ulutürk ve Alem Pena Çandar aynı gece öldü. Ömer Akgün Yüngeliş ise bu gece yarısı yaşamını yitirdi. Dün de gün içerisinde 7 kişi daha sahte alkollü içki zehirlenmesi belirtileriyle aynı hastanelere başvurdu. Hem hayatını kaybedenlerin, hem de tedavisi sürenlerin sahte alkollü içki nedeniyle zehirlendiği ortaya çıktı. 



MARKET SAHİBİ ÇİFTE GÖZALTI
Yaşanan ölüm olayları ve zehirlenmeler üzerine polis soruşturma başlattı. Zehirlenenlerin içtikleri sahte rakıyı Betonyol semtinde, Şükrü Saraçoğlu Caddesi numara 45/A'daki Bombay Market'ten satın aldıklarını belirlendi. 1.5 yıl önce açıldığı belirtilen marketin sahibi olan H.B. ve eşi H.B. bu sabah gözaltına alındı. Markette yapılan aramada yarım litrelik 8 pet şişe içerisinde toplam 4 litre sahte rakı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak sahte içkileri üretip dağıttığı sanılan 1 kişinin de arandığı, soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.



"BEN AZ İÇTİM"
Sahte rakı satışı yapılan marketin yakınında kasaplık yapan ve hastanede tedavisi süren Fuat Göksu (51), "İki gün önce arkadaşımın getirdiği rakıyı işyerimin yanındaki boş dükkanda birlikte içtik. Ondan sonra ben dün akşam saatlerinde gözlerimde kararma, baş ağrısı ve mide ağrısı hissettim. Soğuk algınlığı düşüncesiyle hastaneye geldim. Alkolden zehirlendiğim söylendi. Ancak ben rakıyı az içtiğim için sağlık durumum daha iyi. Arkadaşım daha çok içti, onun durumu daha kritik" dedi.


SAĞLIK DURUMU KRİTİK
Zehirlenenlerden Özkan Yaman da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Özkan Yaman'ın oğlu Doğukan Yaman, "Babam yalnız yaşıyordu. Komşuları evde baygın bulmuşlar. Hastaneye getirdiklerinde alkolden zehirlendiği ortaya çıkmış. Sağlık durumunun kritik olduğu söylendi" dedi.

BİR MARKETTE DAHA BULUNDU
Zehirlenme olayları sonrasında sahte alkollü içkiye yönelik olarak operasyonlar yoğunlaştı. İzmir'in İkiçeşmelik semtindeki bir markette daha sahte alkollü içki ele geçirildi. Burada satılan sahte alkollü içkinin zehirlenen 10 kişinin içtikleriyle bir ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.

ÖLENİN ARKADAŞINDAN ŞOK İTİRAF
İzmir'de, sahte rakı kullandıkları için hayatını kaybedenlerden Ömer Akgün Yüngeliş'in ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun, yaşanan olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı ve itirafıyla da dikkat çekti. Cumartesi günü akşam Yüngeliş ve diğer arkadaşlarıyla, marketten aldıkları sahte rakıyı içtiklerini anlatan Mehmet Yılmaz Durgun, şöyle dedi:

"Açık kalp ameliyatı geçirmiştim. Bu nedenle bir duble içtikten sonra rahatsızlandım. Oğlum gelip beni hastaneye götürdü. Geceyi hastanede geçirdim. Sonra eve geldim. Pazar günü de aynı sahte rakıdan içtik. Pazartesi günü arkadaşım halsizdi. Salı günü de gün boyu uyudu. Akyaş eve geldiğimde sağlık durumu çok kötü görünüyordu. Hiç yemek yemedi. Yerinden de kalkamıyordu. Yerinden kaldırmak istediğimde gözlerinin görmediğini söyledi. Hemen 112 acil yardım ekibini aradım. Hastanede hayatını kaybetti."

"YİNE İÇERİM" 
Bulundukları Üçyol Bölgesi'ndeki 15 işyerinde bu şekilde yarımşar litrelik pet şişelerde sahte rakıların satıldığını da anlatan Mehmet Yılmaz Durgun, "Burada herkes bilir bu sahte rakıları. Herkes içer. Çünkü bandrollü olanlar çok pahalı. 50'lik sahte rakı 10 TL'ye satılıyor. Bandrollüsü 50 TL. Hani eskiden sigaraları tezgah altında satarlardı ya. Şimdi de rakı aynen o şekilde satılıyor. Ben yine içerim. Çünkü günde 50 TL kazanıyorum. Bir rakı alıp içemem. Ama böyle içebilirim. 4 yıldır bu bölgede, sahte rakı alıp içiyorum. Bu içki bu kadar pahalı satılırsa, bu şekilde almak zorunda kalınıyor" dedi. Mehmet Yılmaz Durgun, ayrıca sahte rakının, içildiği zamana ağzını 'keçe gibi' yaptığını da ifade etti.

MARKETÇİ ÇİFTİN İFADESİ ALINIYOR
Sahte rakıyı sattıkları tespit edilince gözaltına alınan market sahibi H.G. ile eşi H.G.'nin, ifadesinin alınmaya başlandığı öğrenildi. Marketçi çiftin işyeri komşuları ve arkadaşları ise onların böyle bir olay içerisinde olamayacaklarını, kendilerinin de oradan rakı alıp içtiklerin söyledi. 



GÖZALTI SAYISI 5'E ÇIKTI
İzmir'de, sahte rakıdan 3 kişinin ölmesi ve 7 kişinin hastaneye kaldırılmasıyla polis çalışmalarını arttırdı. Sahte içkinin satıldığı market sahibi ve eşinin gözaltına alınmasının ardından İkiçeşmelik semtinde imalathane olarak kullanılan bir işyerine, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince baskın yapıldı. Baskında 250 litre sahte rakı ele geçirildi. İmalathanede bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Burada ele geçirilen sahte rakının zehirlenmeye neden olan içkiyle ilgisinin olup olmadığının inceleneceği kaydedildi. 

Bu arada sahte rakının satıldığı marketin yanı sıra yine sahte içki satıldığı belirtilen 10'dan fazla market ve tekel büfesinin de kontrol edildiği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.