Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahte içkiden 8'inci ölüm, 2 kişi daha hastaneye kaldırıldı

Sahte içkiden 8'inci ölüm, 2 kişi daha hastaneye kaldırıldı

İZMİR’de bir süre önce sahte içkiden zehirlenerek hastaneye kaldırılan 49 yaşındaki Seçgin Dengiz’in de hayatını kaybetmesiyle, ölenlerin sayısı 8’e çıktı. Aynı bölgeden sahte içki alarak içen 2 kişi daha zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İzmir'de sahte içki faciasında bilanço artıyor

  • Ege Postası
  • 30.11.2015 - 13:09
İzmir’de Ali Ulutürk, Alem Pena Çandar, Ömer Akgün Yüngeliş, Özkan Yaman, Köksal Çetin, Birol Bacaklı ve geçen yıl yaptığı rakıdan verdiği bir arkadaşının ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapıldığı yargılaması süren 53 yaşındaki Cesur Artan sahte rakıdan hayatını kaybetti. Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Seçgin Dengiz de sahte içkiden kurtarılamadı. 

Dengiz’in cenazesi savcının incelemesi ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Aynı bölgeden aldığı sahte içkiyi içen Hasan Kutlu ve kimliği belirlenemeyen bir erkek zehirlenerek fenalaştı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Kutlu ve kimliği belirsiz kişi Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan ve sahte içkiden zehirlendikleri tespit edilen 2 kişinin de durumunun ağır olduğu ifade edildi. Artan ölümler üzerine alkol satışı yapılan işyeri ve eğlence mekanlarına denetimleri arttıran polis, ’Arap’ lakaplı kişi ile fotoğrafı tüm emniyet müdürlüklerine gönderilen sahte rakıları ihmal eden Ş.S.’nin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
 


10 SAHTE RAKICI 
İzmir'de, bir hafta içinde, 8 kişinin ölümüne 13 kişinin de yoğun bakımda tedavi görmesine neden olan sahte rakı soruşturmasıyla ilgili polis önemli gelişmeler kaydetti. İlk ölümlerin yaşandığı günden beri rakıyı üreten kişileri bulmak için araştırmalarını aralıksız sürdüren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sahte rakı satışı yapan 10 kişiyi gözaltına aldı. Rakıyı sattıkları belirlenen 10 zanlıdan 2'si tutuklandı, 8'i ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

RAKIYI ÜRETEN YAKALANDI 
İlk gözaltılar sonrasında polis, sürdürdüğü araştırmalarda, sahte rakıları marketlere dağıtan E.Ö. (47) ve E.Ö.'yi ve bu malları teslim aldıkları Ç.M.F.'yi (39) yakaladı. Bu kişilerin sorgusunda sahte rakıları 23 yaşındaki O.Y.'nin yaptığı ortaya çıktı. O.Y., geçen cumartesi akşamı, Örnekköy semtindeki eve yapılan baskında gözaltına alındı. O.Y.'nin aynı zamanda burada üretim de gerçekleştirdiği saptandı. Aramalarda, toplam 90 litre rakı, imalatta kullanılan kimyasallar, çok sayıda votka etiketi, boş bidonlar ele geçirildi. Polisin tespitlerine göre, kalorifer tank temizleme işi yapan O.Y.'nin, ürettiği sahte rakıyı, Ç.M.F.'ye teslim ettiği ortaya çıktı. Ç.M.F.'nin de marketlere dağıtmak üzere E.Ö. ve Ş.S.'ye teslim ettiği belirlendi. Polisteki sorguları tamamlanan, O.Y., Ç.M.F., E.Ö. ve Z.G., dün gönderildikleri adliyede tutuklandı. 

ARAP İSMİ UYDURMA ÇIKTI 
Rakıların dağıtımını yapan ancak esas işi terzilik olan Ş.S.'nin yakalanması içini çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı. Bu arada ilk gün sahte rakıların, satışını yapan market sahiplerinin ifadelerinde sık sık telaffuz ettikleri “arap" isimli kişinin ise, polisi yanıltmak içini uydurulduğu ortaya çıktı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.