Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin: Bakanlık binamızın aylık kirası stopaj hariç 680 bin lira

Şahin: Bakanlık binamızın aylık kirası stopaj hariç 680 bin lira

Aile ve Sosya Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlık binası olarak kullanılan Çankaya Söğütözü Mahallesi'nde akıllı binanın aylık kirasının stopaj hariç 680 bin lira olduğunu söyledi. 33 kattan oluşan 37 bin 489 metrekare kapalı alana...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 11:27
Aile ve Sosya Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlık binası olarak kullanılan Çankaya Söğütözü Mahallesi'nde akıllı binanın aylık kirasının stopaj hariç 680 bin lira olduğunu söyledi. 33 kattan oluşan 37 bin 489 metrekare kapalı alana sahip binada Halen bina bin 360 personele hizmet verdikmerini belirten Şahin, "Bakanlığımızın kendi hizmet binası yapımı için projelendirme aşaması tamamlanmış olup ruhsat ve bina yapım süreci devam etmekte." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun bakanlık olarak kullanılan yeni binanın kirası ve fiziki özellikleri ile ilgili soru önergesine cevap verdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 8 Temmuz 2011 tarihinde 27958 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 633 sayılı KHK ile kurulduğunu belirten Şahin, “Bu kuruluşla birlikte farklı genel müdürlük ve başkanlıklar nezdinde yürütülen iş ve işlemlerin bir bakanlıkta birleştirilerek sosyal hizmet ve yardımların tek çatı altında toplanması hedeflenmiştir. Başkent Ankara'da bu iş ve işlemleri sürdüren dağınık yapıdaki ana hizmet birimleri ile mevcut çalışma mekanı bulunmayan bakanlık, müsteşarlık ve diğer ilgili ana hizmet birimlerini bünyesinde bulunduracak tek bir yerleşke ihtiyacı ortaya çıkmıştır." diye konuştu.

Bakanlığın yeni hizmet binasına taşınmadan önce Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Denetim Hizmetleri Başkanlığı olmak üzere 5 farklı birim için ayrı ayrı kira ödemesi yapılmak suretiyle hizmet verildiğini vurgulayan Bakan Şahin, "Bakanlığın yeni yapılanmasında ihtiyaç duyacağı insan kaynağı, Ankara'daki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının konumu, hizmet sunulan kesim tarafından erişilebilirlik, Ankara'daki ana arterlere yakın mesafedeki bahse konu vasıflara uygun binalar araştırılmış ve ilgili mevzuat süreci de takip edilerek Ankara Çankaya İlçesi, Söğütözü Mahallesi 2177. sokak No:10'daki ikiz binanın bir bloğu kiralanmıştır." şeklinde konuştu.

BAKANLIĞIN KENDİ HİZMET BİNASI PROJELENDİRME AŞAMASI TAMAMLANDI

En son teknolojik ekipmanlarla donatılmış akıllı bina teknolojisine sahip, 33 kattan oluşan 37 bin 489 metrekare kapalı alana sahip binaya stopaj hariç aylık 680 bin lira kira ödemesi yapıldığını belirten Şahin şu açıklamalarda bulundu: "Kiralama ile birlikte, birbirlerine uzaklığı 12 km’yi bulan hizmet binalarındaki ısınma, iletişim, ulaşım, güvenlik, temizlik gibi maliyetler de dikkate alınarak, hizmetin tek bir yerleşkede birleştirilmesi yoluyla zaman ve emek kaybı sonlandırılmış, kaynaklar etkin şekilde kullanılmış, personelimize servis hizmeti sunulmaya başlanmış ve daha verimli bir çalışma ortamı sağlanmıştır.Binaya taşınmadan önceki 10 aylık süreçte herhangi bir kira ödemesi yapılmamıştır. Kira bedelinin yüzde 45 hissesi Bayraktar Kardeşler İnşaat Taahhüt Şirketine, yüzde 55 hissesi arsa sahibi Mustafa Aslan'a ait. Mülk sahiplerince söz konusu kira bedeli üzerinden ayrıca gelir ve kurumlar vergisi ödenmekte olup binadaki tadilat, iç dizayn ve dekorasyon işleri mülk sahibi tarafından bedelsiz olarak yapılmıştır. Halen bina 1360 personele hizmet vermekte olup yeni personel alımlarıyla bu rakamın 1500'e çıkması beklenmektedir. Yerleşkenin teknik özellikleri, bulunduğu muhit, diğer kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerince kiralanan binalar göz önüne alındığında kira bedelinin emsallerinden fazla olmadığı görülecektir.Diğer taraftan bakanlığımızın kendi hizmet binası yapımı için projelendirme aşaması tamamlanmış olup ruhsat ve bina yapım süreci devam etmekte."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.