Dolar 32,2158
%-0.14
Euro 35,0535
%0.2
Altın 2.471,600
%1.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahil yeniden düzenlendi ancak... Çamur isyanı!

Sahil yeniden düzenlendi ancak... Çamur isyanı!

Büyükşehir belediyesinin yaptığı sahil düzenlemesi kapsamında bulunan Bostanlı Yasemin Kafe’nin bulunduğu alanın düzenlemesinin yapılmaması nedeniyle özellikle yağmurlu günlerde ortaya çıkan çamur deryası görüntüsü vatandaşların tepkisine neden oldu. Sahil yeniden düzenlendi ancak...

  • Ege Postası
  • 25.12.2018 - 16:19

EGEPOSTASI-HABER MERKEZİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı Deresi’nden Mavişehir Balıkçı Barınağı’na kadar olan 2 kilometrelik alanda yapılan sahil şeridi düzenlemesi kapsamında yer alan belediyeye ait Yasemin Kafe’nin olduğu yerde bulunan otoparkın çamur içinde kalması arabalarını park edip kafeye geçmeye çalışan vatandaşları çileden çıkardı.

Yasemin Kafe’ye gelen vatandaşlar başta olmak üzere arabalarıyla sahile gelen vatandaşlar için yapılan otoparkın etrafının betonla kaplanmaması ya da bir düzenleme yapılmaması nedeniyle özellikle yağmurlu günlerde oluşan çamur deryası görüntüsü ve arabalarından inen vatandaşlar otoparktan çıkıncaya kadar ayaklarının çamur içinde kalmasına tepki göstererek belediyenin sorunu çözmesini istedi.

SAHİL DÜZENLEMESİ KAPSAMINDA NELER YAPILMIŞTI'

Bostanlı Deresi'nden Mavişehir Balıkçı Barınağı'na kadar 2 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi düzenlemesi toplam 160 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Alanda 8 adet basketbol, 4 adet tenis, birer adet squash (duvar tenisi), paten, kaykay sahası, çocuk oyun alanları ve 1.7 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu oluşturuldu. Oyun alanları etrafında gezinti ve dinlenme bölümleri yaratılırken, bir meydan ve anfi tiyatro da bu düzenlemede yerini aldı. Spor Kulübü'ne bay bayan soyunma odaları, duşlar ve tuvaletler ile kafeterya ve restoran yapıldı. Bostanlı'ya yaklaşık 17 bin metrekarelik spor alanı armağan edilmiş oldu.

Çalışma kapsamında Bostanlı'ya 70 bin metrekarelik yeşil alan kazandırıldı. Öte yandan düzenleme kapsamında tarihsel Akdeniz yol yapısından esinlenerek büyük mermer bloklarla 6 metre genişliğinde 1.7 kilometre uzunluğunda mermer sahil yolu oluşturuldu. Akdeniz'de bir eşi olmayan bu özgün mermer sahil yolu, görsel zenginlik ve kullanım rahatlığı açısından projenin önemli adımlarından biri oldu. Ara gezinti yollarında ise kayrak taşı kullanıldı, sahil yolunun önüne yapılan taş dolgunun üzerine duvar yapılmayarak, doğal kıyı izlenimi yaratıldı. Balıkçı Barınağı inşaatı kapsamında ahşap malzemeyle barınak yapılarak bu bölümde de düzenlemeye gidildi. Çalışmalar 10 ayda tamamlandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.