Dolar 32,4088
%0.15
Euro 34,7809
%-0.03
Altın 2.403,870
%0.29
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıklı yaşam bu fuarlarda

Sağlıklı yaşam bu fuarlarda

Sağlıklı yaşam; sadece organik sertifikalı ürünlerin sergilendiği, kozmetikten gıdaya kadar geniş bir ürün yelpazesi olan EKOLOJİ İZMİR Fuarı ile zeytin ve zeytinyağında ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergileyen OLIVTECH Fuarı’nda

  • Ege Postası
  • 11.04.2014 - 10:25
Hiçbir katkı maddesi olmayan %100 naturel zeytinyağlı şifalı sabunlar, ahşap bambudan yapılmış tamamen doğal ve sağlıklı mutfak gereçleri, antibiyotik ve sentetik kimyasal katkı maddelerinin kullanılmadığı, açık alanlara sahip doğayla uyumlu çiftliklerde yetişen tavuklar, organik yumurtalar, insan sağlığına elverişli ağır metaller içermeyen su bazlı boyaların kullanıldığı ahşap kayın ağacından yapılmış oyuncaklar, organik kayısı ve pekmez döneri, kuru bakliyat, baharat çeşitleri meyve ve sebzeler, bal, süt ürünleri, ketçap, çikolata, tekstil ve kozmetik ürünleri gibi tamamen organik ürünler ile zeytin çeşitleri, zeytinyağı ve teknolojileri EKOLOJİ İZMİR & OLIVTECH fuarlarında ziyaretçilerini bekliyor.
 
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs “İleriki nesillerin sağlıklı yetişmesi için organik giyimden, organik gıda ve kozmetiğe kadar önem verilmesi gerekiyor. Bu konuda hep beraber üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Ülkemizde organik ürünlere talep giderek artıyor. Bu ilginin doğru yönlendirilmesi konusunda fuarlar kilit noktada yer alıyor. İhracatta kendini kanıtlayan ve iç pazarda da büyüme kaydeden organik sektörüne yönelik düzenlediğimiz EKOLOJİ İZMİR Fuarı’na sektörün ilgisinin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğini düşünüyoruz.
 
Bölgemizin özgün tarımsal ürünlerinin yurtdışına açılmasında önemli bir görev üstlenmesini dilediğimiz OLIVTECH’in, yakın zamanda kentimizin fuarcılık vizyonunda önemli bir yere sahip olacağına inanıyoruz” dedi.
 
EKOLOJİ İZMİR, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 no’lu holde, 4 bin metrekarelik alanda, 22 ilden 102 firmanın katılımıyla organize ediliyor.
 
OLIVTECH, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 no’lu holde, 7 bin 200 metrekarelik alanda, 9 ilden 184 firmanın katılımıyla düzenleniyor.
 
13 Nisan 2014 Pazar günü sona erecek fuarlar, hem profesyonellere hem de son tüketiciye açık olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından gerçekleştiriliyor.
 
OVİL ZEYTİNLERİNDEN KAHVALTI SOFRALARINA BİR YENİLİK DAHA…
 
Geniş yelpazeli ürün seçenekleri ile müşterilerine enfes tatlar sunan Ovil Zeytinleri, ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek OLIVTECH  – 4’üncü Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.
 
Ovil Zeytinleri, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi siyah ve yeşil zeytin, salamura, domates dolgulu, karışık turşulu, biber dolgulunun yanı sıra “Soslu Zeytini” sofralara konuk etti. Soslu zeytinin içerisinde kurutulmuş domates, ayçiçeği yağı, sarımsak ve dilimli zeytinler ile harmanlanarak yapılan zeytin salatası büyük beğeni topluyor. Net ağırlığı 250-305 gr olan soslu zeytinler ISO 9001 VE ISO 22000 kalite yönetim sistemlerine göre QA tarafından belgelendirilmiş. Soslu zeytinler, Ovil’in steril depolarında stoklanıp sıhhi koşullarda paketleme yapılarak müşterilere sunuluyor.
 
Akhisar’ın Medar Kasabasında kurulan ve 1995 yılından bu yana faaliyet gösteren firma, zeytin işletmeciliğine 2005 yılından bu yana, Ovil markasıyla iş dünyasında yerini almış.
 
GAP ORGANİK’DEN, ORGANİK TARIMA BÜYÜK DESTEK
 
10 – 13 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenen EKOLOJİ İZMİR - 5’inci İzmir Organik Ürünler Fuarı’na katılan Gap Organik, organik tarımın yaygınlaştırılması ve organik ürünlerin daha fazla kullanılması için sektöre büyük destek veriyor.
 
Gap Organik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 9 ilinde, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’da organik tarımın gelişmesi ve organik gıda, tekstil ürünlerinin daha fazla kullanılmasını sağlamak amacıyla çiftçilere, üreticilere ve kooperatiflere yurt içi ve yurtdışı platformlarda destek veriyor.
 
Gap Organik Tarım Küme Projesi, T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik desteği ile yürütülmektedir.
 
Proje, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde organik tarım sektörünün rekabet edebilirliğinin arttırılmasını ve bölgenin sürdürülebilir bir biçimde ve sosyal eşitlik ilkesine paralel olarak kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.
 
TÜRKİYE’DE İLK DALINDAN KURUTMA, ORGANİK, SIFIR TUZ ZEYTİN, OLIVTECH FUARI’NDA
 
Foça’nın Bağarası bölgesinde kurutulmuş tuzsuz doğal zeytinler OLIVTECH Fuarı’nda dikkat çekiyor.
 
Dalından toplanan zeytinler hava sirkülasyonu ile kapalı devrede tüm besin değerlerini kaybetmeden kurutuluyor. Hiçbir kimyasal işlem görmeden ve tamamen tuzsuz olan zeytinler, isteğe göre zetinyağı ile marine edilerek de tüketiciye sunuluyor.
 
Yüksek tansiyonu düşürdüğü, kalp ve damar sağlığı için çok faydalı olduğu söylenen organik tuzsuz sele zeytini ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.