Dolar 32,2026
%0
Euro 35,0335
%0.08
Altın 2.511,800
%0.44
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıklı fuarlar başlıyor

Sağlıklı fuarlar başlıyor

Türkiye’nin en sağlıklı fuarları Olivtech ve Ekoloji İzmir, 27 Nisan Çarşamba günü kapılarını Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuar İzmir’de açıyor. Doğanın mucizesine davetlisiniz

  • Ege Postası
  • 25.04.2016 - 12:31

Eş zamanlı düzenlenen fuarlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize ediliyor. Ülkemizin sektöründeki tek ihtisas fuarı olan Olivtech ile Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı fuarı Ekoloji İzmir, bu yıl da tüm sektör paydaşlarını İzmir’de buluşturacak. Merakla beklenen fuarlar, 30 Nisan Cumartesi günü sona erecek.

Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’in C holünde, Ekoloji İzmir - 7. İzmir Organik Ürünler Fuarı ise D holünde profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak organize ediliyor.

Filistin, Irak, İran, İtalya, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyetlerinin beklendiği fuarlara, yurt içinde de 80 otobüs dolusu profesyonel ziyaretçi getiriliyor.

Profesyonel ziyaretçi girişlerinin ücretsiz olduğu fuarlar, son tüketiciler için 27-28-29 Nisan’da 10 TL, 30 Nisan Cumartesi günü ücretsiz olacak. Ziyaretçiler tek bir bilet ile iki fuarı birden gezebilecek. Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve alanında uzman birçok değerli konuğu ağırlayacak olan fuarların ziyaret saatleri, 10.00 – 19.00 arasında gerçekleşecek.

HER ŞEY ORGANİK

Sadece organik sertifikalı ürünlerin sergileneceği Ekoloji İzmir’e, organik gıdanın yanı sıra organik tekstil, kozmetik, oyuncak, kontrol ve sertifikasyon kuruluşları, laboratuvarlar ve sivil toplum kuruluşları gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim firmalar katılıyor. Her şeyin organik olduğu fuarda, 22 ilden 113 katılımcı yer alacak.

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği çözüm ortaklığında organize edilen Ekoloji İzmir,  T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) desteğiyle düzenleniyor.

Zeytin ve zeytinyağında en iyisini arayanlar yine İzmir’de, Olivtech fuarında 27 – 30 Nisan 2016 tarihlerinde bir araya geliyor. Anadolu’nun altın sıvısı zeytinyağı ve barışın meyvesi zeytin, bu yıl da Olivtech’de uluslararası ekonomik bir değere dönüşecek.

Olivtech fuarında bu yıl 12 il ve 2 ülkeden toplam 254 katılımcı yer alacak. 4 gün sürecek fuarda; zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, turşu, zeytinyağlı sabunlar, fidan, tohum, gübre, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, zeytin stoklama tankları, cam şişe, mantar, gıda analiz laboratuvarları, laboratuvar analiz cihazları, zeytin işleme makineleri ve ekipmanları, hasat makineleri, sektörel yayınlar, sektörel kuruluşlar sergilenecek.

Olivtech; KOSGEB, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası desteğiyle gerçekleştiriliyor.

BU ETKİNLİKLER KAÇMAZ

Fuarlar süresince ünlü şeflerle zeytinyağlı yemek şöleni, paneller, sempozyum, interaktif panel, organik tekstildeki gelişmelere paralel olarak gerçekleştirilecek bir çalıştay, “Organik Ürünlere Kolay Ulaşım” projesi, organik ürünlerin bir arada olacağı ‘Demo Dükkan’ ekoloji ormanı, ev yemekleri dahil birçok organik yemeğin yer alacağı organik restoran, zeytinyağı tadımları, zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri ile organik ürünlerin satışa sunulduğu sağlıklı pazar alanı, belgesel gösterimi gibi birçok renkli etkinlik gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.