Dolar 32,4052
%0.14
Euro 34,7845
%-0.02
Altın 2.397,650
%0.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık Bakanlığı: ‘Raporlar karıştı aile dağıldı’ haberi yeni değil

Sağlık Bakanlığı: ‘Raporlar karıştı aile dağıldı’ haberi yeni değil

Sağlık Bakanlığı, bir gazetede bugün yayınlanan 'Raporlar karıştı aile dağıldı' başlıklı haberin yeni olmadığını, olayın geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaşandığını bildirdi. Bakanlık, “Bakanlığımız da konuya ilişkin bir...

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 16:05
Sağlık Bakanlığı, bir gazetede bugün yayınlanan 'Raporlar karıştı aile dağıldı' başlıklı haberin yeni olmadığını, olayın geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaşandığını bildirdi. Bakanlık, “Bakanlığımız da konuya ilişkin bir inceleme yapmıştır. Kayıtları karıştırıp yanlış bildirimde bulunan özel sağlık kuruluşu ve kişisel bilgileri aile ferdi de olsa başkalarıyla paylaşan aile hekimi uyarılmıştır.” açıklamasını yaptı.

    Bakanlık açıklamasında, şu ifadeler yer aldı: “Kişilerin kayıtlı oldukları aile hekiminde sağlık kayıtlarının toplanması verilen hizmetin bir gereğidir. Gebelik gibi özel sağlık hizmeti gerektirecek durumlarda uygun sağlık hizmetinin planlanması ve verilmesi için tespiti yapan sağlık sunucuları durumu kişinin aile hekimine bildirir. Aile hekimi ise bizzat kişiye ulaşarak ücretsiz sağlık danışmanlığı verir, doğuma kadarki süreç birlikte planlanır. Aile hekimleri bu hizmeti yürütürken mevzuata uygun kayıt ve bildirim sistemlerini kullanır. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ve Hasta Hakları Yönetmeliği sağlık kayıtlarını mahremiyet ve gizlilik ilkelerine riayet edilmek sureti ile değerlendirilmesinin çerçevesini çizmektedir. Bu mahremiyet kuralları 2010/61 ve 2011/45 sayılı genelgeler ile açıklanmıştır. Belirli aralıklarla da ilgili kuruluşlar 'sağlık kayıtlarının mahremiyet ve gizlilik ilkeleri doğrultusunda tutulması' hususunda uyarılmaktadır. Haberde güncel bir olaymış gibi sunulan bu durum, geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaşanmış, bakanlığımız da konuya ilişkin bir inceleme yapmıştır. Kayıtları karıştırıp yanlış bildirimde bulunan özel sağlık kuruluşu ve kişisel bilgileri aile ferdi de olsa başkalarıyla paylaşan aile hekimi uyarılmıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.