Dolar 32,4416
%0.01
Euro 34,9077
%0.48
Altın 2.438,890
%0.01
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ŞPO'dan '6.5 hektarlık alan' açıklaması: Büyükşehir rantı tercih etti!

ŞPO'dan '6.5 hektarlık alan' açıklaması: Büyükşehir rantı tercih etti!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Maliye Hazinesi mülkiyetinde bulunan ve 1999 yılından 2018 yılına kadar kamusal kullanım kararında bulunan yaklaşık 6.5 hektar büyüklüğündeki alanın Maliye Hazinesi ve Büyükşehir Belediyesi eliyle bilerek ve isteyerek kamunun elinden çıkarmaya çalıştıklarını öne sürerek, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler sonrası yeni seçilecek meclis üyelerine ve vatandaşlara kararın iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 29.03.2024 - 15:05
  • Güncelleme: 29.03.2024 - 15:18

EGEPOSTASI- TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Maliye Hazinesi mülkiyetinde bulunan ve 1999 yılından 2018 yılına kadar kamusal kullanım kararında bulunan yaklaşık 6.5 hektar büyüklüğündeki alanın Maliye Hazinesi ve Büyükşehir Belediyesi eliyle bilerek ve isteyerek kamunun elinden çıkarmaya çalıştıklarını öne sürdü.

YENİ SEÇİLECEK MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI

Söz konusu alanın süreç içerisinde Maliye Hazinesi tarafından yürürlükte bulunan plan kararlarına aykırı bir şekilde öncelikle S.S. Buca Şirinyer Fırıncılar Kooperatifi`ne, sonrasında ise parsel parsel özel mülkiyetin eline geçtiğini ifade eden TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler sonrası yeni seçilecek meclis üyelerinin ilk meclis oturumunda söz konusu hukuksuz kararı iptal ederek alanın yeniden kamu eline geçmesi için sorumlu davranmaya davet etti.

AKSİ TAKDİRDE HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

Sorumlu davranılmadığı takdirde her türlü hukuki girişimde bulunacaklarına dikkat çeken TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, vatandaşlara da çağrıda bulundu.

İşte açıklamanın tamamı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi yerel seçimler öncesi adeta yangından mal kaçırırcasına Mart 2024 meclis oturumunda geçmişte alınmış yargı kararlarına, imar mevzuatı ve kamu yararına aykırı bir karara imza attı. Nasıl mı?

Maliye Hazinesi mülkiyetinde bulunan ve 1999 yılından 2018 yılına kadar kamusal kullanım kararında bulunan yaklaşık 6.5 hektar büyüklüğündeki alan Maliye Hazinesi ve Büyükşehir Belediyesi eliyle bilerek ve isteyerek kamunun elinden çıkarılmaya çalışılmaktadır. Söz konusu alan süreç içerisinde Maliye Hazinesi tarafından yürürlükte bulunan plan kararlarına aykırı bir şekilde öncelikle S.S. Buca Şirinyer Fırıncılar Kooperatifi`ne, sonrasında ise parsel parsel özel mülkiyet eline geçirilmiştir.

Çok açık çağrı yapıyoruz!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler sonrası yeni seçilecek meclis üyelerini ilk meclis oturumunda söz konusu hukuksuz kararı iptal ederek alanın yeniden kamu eline geçmesi için sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Sorumlu davranılmadığı takdirde her türlü hukuki girişimde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bir çağrımızı da vatandaşlarımıza yapmak istiyoruz: Süslü cümleler ile şimdiden çeşitli web sitesi ve sosyal medya platformunda pazarlanan alan, baştan aşağı hukuksuzluk içermektedir. Hukuken böylesine problemli alanlarda mülk edinmeniz durumunda mağdur olabileceğinizden kaygı duyuyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.