Dolar 32,3821
%-0.12
Euro 34,7808
%-0.06
Altın 2.410,810
%-1
Bist-100 10.100,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SOMA'DA MADENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK SÜRÜYOR

SOMA'DA MADENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK SÜRÜYOR

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 16:45

Şevket YILMAZ/SOMA (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, faciada ölen 301 madencinin yakınları, sağ kurtulan madenciler ve ailelerine yönelik olarak Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği'nin (APHB) psikososyal destek hizmetleri projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Borusan Holding'in desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında şimdiye kadar 1447 bireysel görüşme yapıldığı öğrenildi.
Geçen 13 Mayıs'ta, 301 madencinin öldüğü facia sonrası Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği, oluşturduğu Soma Dayanışma Ağı ile çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Manisa'nın Soma ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde iki psikososyal destek merkezi ve gezici ekipler kuruldu. Borusan Holding'in desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında şimdiye kadar 1447 bireysel görüşme yapıldığı açıklandı
PİSİKOSOSYAL DESTEK İHTİYACI
Projeye ilişkin gelişmeleri paylaşan APHB Temsilcisi ve Türkiye Psikologlar Derneği (TPD) Genel Merkez Başkanı Prof. Gökhan Malkoç, "Soma'da yaşamlarını yitiren 301 madencinin aileleri ve faciadan sağ olarak kurtulan 487 madenci ve aileleri başta olmak üzere bu bölgede yaşayan binlerce insanın güçlü bir psikososyal desteğe olan ihtiyacı sürüyor. APHB olarak geçen beş ayda 242 gönüllü ile 1447 bireysel görüşme, 228 hane ve 54 köy ziyareti, kurtarma faaliyetlerinde görev alan 391 kişiyle 35 grup çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca ÇYDD başta olmak üzere sekiz sivil toplum kuruluşuyla projeler yürütmekteyiz. Bir yandan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir çalışma gerçekleştirirken, bir yandan da yakınlarını kaybeden ailelerin yoğun olarak yaşadığı ilçelerdeki kaymakamlık ve belediyelerle işbirliği içindeyiz. Böylece travma sonrası yeniden yaşama tutunan insanlarımıza aile içi şiddet ve olumlu ebeveynlik gibi eğitimlerle de güçlü bir başlangıç yapma fırsatı tanımış oluyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.