Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'dan çok sert Türkiye açıklaması

Rusya'dan çok sert Türkiye açıklaması

Uçak krizinin Rusya cephesinde neler oluyor'

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 17:27
Moskova ile Ankara arasında düşürülen Rus savaş uçağı yüzünden patlak veren kriz 4’üncü gününe girdi. Hürriyet Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu, 'uçak krizi'nin Rusya ayağında yaşanan son gelişmeleri canlı bildiriyor... Türkiye'ye yönelik üst üste sert açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ankara bu davranışları sürdürmeye devam ederse, kendi milli çıkarlarına büyük zarar verecek" dedi.

14:55
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı Yuri Uşakov, Putin’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda konuşmayı "Ankara’nın uçak olayı nedeniyle özür dilemek istememesi gerekçesiyle reddettiğini” açıkladı. Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le 30 Kasım'da görüşmek için yaptığı teklifin ise Rus lidere önümüzdeki saatlerde iletileceğini söyledi.

14.50
Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından; Moskova, Karadeniz  Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun çok taraflı tatbikatlarını askıya aldı.
Rusya medyasına göre, Duma Savunma Komitesi Başkanı Amiral Vladimir Komoyedov, kararın Türkiye ile askeri ilişkilerin askıya alınmasıyla bağlantılı olarak alındığını söyledi.
Komoyedov, Rusya’nın askeri savunma ve kara kuvvetleri ataşelerinin de Türkiye’den geri çekilebileceğini belirtti.

13:00
Moskova’da Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i ağırlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan Türkiye'ye yönelik sert açıklamalar...
Türkiye’nin davranışlarını sürdürmesi durumunda hem kendi milli çıkarları hem de bölgesel çıkarları açısından çok büyük darbe alacağını savunan Lavrov, şunları söyledi:
"Bizim için Türkiye tahammül edilebilecek çizgiyi aşmıştır. Bu davranışlarına devam etmesiyle kendi uzun vadeli milli çıkarlarına büyük zarar verecektir. Bölgedeki konumu ağır darbe alacaktır."

12:00
Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşmek için talepte bulunduğunu açıkladı.
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Türkiye tarafından yapılan devlet başkanları düzeyinde bir görüşme teklifinin" Putin'e ulaştığını söyledi. Peskov, "Söyleyebileceklerim bu kadar" ifadesini kullandı.

Fransa'nın başkenti Paris, 30 Kasım'da BM İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Zirveye iki lider de katılacak.

Kremlin Sözcüsü Peskov ayrıca, Rus savaş uçağının vurulmasından yaklaşık 7-8 saat sonra Erdoğan’ın Putin ile telefon bağlantısı kurma girişiminde bulunduğunu söyledi. 

10:00
Rusya’nın Türkiye’ye uygulamaya hazırladığı yaptırımlar Moskova’da tartışılırken, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Valeriy Golubev’e herkesin merak ettiği o soru yöneltildi: "Türkiye’ye giden doğalgazı kesecek misiniz'” Golubev'in cevabıysa şöyle: “Şu anda hele Türkiye’ye gaz sevkıyatı konusunda herhangi bir açıklama yapmayacağım. No comment.

08:00
Bu sabah Rusya’da neredeyse tamamı devletin kontrolündeki televizyon, radyo ve yazılı basın Türkiye karşıtı propagandanın dozunu bir parça hafifletmiş görünüyor.
Sabah saatlerinde krizle ilgili Ruslar tarafından öne çıkarılan iki önemli haber vardı. İlki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suriye’ye konuşlandırılan S-400 füzeleri bir Türk uçağı vurursa bunu ülkemize saldırı sayarız” sözleri. İkincisi ise Genelkurmay Başkanlığı’nın dün akşamdan itibaren Suriye üzerinde savaş uçaklarını uçurtmayı sonlandırdığını açıklaması.

Rusya’da belki de yegâne bağımsız yayın yapan “Eho Moskvi” (Moskova’nın yankısı) radyo istasyonunda, Rus cephesinden şahin ve güvercin görüşlü kişiler, bir tartışma programına katıldı.
Güvercinler cephesini siyaset bilimci Stanislav Belkovski temsil ederken, şahin cephesinde Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi’nden Leonid Kalaşnikov vardı.
Tartışma sonunda dinleyiciler arasında bir de kamuoyu araştırması yapılarak, “Türkiye cezalandırılmalı mı” sorusu yöneltildi. Ankete katılanlarında yüzde 37’si ‘Evet’, yüzde 63’ü ise ‘Hayır’ yanıtı verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.