Dolar 32,4242
%0.2
Euro 34,7957
%0.01
Altın 2.401,550
%0.2
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'dan Türkiye'ye mesaj: Yanlış anlaşılmamak...

Rusya'dan Türkiye'ye mesaj: Yanlış anlaşılmamak...

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan hava sahası ihlali krizinden sonra Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Açıklamada "Yanlış anlaşılmamak için Türkiye ile görüşmeye hazırız" ifadelerine yer verildi.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 15:45
Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, “Türkiye ile yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için konuşmaya hazırız” mesajı verdi.

Dün Dışişleri Bakanlığı tarafından duyurulan Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal etmesinin yankıları sürüyor.  
Bakanlığın açıklamasının ardından ihlalin birkaç saniye sürdüğünü iddia eden ve "ihlalin nedeni olumsuz hava koşulları" açıklamasında bulunan Rusya'dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. 
Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoly Antonov "Yanlış anlaşılmamak için Türkiye ile görüşmeye hazırız" dedi.

Reuters’ın haberine göre, Antonov, "yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi için görüşmeler gerçekleştirmek üzere" Moskova'ya gelecek bir Türk heyetini ağırlamaya hazır olduklarını belirtti.

Sorunla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’nın farklı çalışma grupları oluşturmaya hazır olduğunu ifade eden Antonov, “Burada öncelikle Türkiye’den bahsetmeye ihtiyaç var. Biz özellikle Türkiye Savunma Bakanlığı’ndan temsilcileri Moskova’da görmekten memnun olacağız” dedi.


Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye sınırı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerilmişti.

CİHAN'ın haberine göre, Antonov, Türk ve ABD’lilerin de aralarında bulunduğu bir grup askeri ataşe ile bir araya geldi. Görüşmede Rusya’nın Suriye’de düzenlediği hava operasyonları ve Türk hava sahasının ihlaliyle ilgili konular ele alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.