Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya IŞİD'i Hazar Denizi'nden vurdu

Rusya IŞİD'i Hazar Denizi'nden vurdu

Rusya: IŞİD'i Hazar Denizi'nden füzelerle vurduk. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus donanmasının Suriye'deki IŞİD hedeflerine füzelerle saldırı düzenlediğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 14:59
Rusya Savunma Bakanı Suriye'deki IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi'nde konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden fırlatılan uzun menzilli roketlerle vurduğunu açıkladı. 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 4 savaş gemisinden 26 roket atıldığını belirtti.

Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Irak'la işbirliğini sürdürme talimatı verdiğini de ifade etti.

Reuters'ın haberine göre Putin, Suriye'deki operasyonlarının sonucu hakkında bir değerlendirmede bulunmak için henüz çok erken olduğunu kaydetti.

Denizden bu sabah gerçekleştirilen saldırı sırasında 11 hedefin vurulduğunu belirten Şoygu, ''Edindiğimiz bilgilere göre hedeflerin tümü imha edildi. Kamu binaları zarar görmedi'' dedi.

‘30 EYLÜL'DEN BU YANA TOPLAM 112 IŞİD HEDEFİ VURULDU’
Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'de başlattığı hava operasyonunda toplam 112 IŞİD hedefinin vurulduğunu bildiren Şoygu, ''Saldırılarımızın yoğunluğu artıyor'' ifadelerini kullandı.

Şoygu, Rusya'nın sekizinci gününe giren saldırıları boyunca IŞİD'e ait 19 komuta merkezi, 12 mühimmat deposu, 71 zırhlı araç, patlayıcı yapımında kullanılan 6 fabrika ve atölyenin imha edildiğini söyledi.

'TÜRK TARAFIYLA İLETİŞİM KURDUK'
Bu arada Şoygu, 'Türkiye sınırında görülen sorunların çözümü için Türk tarafıyla iletişim kurduklarını' söyledi.
Şoygu, Türkiye'nin hava sahasının yeniden ihlal edilmesinin önlenmesi için Türkiye ile doğrudan bir iletişim sağladıklarını belirtti.

ESAD KARADAN VURDU, RUSYA HAVADAN DESTEKLEDİ
Öte yandan muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın bugün Hama ve İdlib'de yoğun hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Saldırılarda, Suriye'nin batısındaki, kuzey-güney otoyoluna yakın kasabaların hedef alındığı belirtildi.

Gözlemevi, Suriye ordusunun ve müttefiki milis güçlerinin muhaliflere karadan saldırdığını, Rusya'nın da hava saldırıları ile rejim güçlerine destek verdiğini duyurdu.


Putin: Suriye'de vurulacak yerleri daha iyi biliyorlarsa, bize de söylesinler

Rusya lideri Vladimir Putin, Suriye'de geçen hafta başlayan operasyonla ilgili ABD'ye mesaj gönderdi ve 'Eğer bölgedeki durumu daha iyi bildiklerini düşünüyorlarsa, bize vurulması gereken hedefleri iletebilirler' ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de düzenlediği operasyonun başarıyla sürdüğünü açıkladı. Putin, ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye'de vurulması gerektiğini düşündüğü hedefleri Rusya'ya iletebileceğini de söyledi. 
Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile düzenlediği toplantıda konuşan Putin, Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'den bu yana sürdürdüğü önleyici hava operasyonunun başarıyla ilerlediğini açıkladı.
Diğer ülkelerin Moskova'ya Suriye'de vurulması gerektiğini düşündükleri hedefleri iletebileceğini söyleyen Putin, "Eğer bölgedeki durumu daha iyi bildiklerini düşünüyorlarsa, bize vurulması gereken hedefleri iletebilirler. Bunları değerlendiririz. Zira (ABD öncülüğündeki koalisyon) bir yılı aşkın süredir Suriye topraklarında faaliyet gösteriyor. Üstelik hukuka aykırı olarak" diye konuştu. 
Rus Hava Kuvvetleri'nin eylemlerini, karada IŞİD'le mücadele eden Suriye ordusu ile koordinasyon içinde yürütmesi gerektiğinin altını çizen Putin, operasyonda görev alan Rusyalı kadın pilotlara da teşekkür etti. Rusya lideri, ayrıca Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) IŞİD'e karşı birlikte hareket edebileceğini söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.