Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya Genelkurmay Başkanlığı: “Bir pilot öldü”

Rusya Genelkurmay Başkanlığı: “Bir pilot öldü”

Rus Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen Rus savaş uçağından atlayan pilotları kurtarmak için girişilen operasyonda, bir Rus askerinin öldüğünü açıkladı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 22:48
Doğan Haber Ajansı’na bilgi veren Başbakanlık kaynakları, Suriye sınırında düşürülen uçağın 2 pilotunun sağ olduğunu teyit ettiklerini, pilotların muhaliflerin elinde olduklarını belirterek, kurtarılmaları için ilgili birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bunun yanısıra Rus Genelkurmayı ise pilotlardan birinin yerden açılan ateş sonucu öldüğünü açıkladı.
MİT’in pilotların sağ olarak Türkiye’ye teslim edilmesi için bölgedeki muhalif gruplarla temas kurduğu öğrenildi.
Sosyal medyada yer alan ölü Rus pilotu görüntüsünün ise muhaliflerce düşürüldüğü belirtilen helikopterin pilotu olduğu tahmin ediliyor.

TÜRKMEN KOMUTAN “PİLOTLARI VURDUK” DEMİŞTİ
Türkiye hava sahasını ihlal eden bir savaş uçağının düşürüldüğü bölge yakınlarında Suriyeli Türkmenlerin, Kızıldağ’ı rejim birliklerinden geri aldığı açıklandı. Bir muhalif komutan, sıcak çatışmaların devam ettiği alana paraşütle inen pilotlardan birini yakaladıklarını söyledi. DHA muhabirinin görüştüğü Türkmen 2′nci Sahil Tümen Komutan Yardımcısı Alpaslan Çelik ise, “Pilotların ikisini de paraşütle inerken vurduk” dedi.
Reuters haber ajansı ise, Rus pilotlardan birinin ölü olduğunu duyurdu. Habere göre pilotun ölü olduğu bilgisi Suriyeli isyancı gruplardan öğrenildi. Suriyeli muhalifler, diğer pilotun ise kayıp olduğunu bildirdi.

Türkmen birlikleri, geçtiğimiz günlerde büyük oranda kontrolünü kaybettiği Kızıldağ tepesi ve çevresine geniş çaplı saldırı başlatmıştı.
Suriye rejim güçleri ve Rus helikopterleri kurtarma amacıyla bölgede dolaşırken, karadan da Esad’a bağlı kuvvetler ile Türkmenler arasında çatışmalar sürüyor.

PİLOTLARDAN BİRİ YERDEN AÇILAN ATEŞLE ÖLDÜ
Rusya Genel Kurmayı ise Su-24 pilotlarından birisi yerden açılan ateş sonucu havada öldüğünü açıkladı.
Rusya Genel Kurmayı, Suriye hava savunma verilerine göre Rus uçağının Türkiye hava sahasını ihlal etmediğini açıkladı. Genel Kurmay, Su-24 pilotlarından birisinin ise yerden açılan ateş sonucu havada öldüğünü belirtti.
Rus Genel Kurmay Başkanlığı, Türkiye sınırında düşürülen Su-24 tipi Rus savaş uçağından atlayan pilotları kurtarmak için girişilen operasyonda da, bir Rus askerinin öldüğünü açıkladı.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Sargoy ise, Türkiye ile askeri ilişkileri askıya aldıklarını söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.