Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rüştü Şardağ’da kazananlar belli oldu

Rüştü Şardağ’da kazananlar belli oldu

Türk Sanat Müziği'ne, 'Benzemez Kimse Sana', 'Bir Gece Ansızın Gelebilirim' gibi unutulmaz eserler kazandıran Rüştü Şardağ anısına Konak Belediyesi’nce düzenlenen Rüştü Şardağ Güfte Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

  • Ege Postası
  • 22.11.2014 - 12:20
Ünlü bestekar ve söz yazarı Şardağ’ın ölümünün 20'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ve Türkiye’nin farklı illerinden 100 güfte yazarının eserleriyle katıldığı yarışmada daha önce ön elemeyi geçen 45 eser arasından seçim yapıldı. Ahmet Ilgaz, Halim Yazıcı, Hayati Çiftçi, Şahin Çandır, Şengül Kıran, Dr. Teoman Önaldı ve Yaşar Aksoy’dan oluşan seçici kurulun oyları sonucu birinciliği İzmir’den “Dün seni görmüşler canım saz meclisinde” adlı eseriyle Nihat Demirkol kazandı. Yarışmada ikinciliği yine İzmir’den Yılmaz Yüksel, “Aşkım bir kördüğüm çözemiyorum”  adlı eseriyle elde ederken, üçüncülüğü yarışmaya Bodrum’dan katılan Hicran Akçakaya “Geceler” adlı güftesiyle kazandı.

100 ESER YARIŞTI
Rüştü Şardağ’ın aynı zamanda öğrencisi de olan seçici kurul sözcüsü Yazar Şengül Kıran, “Rüştü Şardağ gibi büyük bir ustayı, bir sanat üstadını kendisinin öğrencisi olarak bu şekilde anmak, adına açılan bir yarışmada seçici kurulda yer almak benim için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı. Yarışmaya katılan çok nitelikli eserler vardı. Her şeyden önce bizi en çok mutlu eden şeylerden biri Türkiye'nin her yerinden katılım olmasıydı. Biz “Acaba yerelde mi kalır’ derken, Türkiye'nin dört bir yanından 100 eserin yarışmada yer alması bizi gerçekten heyecanlandırdı. Yarışmaya ulusal düzeyde katılım olması ve bizi seçim yapmakta oldukça zorlayan eserlerin yer alması müzik ve sanat adına da umut verici oldu” dedi. Seçici kurul olarak yarışmanın birincisini belirlerken çok zorlandıklarını da kaydeden Kıran, eserleri değerlendirirken yapıtın estetik bir değer taşımasına, dil kurallarına uymasına, yaratıcılık ve özgünlük taşımasına dikkat ettiklerini belirtti. Kıran, “Eserlerde imge gücü ve söyleyiş güzelliği bizim için çok önemliydi. Ancak unutmayalım ki bu bir güfte yarışmasıydı. Yani yazılan sözlerin, bir şarkıya dönüşmesi, bestelenmeye uygun olması aradığımız başlıca özelliklerden oldu” diye konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ 27 KASIM’DA
Siyasetçi, yazar, besteci ve şair Rüştü Şardağ'ın Türk Müziği ve şiirine yazar olarak katkılarını yeniden gündeme getirerek gençleri güfte yazımına özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni 27 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konak Belediyesi’nce düzenlenecek ödül töreninde ayrıca Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı Kültür Bakanlığı Devlet Korosu ile bir de konser verecek. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.