Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rus Tarım Bakanı’ndan Türkiye açıklaması

Rus Tarım Bakanı’ndan Türkiye açıklaması

Rusya'nın Türkiye'den gelen malların gümrüklerden geçişine izin vermediği bildirildi. Rus Tarım Bakanı Türkiye'den yapılan ithalatın yüzde 15'i standart ve kurallarını karşılamadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 11:07
Reuters’ın haberine göre de tüm Türkiye mallarının Rus gümrüklerine girişi durdu, mallar gümrüğe kabul edilmiyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, Rusya ile gerilen siyasi ilişkilerin ardından, tüm Türkiye mallarının Rus gümrüklerine girişinin durduğunu, malların gümrüğe kabul edilmediğini söyledi.

Dalgakıran, “Türkiye’nin Rusya’ya 800 milyon dolar olan makine ihracatı, Rusya ekonomik krize girdikten sonra zaten 300 milyon dolara düşmüştü” dedi. Rusya’nın misilleme olarak ticareti kullanmasını beklemediklerini belirten Dalgakıran, “Bunun çok kalıcı olacağını düşünmüyoruz. Şu anda kriz var. Her iki ülke de bunun makulünü bulacaktır. Mutlaka çözüm bulacaktır. Çünkü birbiriyle ilişkisi olan, ticaret hacmi 30 milyar dolara ulaşmış iki ülkeden bahsediyoruz. Umuyoruz ki sorun kısa sürede giderilecektir.”

CNNTürk'te yer alan habere göre de Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'den yapılan ithalatın yüzde 15'i standart ve kurallarını karşılamadığını söyledi. (Reuters/CNNTürk)


Rusya şimdi de ithalat denetimini sıkılaştırdı

Rusya Tarım Bakanlığı Türkiye'den ithal edilen tarım ve gıda ürünlerine yönelik denetimi sıkılaştırdığını açıkladı. Buna ek olarak, Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, Türkiye’den ithal edilen domates ile narenciye savaş açtı.

Reuters’ta yer alan haberde, Yapılan yazılı açıklamada bakanlığın araştırmalarına göre Türkiye'den ithal edilen gıda ürünlerinin yüzde 15'inin Rus düzenlemelerine uymadığına dikkat çekilerek, hükümetin gıda güvenliği kurumu Rosselkhoznadzor'a denetimin sıkılaştırılması için talimat verdiği ifade edildi.

Rusya'nın Türkiye'den gıda ithalatı ağırlıklı olarak sebze, meyve ve et ürünlerinden oluşuyor.

RUSYA TARIM BAKANI TÜRK DOMATESİ VE NARENCİYE SAVAŞ AÇTI
Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, Türkiye’den ithal edilen domates ile narenciye savaş açtı. Rus bakan bu ürünlerin Türkiye yerine İran, Fas, İsrail, Azerbaycan ve Özbekistan’dan tedarik edilebileceğini açıkladı.

Rusya televizyonu “Rossiya-1” kanalına çıkarak Türkiye’den sebze meyve ithalatı hakkında açıklamalarda bulunan Tarım Bakanı Aleksander Tkaçov, “Türkiye’den tarım ürünleri ithalatını yasaklayan radikal karar alırsak biz bu ürünlere hemen alternatif buluruz.



Türkiye’den en çok domates ve narenciye ithal ediyoruz. Türkiye yerine bu ürünleri rahatlıkla İran, Fas, İsrail, Azerbaycan veya Özbekistan’dan almaya başlarız” dedi.

Bu arada iki günden beri Rusya gümrüklerinde belirsiz olan Türk mallarının geçiş prosedürü kesinleşti. Bundan böyle Türkiye’den gelen mallara Rus gümrükleri yüzde yüz kontrol uygulayacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.