Dolar 32,5587
%0.06
Euro 34,9888
%0.46
Altın 2.420,060
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Restorasyon komedisi

Restorasyon komedisi

​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren birimlerden ek hizmet binasına taşınması planlanan Tapu Bölge Müdürlüğü ortada kaldı. Alsancak’taki eski TEKEL tütün depolarını satın alan müdürlük, 2013 yılının Mayıs ayında ruhsat alınan ve 18 Temmuz 2014 tarihinde binada başlaması öngörülen restorasyon ve onarım çalışmalarına bir türlü başlayamadı.

  • Ege Postası
  • 11.11.2014 - 14:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak’ta atıl durumda kalan Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait eski Tekel tütün depolarını Mimarlar Odası İzmir Şubesi, İzmir Serbest Mali Müşavirler Odası ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro İzmir Bölge Müdürlüğü satın aldı. Mimarlar Odası binaların kendisine ait bölümünde çalışmalarını tamamlayarak yeni yerini hizmete açarken, Tapu Bölge Müdürlüğü ise binalarda tadilat ve restorasyon faaliyetlerini bitiremedi.
 

 
2013’TEN BU YANA BEKLİYOR
Alsancak Liman arkası bölgesinde atıl durumda bulunan eski TEKEL tütün depolarında yaşanan  restorasyon komedisi bitmek bilmiyor. Cumhuriyet döneminden  kalma tarihi yapılarda gerekli çalışmaları tamamlayarak kültür ve konferans salonunu hizmete açan Mimarlar Odası, binayı kullanmaya başladı. Eski yapıyı restore edecek olan Tapu Bölge Müdürlüğü ise, 2013 yılında inşaat ruhsatı alınan bölümde yaz aylarında başlaması öngörülen çalışmalarda ise henüz aşama kaydedemedi.
 


GÜNDÜZ BİTMEDİ, GECE BİTECEK
İnşaat işlerini üstlenen yüklenici firma Alsancak’taki eski Tekel Binası’nda gece çalışma izni isterken, projenin bitiş tarihi de ertelendi ve Bölge Müdürlüğü’nün yeni binasına taşınma işlemleri de 9 Ocak 2015 tarihinden sonrasında sarktı. Öte yandan, binanın dış cephesine asılan duyuru panosundan projenin bitiş tarihi de silinirken, gündüz trafik ve yoğunluk gerekçesi sekteye uğrayan çalışmaların gece ve hafta sonu yapılması için izin İzmir Valiliği’nden çalışma izni alındı. Binada gözle görülür bir yenileme ya da çalışma yapılmadığı dikkat çekerken, restorasyon faaliyetlerinin 2015 yılının başında tamamlanması ve Tapu Bölge Müdürlüğü’ne ait ek hizmet birimlerinin hizmete açılmasının gecikebileceği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.