Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rehin polisler evlerinde

Rehin polisler evlerinde

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu'nda IŞİD tarafından rehin alınan ve 101 gün sonra serbest bırakılan 49 kişi arasında bulunan Özel Harekat Polisleri Alpaslan Yel ve Yaşar Dalkılıç, İzmir’deki evlerine geldi, yakınlarıyla kucaklaştı. Yaşar Dalkılıç’ın evinin önünde yeri öpmesi dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 22.09.2014 - 09:12
İZMİR - Irak'ta IŞİD tarafından serbest bırakılan Musul Başkonsolosluğunda görevli Özel Harekat Polisi Alpaslan Yel, Ankara'da Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine katıldı. Eşi Ayşe Yel ile katıldığı davet ardından polis memuru Alpaslan

Yel, karayoluyla İzmir'e geldi.
Saat 04.00 sıralarında İzmir'in Buca İlçesi'ndeki adresine otomobiliyle gelen Alpaslan Yel ve eşi Ayşe Yel'i yakınları karşıladı. Yakınlarına sarılarak hasret gideren Alpaslan Yel, "Mutluyuz, sağ olsun devletimiz. Devletimiz, kurtardı bizi geldik buraya. Şükürler olsun. Dua edenlere, herkese teşekkür ediyorum" dedi. Alpaslan Yel'in oturduğu sokakta, apartman girişinde ve evinin balkonuna Türk bayrakları asıldı.



YERİ ÖPTÜ
Öte yandan IŞİD'in elinde rehin tutulduktan 101 gün sonra serbest bırakılan Türkiye'nin Musul Konsolosluğu personelinden Özel Harekat Polisi Yaşar Dalkılıç da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ndeki davetinin ardından tarifeli uçakla saat 21.00 sıralarında İzmir’e geldi. Adnan Menderes Havalimanı Gelen yolcu kapısından çıkan Yaşar Dalkılıç ile ailesi, akrabaları ve mesai arkadaşları karşıladı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dalkılıç, “Devletimizden milletimizden Allah razı olsun . Bizim için çalışan herkezden Allah razı olsun. Biz inanıyorduk geleceğimize, sonunda geldik. Mutluyuz, gururluyuz. Türkiye’yi biz orda çok güzel temsil ettik. Gururumuzla sabrımızla her şeyimizle gösterdik. Çok heyecanlıyım. Ülkemizin kıymetini bilin. İçimize doğdu geleceğimiz, bunu biliyorduk” dedi. Eve gidecekleri minibüse binen Dalkılıç’ın annesi oğluna sarılarak gözyaşı döktü.


 
Daha sonra evine gelen ve minibüsten indikten sonra evinin girişindeki yeri öpen Yaşar Dalkılıç dua etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Yaşar Dalkılıç'ı mahalle sakinleri alkışlayarak karşıladı. Evinin önünde konuşan Yaşar Dalkılıç, " Bütün Ülkemizden allah razı olsun. Bize dua ettiler. Bizde hiç inancımızı kaybetmedik. Geldik çok şükür. Emeği geçenlere devlet büyüklerimize Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan allah razı olsun yaptıklarından dolayı. Türk milletinden Allah razı olsun, hiç ümidimizi kaybetmedik. Geleceğimizden emindik. Orada gerekeni yaptık. Yapmaya da hazırız, hala da ayaktayız dimdik. Çok şükür evimize geldik" dedi. Yaşar Dalkılıç'ın annesi Kezban Dalkılıç, "Allaha çok şükür. Ben sevindim herkes sevinsin. Türkiye'nin devletine polisine askerine dert vermesin" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.