Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
RTÜK 'Cin' kelimesini yasakladı!

RTÜK 'Cin' kelimesini yasakladı!

RTÜK’ün 'cin' kelimesinin kullanılmasını yasakladığı, bunun yerine '3 Harfliler' ifadesiin kullanılması gerektiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 07.01.2019 - 05:30

Kanal D’de program yapan Müge Anlı, sunumu esnasında 'cin' kelimesinin yasaklandığını bunun yerine '3 Harfliler' denilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca 'Şarap' kelimesinin de sansürlendiği iddia edildi.

Anlı sunumu esnasında “Çocuğun içinde, RTÜK yasakladığı için söyleyemiyorum, '3 Harfliler' olduğu söylenmiş” ifadelerini kullandı.

Programın devamında ise yayına bağlanan bir psikiyatristin Cin kelimesini kullanması üzerine Anlı “Ama yani kullanmayın o kelimeyi lütfen beyefendi” diyerek, devam etti: “Bizim başımızı RTÜK’le belaya sokmayın lütfen. o kelime yasaklı. İki saattir boşuna mı ‘üç harfli’ diyoruz biz” dedi.

'Şarap' kelimesine sansür

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, FOX’ta yayınlanan 'Hayati Tehlike' filminde 'şarap' kelimesinin sansürlendiğini iddia etti. Koloğlu, “Nedir bu ‘şarap’ durum? RTÜK ceza mı kesiyo? Yoksa mahalle baskısı m? Gençler şarap lafını duyunca etkilenip içmeye mi başlayacaklar'” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.